Inici Actualitat Els Reis d’Orient tornaran a fer l’adoració a l’Església de Taradell

Els Reis d’Orient tornaran a fer l’adoració a l’Església de Taradell

3
COMPARTIR

El pròxim dissabte 5 de gener al vespre Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran a Taradell, com cada any, per portar regals als més petits. La cavalcada començarà a 2/4 de 7 del vespre. El recorregut canviarà respecte a l’any passat, ja que en aquesta ocasió es torna a recuperar l’adoració a l’Església Sant Genís.

L’entrada serà com sempre pel carrer de la Font fins a La Plaça i el Passeig Domènec Sert. Després i aquí ve el canvi, baixaran per la carretera de Montrodon. A l’alçada del Passeig Sant Genís els 3 Reis d’Orient baixaran de les seves carrosses i aniran a peu fins a l’Església Sant Genís per fer l’adoració al nen Jesús. Des de fa uns anys l’adoració es feia a la plaça de les Eres.

Tot seguit, les carrosses que ja estaran al carrer de l’Església tornaran a passar pel passeig Domènec Sert, pujaran per la carretera de Balenyà fins a la plaça de les Eres per baixar pel carrer Sant Sebastià fins a la plaça Santa Llúcia  i plaça del Gili per acabar pujant pel carrer de la Vila. Un cop arribats de nou a la plaça de les Eres, Ses Majestats s’adreçaran a tot el poble des del balcó de l’Ajuntament.

Cal destacar que, a banda de les tres carrosses dels Reis, també n’hi haurà una pel carbó, una altra pels regals i una tercera sorpresa. Els taradellencs els rebran durant el recorregut amb les tradicionals atxes de barballó enceses. L’entrega de regals als més petits es farà un cop feta la salutació a l’Ajuntament i des de la carrossa de cada Rei.

Consells de Protecció Civil de Taradell

“Protecció Civil de Taradell i els Agents Locals de Taradell emetem aquesta nota informativa per tal d’informar-vos de la previsió de talls de carrers i consells de seguretat durant la tarda del proper dijous 5 de gener de 2013 i que, així, la cavalcada de Reis pugui ser celebrada sense cap incidència a destacar.

Primer de tot, cal recomanar-vos el mínim ús del vehicle privat pel centre de la població a partir de 3/4 de 6 de la tarda. Recordem que és una festa on hi participa la mainada i hi ha un alt risc que es pugui provocar un accident vial. Per això, recomanem que si s’ha d’agafar el cotxe, es deixi a un aparcament on no transcorri la cavalcada a l’hora indicada.

A partir de primera hora de la tarda, no es podrà aparcar als carrers següents: Carrer de la Font, Passeig Domènec Sert, Carrer Francesc Camprodon, Carretera de Balenyà (des de l’Ajuntament a Correus), tota la Plaça de les Eres, davant l’Ajuntament, Carrer Sant Sebastià (part de baix), Plaça de Santa Llúcia, Plaça d’en Gili i Carrer de la Vila, ja que es faran els preparatius.

A partir d’1/4 de 7 es tallarà parcialment la circulació dintre la població. A 2/4 de 7 de la tarda es tallarà el trànsit totalment i també l’accés a la Plaça de les Eres.

A la Plaça de les Eres cal fer cas als membres de Protecció Civil que es trobin allà, així com als responsables de la Comissió de Reis, ja que com l’any passat es farà un dispositiu per recollir les joguines a cada carrossa.

Aconsellem que la gent utilitzi les zones d’aparcament més properes a la Ronda de circumval·lació ja que és la via més fàcil per moure’s, o la zona de l’Institut.

Cal anar molt en compte amb les atxes de barballó. És un objecte de foc que comporta màxim perill per als patges que participen a la rua, per la gent que veu la cavalcada i també per als arbres i plantes que puguin haver-hi a diferents sectors del recorregut.

Cal respectar les indicacions dels membres de seguretat (Protecció Civil i Agents Locals) i també dels membres de l’Organització de la Cavalcada durant tot el transcurs de la festa.

Esperem que aquests consells siguin una mica útils per la mobilitat de la població. Recordem que la festa la fem entre tots i cal procurar la seguretat d’un mateix i també dels altres”.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

3 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Anònim
Anònim
7 gener 2013 10:38

Benvolgut, deu tractar-se d’un lapsus, de ben segur, però, com sabreu, la festa dels reis és l’antic Nadal de l’església d’Orient, unida a la d’Occident al segle IV (com explica qualsevol Missal) i va ser el monjo benedictí Beda, al s. VIII, qui en va establir els detalls que configuren la tradició d’ara i que no apareixen en l’única referència que apareix a l’evangeli, o Nou Testament, (Mateu, 2, 1-12); llibre -i fets- que cal no confondre ni remuntar amb l’antigor ni a la formació de la Bíblia tota, perquè va escriure’s, aquest en concret, al cap de 80 anys… Llegeix més »

Anònim
Anònim
5 gener 2013 17:09

A mi personalment m’és igual si adoren a l’església o en una cova artificial. La festa dels reis de l’Orient no és un tradició popular, és una tradició religiosa (en parla la Bíblia), durant uns anys no s’ha anat a l’església i ningú s’ha queixat. Si ara es creu oportú tornar-hi no veig que es faci cap pas enrere. Si a algú no li sembla bé, té una solució, esperar la cavalcada davant l’Ajuntament i quan arribin allà no sabrà si han adorat a l’església o a una cova, o si tant sols han anat a adorar. No hi veig… Llegeix més »

Anònim
Anònim
4 gener 2013 10:50

Caram, tornem enrere. Per quan una processó amb ciris, o una novena… o que a l’escola es torni a resar el rosari? Aquest és el respecte a la llibertat de culte i de creences? És que tot Taradell creu en la fe de l’Església? És que hi ha algú que a través de la tradició dels Reis de l’Orient ens vol fer tornar a missa? No podem deixar els Reis en pau i que tothom pugui participar en una tradició tan bonica i tendra independentment de les creences? Calia aquesta provocació? Que no saben que qui sembla vents… O és… Llegeix més »