Inici Actualitat El rector de Taradell denuncia que uns gamberros han calat foc en...

El rector de Taradell denuncia que uns gamberros han calat foc en un ram dins l’església Sant Genís

2
COMPARTIR

pintada-esglesia-2015

Les contínues bretolades que s’han fet a l’Església Sant Genís han fet que mossèn Joaquim Fàbregas fes pública la seva queixa. Sobretot, perquè l’última posa en risc l’església parroquial, un patrimoni arquitectònic del municipi. Aquest diumenge al finalitzar la missa matinal va donar a conèixer que dissabte van calar foc en un ram de l’altar de la Mare de Déu de la Puríssima, a l’interior de l’església. Segons sembla els fets es van produir dissabte al vespre quan s’estava celebrant missa a la Capella del Santíssim. Durant els caps de setmana mentre hi ha missa l’església està oberta. Tot i això, hi ha una persona que de tant en tant vigila com a conseqüència dels últims esdeveniments.

Després de missa es van trobar que la cinquantena de ciris que hi ha a l’altar de la Puríssima havien estat encesos. Però no va ser fins aquest diumenge al matí quan mossèn Joaquim es va adonar d’algunes petites restes en un banc. Llavors va ser quan va veure que havien encès el ram que hi havia al mateix altar. Consultat per Taradell.com, Joaquim Fàbregas considera que “l’incident és molt greu, ja que el petit foc va afectar a les estovalles i també podria haver-se produït al costat on hi ha els Misteris”. També explica que farà una queixa formal a l’Ajuntament, tot i que en altres ocasions ja havia fet saber que es feien gamberrades. “L’únic que els renya és el rector i no serveix de res”, afirma.

Altres gamberrades

esglesia-sant-genisLa de dissabte no és l’única gamberrada que ha patit. Per això, l’església no està oberta durant la setmana, i si hi ha missa s’ha d’entrar pel lateral. Fa uns mesos va aparèixer una pintada en la paret lateral de l’església Sant Genís. El dissabte de Pasqua mentre es celebrava la missa uns joves van entrar un moment fent crits. I cada dissabte i diumenge mossèn Joaquim Fàbregas s’ha de dedicar a netejar la zona d’entrada de l’església Sant Genís per les deixalles que hi deixen. “He de treure llaunes, brics, bosses de patates i pipes”, explica afegint que “ho faig per diginitat, però mai saps com estarà al dia següent”.

Les bretolades estarien fetes per un petit grup de joves. Segons sembla, fa més temps un altre grup de joves diferent ja havia rebentat en dues ocasions la bústia de la rectoria i entrava a la recepció cridant. Davant d’això, mossèn Fàbregas va haver de solucionar-ho registrant un apartat de correus i ara ha d’anar a Correus a buscar les cartes que rep. També s’havia trobat un dia que l’església estava oberta, però amb la reixa, que l’havien saltat i estaven ballant rock i cantant amb el micro a dalt l’altar major. Per això, va decidir tancar-la durant els dies de cada dia.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
teresa sola cunill
18 abril 2015 17:00

No hi ha respecte ni educació avui en dia. És deplorable. Si vols avisar alguna mainada perquè no està bé el que fan encara et planten cara i els responsables més grans són els seus pares per no educar-los mes bé. Si convé, una cleca ben donada al seu moment no ho farien més.
salutacions

Maria Godayol
Maria Godayol
13 abril 2015 12:21

Ja fa temps que s’ha perdut el respecte per a tot i més per tot el que té a veure amb l’Església. Les accions que es fan a l’església des de fa un temps són bastant deplorables, igualment el que es feia a l’edifici de la rectoria, sobretot a l’entrada. No són gamberrades, són estirar la corda fins a veure quant aguanta la corda o la paciència, o fins que algú prengui mal i llavors tots aixecarem la veu.