Inici Actualitat Diumenge s’inicia el 6è Cicle de músiques a Santa Llúcia

Diumenge s’inicia el 6è Cicle de músiques a Santa Llúcia

0
COMPARTIR

Un altre any, els Amics de Santa Llúcia organitzen el que serà el sisè cicle de músiques a Santa Llúcia. Un cicle de música de cambra, de cinc concerts, tots ells de petit format, amb el denominador comú de la qualitat. Aquest any la novetat és l’estrena d’un escenari nou per al desenvolupament dels concerts. Aquest nou espai és el gimnàs de l’escola Pinediques.

El primer concert, que inicia el cicle, tindrà lloc aquest diumenge a les 6 de la tarda en aquest nou espai. És un concert de quartet de corda, amb música del segle XX, i la intervenció d’un escultor, Pablo Bruera que anirà plasmant visualment unes obres d’art en moviment que expliquen, complementen, i emmarquen visualment les peces que interpretarà el quartet Gradiva.

El segon concert es farà el 10 de març al mateix espai i hora i serà un homenatge al 101 centenari de la mort del compositor francès Claude Debussy. Serà un concert íntegrament de peces de cambra d’aquest autor, i inclou un nombre molt variat d’intèrprets, membres de la OBC, des d’un quartet de corda, dues arpes flauta i també celesta i una veu que fa la narració d’uns textos, també pertanyents a algunes de les obres. Nou artistes sobre l’escenari per fer un repàs d’obres difícilment programables i programades al nostre país.

El tercer concert (7 d’abril – 18h) al gimnàs de Les Pinediques serà un recital de piano de Jean-François Dichamp, que oferirà un recital amb la Humoresque de Schumann com a peça central del concert, envoltada de música del seu país, de Couperin, i del celebrat Debussy, amb grans joies com per exemple, La cathedrale Engloutie, una peça cabdal de l’impressionisme francès.

El quart concert del cicle tindrà lloc el 19 de maig serà d’un trio de corda, Anca Ratiu violí, Christine de Lacoste, i Jean–Batiste Texier al violoncel, que oferiran diferents obres de l’avantguarda romanesa hongaresa, txeca i eslovaca del segle XX. Aquest tindrà lloc a la Capella de Santa Llúcia. I per acabar, el cinquè concert (6 de juny – 11:30h) també a Santa Llúcia és el concert emblema del cicle, amb el Bach a tres, i per primer cop es farà en format matinal. Aquesta vegada en segona edició amb els intèrprets, dos celistes i un violinista, on es podran sentir dues Suites per a cello sol, i la segona per a violí sol, comptant amb els mateixos intèrprets per segon any, Jose Mor i Olga Manescu al violoncel, i Joel Bardolet, el nostrat violinista, per a l’alternativa.

Novetat

Com a novetat, i aprofitant el nou espai, per al segon i tercer concert, s’oferirà un mini concert, de mitja hora a dos quarts de cinc de la tarda, obert a tots els alumnes del poble, tant de les tres escoles de primària com l’escola de música. Serà un format de mini concert, amb aclariments i comentaris per tal de començar a introduir el públic jove dins d’aquests formats de música clàssica.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments