Inici Actualitat Novetats literàries del mes de juliol de 2018 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de juliol de 2018 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de juliol de 2018. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

Alt risc| Ken Follet

Madrid: Rosa dels Vents, 2018

Sinopsi: El dia D s’acosta. Encara no se sap on ni quan serà, però els alemanys estan convençuts que no falta gaire. La Felicity Clairet, àlies Flick, és una de les millors agents de la unitat encarregada de les operacions de sabotatge al nord de França. A la Felicity li consta, i sap, que l’habilitat dels alemanys de frustrar l’atac dels aliats depèn de les seves línies de comunicació. Però quan ella i el seu marit, un líder de la resistència, intenten dur a terme un atac directe que acaba fent fallida, tot el que l’envolta empitjora. El seu grup és destruït, el seu marit ha desaparegut, els seus superiors ja no confien en ella… Ha de forjar un nou pla: un grup exclusivament femení i no professional serà reclutat i entrenat en qüestió de dies. Les seves membres han d’intentar infiltrar-se a la central telefònica dels nazis, però no saben que els alemanys les estan esperant.

Com s’esbrava la mala llet | Antònia Carré-Pons

Barcelona: Club editor, 2018

Sinopsi: Un recull de contes ple de fills i pares vells, sobre les relacions entre uns i altres. Amb un tema central: la lluita per la independència de cadascú. Les batalles internes per no perdre-la (els pares) o per no deixar-s’hi subjugar (els fills). Antònia Carré ho aborda amb acuïtat, a estones amb un humor d’una gran finesa, sempre amb una transparència d’estil als antípodes del “pathos”.

El Sindicat de l’oblit | Albert Villaró

Barcelona: Columna, 2018

Sinopsi: 1975. A la Catalunya ucrònica d’Els ambaixadors, mossèn Farràs, l’agent més singular que mai ha tingut la intel·ligència de la República Catalana, ha d?enfrontar-se, sense voler-ho i en defensa de la pàtria amenaçada, a un dels seus fantasmes: l’operació Siscló, l’atemptat que va acabar amb la vida del general Francisco Franco el dia 18 de juliol de 1936. Les regles del joc han canviat, i allò que els havia semblat lògic en aquell moment no ho era tant. Farràs s’ha fet gran: en un equilibri impossible entre l’experiència i la confiança en un futur incert haurà d’encarar una darrera missió, la més difícil de totes: corregir els errors del passat.

Gilead | Marilynne Robinson

Barcelona: Edicions 1984, 2018

Sinopsi: El 1956, pressentint que la vida se li acaba, el reverend John Ames escriu al seu fill, encara un nen de set anys, una carta on li parla d’ell mateix i dels seus ascendents. Ames és el fill d’un predicador d’Iowa i el nét d’un pastor evangèlic que, de jove, va anar a l’Oest, a Kansas, a lluitar per l’abolició de l’esclavitud.

 

Jo sóc aquell que va matar Franco | Joan-Lluís Lluís

Barcelona: Proa, 2017

Sinopsi: Agustí Vilamala, corrector lingüístic, nascut a Solsona l’any 1916 acaba als camps d’Argelers acabada la Guerra Civil Espanyola. Després es fa maqui amb una sola voluntat: matar Franco. Què hauria passat si realment Franco, durant la Segona Guerra Mundial, hagués col·laborat amb Hitler en contra dels aliats?

La dona a la finestra | A.J. Finn

Barcelona: Rosa dels vents, 2018

Sinopsi: Una dona sola i vulnerable, reclusa a casa seva, veu des de la finestra una cosa que no hauria d’haver vist. Però ningú no la creu.

 

 

La força d’un destí | Martí Gironell

Barcelona: Columna, 2018

Sinopsi: Amb vint-i-un anys, Ceferino Carrión fuig de l’Espanya franquista, grisa i asfixiant, buscant aires nous. Després d’intentar-ho diverses vegades aconsegueix embarcar a bord d’un vaixell al port de Le Havre, a França, en direcció als Estats Units, per fer realitat el seu somni. A Nova York canviarà d’identitat i es convertirà en ciutadà nord-americà amb el nom de Jean Leon. A punt de ser cridat a files per anar a la guerra de Corea, torna a fugir a Hollywood, on un seguit de cops de sort el porten a viure a un pam de la glòria, a tocar de les estrelles de cinema que admira i de qui es convertirà en amic i confident.

La fugitiva | Blanca Busquets

Barcelona: Columna, 2018

Sinopsi: Història de Mireia, una dona de més de noranta anys que viu sola en un pis de Barcelona. Cada dia que passa es mostra més esquerpa. La Mireia només s’entén bé amb la seva neta, la Sònia. Mentre escolta els sorolls del carrer i espia els llogaters del pis del costat, rememora la seva vida, tan accidentada, i tot el que ha causat que la seva filla l’eviti tant com pot i que el seu fill no li parli des de fa molts anys.

La temptació del perdó | Donna Leon

Barcelona: Edicions 62, 2018

Sinopsi: En aquest cas, Donna Leon centra la investigació del comissari Brunetti en una trama sobre les corrupteles dels metges i farmacèutics, que abusen de les persones grans o
malaltes, i sobre el dilema moral de la desobediència a les lleis davant de casos humanament comprensibles. Una nova prova de l’ofici de Donna Leon que sap oferir als seus lectors una història humana i, per tant, plena de contradiccions, d’amor i amistat, de culpa i oblit, amb origen privat i conseqüències públiques. Una lectura distreta i agradable que fa reflexionar.

L’aroma del temps | Núria Pradas

Barcelona: Rosa dels Vents, 2018

Sinopsi: Pablo Soto es queda orfe als onze anys i ha de viatjar, en temps de la Gran Guerra, fins a Grasse, la ciutat francesa capital del perfum, on viurà amb els seus oncles i cosí. A França en Pablo no només hi troba l’acolliment i el caliu d’una família, sinó que té l’oportunitat d’endinsar-se en el món de la perfumeria sota el mestratge del gran perfumista francorus Ernest Beaux, amb qui coneixerà Coco Chanel. És el moment de la creació d’un perfum que farà història: Chanel Nº 5. Ni un amor impossible ni la nova guerra que arrasa Europa impediran que en Pablo esdevingui un gran perfumista. Però també serà un home que fuig del passat.

L’invisible arreu | Wu Ming

Barcelona: Godall, 2018

Sinopsi: A cent anys del inici de la Primera guerra Mundial, el col·lectiu d’escriptors Wu Ming presenta un relat diferent del conflicte, i ho fa amb 4 mirades: el jove Adelmo, que es fa voluntari; el soldat que estudia com fer-se passar per boig i fugir; la noia que s’entrevista amb André Breton buscant respostes familiars i els ideólegs i usuaris de la tecnologia de la guerra mimetica.

Mare de llet i mel| Najat El Hachmi

Barcelona: Edicions 62, 2018

Sinopsi: A l’epíleg de La filla estrangera (2015), la narradora anunciava: “Escriuria la seva història (la història de la mare) i així podria ser jo sense ser per ella però també ser jo sense ser contra ella”. Tres anys hi ha esmerçat Najat El Hachmi a escriure la novel·la Mare de llet i mel. Hi narra en primera persona la vida d’una dona musulmana del Rif, la Fatima, que ja adulta, casada i mare, deixa la seva família, el poblet on ha nascut, i emigra a Catalunya sola amb la seva filla, on malda per tirar endavant. Mare de llet i mel ens ofereix una visió exhaustiva i convincent de l’experiència de la immigració des del punt de vista d’una dona musulmana, i alhora ens ofereix un fresc complet del que suposa ser dona avui dia en el món rural musulmà.

Melisse&Nicole | David Nel·lo

Barcelona: Columna, 2018

Sinopsi: La vigília del solstici d’estiu, dues famílies visiten la petita illa de Fårö, a pocs quilòmetres de l’illa sueca de Gotland, al mar Bàltic. Uns i altres, els Callahan i els Vinyals, passegen amb els cotxes suecs que han llogat. Així doncs, què els uneix? Tot i res. La filla dels Callahan, la Melissa, és ben americana. La Nicole Vinyals, en canvi, és la perfecta jove parisenca. I tanmateix, després de la trobada fortuïta, els esdeveniments se succeiran en un brevíssim període de pocs dies i sacsejaran completament l’existència de les dues famílies, que no s’haurien volgut retrobar mai més

Perles cultivades | Mercè Foradada

Barcelona: Saldonar, 2018

Sinopsi: A la psicòloga Lluïsa Jubany li fallen les bases del món que coneix. Per recuperar el sentit de la vida, freqüenta un grup que investiga la repercussió de la intel·ligència artificial en el futur pròxim, el Trans de Gràcia, des d’on emprèn una investigació per intentar determinar l’abast de la bondat i si és programable. Desanimada i en plena crisi personal, entra en contacte amb membres d’una ONG, deixa temporalment la feina a l’hospital barceloní on treballa, i el seu periple la porta al camp de Zaatari, a Jordània, on milers de sirians proven de sobreviure fugint de la devastació del seu país. A partir del contacte amb els refugiats, totes les preguntes comencen a tenir resposta.

Tal com érem | Sílvia Tarragona

Barcelona: Columna, 2018

Sinopsi: Sandra Fornaguera té trenta-nou anys, és una gran periodista, culta, aficionada a la música i als llibres, una dona feta a si mateixa, però està a punt de ser desnonada de casa seva. La seva vida aparentment perfecta s’està enfonsant. Un dia coneix l’Edmond a l’aeroport, un agregat militar de l’ambaixada francesa a Espanya que viatja per tot el món, un home seductor i sofisticat. La trobada és casual i la Sandra pensa que ja no veurà més aquell home meravellós. Però la història no ha fet més que començar i esclatarà en un cap de setmana únic a París amb un amor intens, apassionat i intermitent.

Tots els contes | Katherine Mansfield

Barcelona: Proa, 2018

Sinopsi: Katherine Mansfield (Wellington, Nova Zelanda, 1888 – Fontainebleau, França, 1923) va ser una dona lliure i anticonvencional, dotada d’una sensibilitat finíssima, que es va revelar com un dels més grans talents narratius de la seva època, malgrat morir als 34 anys. Els seus contes van saber captar la subtilesa del comportament humà i van obrir una via que han seguit tants escriptors i escriptores del segle XX. Mercè Rodoreda en va reconèixer el mestratge, com Hemingway, Salinger i Cheever. Aquest volum recull per primer cop la seva obra narrativa completa, això vol dir els reculls En una pensió alemanya, Felicitat, Festa al jardí, Un niu de tórtores i Una mica infantil, en traduccions noves o bé revisades de Marta Pera, Pep Julià i Anna Llisterri.

 

Novel·la juvenil

50 coses sobre mi| Care Santos

Barcelona: Edebé, 2018

Sinopsi: Al llarg de 50 entrades de youtube, l’Albert, un noi de 16 anys, ens va revelant la seva realitat i la de tota una generació. Fa poc vaig salvar la vida a un paio. Dit així, ja sé que sona una mica fort. Però és la veritat. De vegades la veritat és forta. Segur que us esteu preguntant què va passar, què vaig fer. Potser m’imagineu com un heroi. Algú que va pel món salvant vides o salvant mons. Que du una capa i una «S» llampant a la samarreta. No us ratlleu. Sóc un paio com tots, però una mica més estrany. Em penso que si no fos estrany, les coses haurien estat diferents. D’aquella matinada gairebé no tinc records clars. Tot va ser cosa de tres o quatre segons. Gairebé no vaig tenir temps ni de pensar, però sí de formular-me una pregunta horrorosa: “I si no faig res?”.

Chico conoce a chico| David Levithan

Madrid: Nocturna, 2018

Sinopsi: Paul és un alumne de secundària d’una escola molt peculiar i aquests són els seus amics: Darlene Infinita, la reina del ball; Joni, la millor amiga de Paul; Tony, també un bon amic; Kyle, l’exnovio que no el deixa en pau; Rip, el corredor d’apostes i Noah. El noi que ho canviarà tot.

 

Desconeguts| David Lozano

Barcelona: Edebé, 2018

Sinopsi: Dues vides que es creuen de matinada a través de les xarxes. Dos joves que es lliuren a un joc misteriós: compartir somnis, il·lusions i pors, però no la seva identitat. Aviat faran el pas següent: una cita a cegues. Però trobar-se amb un desconegut sempre comporta riscos. Perquè tothom amaga secrets… Un cadàver. El cos d’un noi, desfigurat per la violència de la caiguda. Una vida jove arruïnada per sempre, una mort que suscita més preguntes que respostes. Dues històries, la mateixa nit i una fosca sospita.

El quadre de Monet| Mercè Candela

Barcelona: Barcanova, 2018

Sinopsi: Tot es va espatllar el dia que va aparèixer l’home de la cartera negra. Fins llavors, les tardes a casa de la seva veïna eren un dels millors moments de la setmana per a la Martina. Li agradava poder remenar l’armari mirall on la senyora Antonella guardava tants tresors de quan feia de modista, i també que li ensenyés a pintar amb aquarel·les. Entre els quadres de la saleta, n’hi havia un que tenia la Martina fascinada: un quadre ple de colors i de llum. Era, segons li havia dit la modista, la còpia d’una obra d’un gran pintor: Monet. Però, de sobte, la senyora Antonella corria el perill que la fessin fora de casa.

La noia de la caravana| Xavier Gual

Barcelona: Edicions 62, 2018

Sinopsi: La Laura, una adolescent de setze anys, marxa de cap de setmana amb en Kilian, el noi que li agrada. Tot i que ella sent una mica de por, passen la nit en una caravana d’un càmping abandonat. Però l’endemà el noi ha desaparegut, i la Laura comença a fer descobriments estranys: petjades desconegudes a terra, piles de fils de coure que apareixen i desapareixen, missatges que l’insten a fugir escrits a l’entrada de la caravana… La Laura viurà una sèrie d’aventures cada cop més perilloses fins a aconseguir resoldre el gran enigma en què s’ha vist involucrada i vèncer el monstre que l’assetja, que li és molt més proper del que ella es pensava.

M| Lolita Bosch

Barcelona: Cruïlla, 2018

Sinopsi: M té 16 anys, és un bon estudiant i un bon company d’institut, té algun amic i compta amb la simpatia i l’amistat de l’entrenador de l’equip de bàsquet; de tota manera no és capaç d’explicar a ningú el que passa a casa seva. Solament pensa a poder començar a treballar ben aviat per treure la mare i la germana d’aquell infern. El comportament del pare impedeix que les persones del seu voltant creixin, es facin lliures, siguin
responsables: destrueix. Aniquila, literalment.

Nocturn per a la Mafalda| Dolors Garcia Cornellà

Barcelona: Edebé, 2018

Sinopsi: Si poguéssim triar els nostres pares, hauries triat els teus? La resposta d’en Dídac és contundent: “Si poguéssim triar els nostres pares, jo, a la mare, segur que la deixo per a algú altre. Seguríssim, vaja. I al pare, potser també”. Espanta. Però, després de viure amb ell la impotència de trobar-se tot sol, amb la seva germana d’any i mig bullint de febre, en una escalada de tensió en què la petita Mafalda lluita entre la vida i la mort, t’acabes solidaritzant amm aquest noi. I és que és més dur encara quan la seva mare és una famosa periodista de xafarderies de premsa rosa habitual als programes de televisió i el seu pare un gran empresari. Per sort, en Dídac té la Gabriela, la seva amiga, la seva companya, o el seu amor?

Raptors del paradís| Jay Jay Burridge

Barcelona: Estrella Polar, 2018

Sinopsi: Els pares de la Bea Kingsley van desaparèixer sense deixar rastre. De cop i volta la Bunty, l’extraordinària àvia de la Bea, decideix emprendre un viatge al remot arxipèlag indonesi d’Aru per contemplar els esmunyedissos raptors del paradís… i la Bea comença a fer preguntes. El viatge fins a aquestes illes serà un error arriscat o bé el principi d’una llarga aventura?

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments