Inici Actualitat Ricard Dilmé reivindica Taradell com a terra de bandolers

Ricard Dilmé reivindica Taradell com a terra de bandolers

1
COMPARTIR

expo-serrallonga-ricard-dilme

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font va acollir aquest dijous al vespre l’acte d’inauguració de l’exposició “Serrallonga de paper: bibliografia del bandoler des del segle XVII fins ara”. L’acte va anar a càrrec del seu autor Ricard Dilmé, que va aprofitar per reivindicar Taradell com a terra de bandolers.

expo-serrallonga-ricard-dilme2L’aficionat a la història i il·lustrador de còmics sobre la figura de Serrallonga va afirmar que “a Taradell hi ha la concentració més documentada de bandolers del Barroc català” amb actuacions de Rocaguinarda, Serrallonga o Toca-sons. Va arribar a aquesta conclusió a partir d’un treball de recerca del seu fill i era així perquè Taradell era territori dels Vilademany, un dels nyerros més potents i que protegien els bandolers. I va reinvindicar la figura del taradellenc Cristòfol Madriguera, un dels principals lloctinents de Serrallonga juntament amb el Fadrí de Sau i que va morir el 1630 en un brega amb el batlle d’Osor.

expo serrallonga2També va projectar el vídeo “Taradell, terra de bandolers”, preparat expressament on il·lustra la història del bandolerisme al municipi i amb cognoms bandolers com Albareda, Bellpuig o Madriguera.

Tot seguit es va inaugurar l’exposició, que mostra tots aquells documents que ha anat col·leccionant sobre la figura de Serrallonga des del segle XVII fins a l’actualitat. S’hi poden veure romanços, auqes, còmics, novel·les, obres de teatre o, fins i tot, cartells de cinema.

expo-serrallonga

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Rosa Martí i Conill
Rosa Martí i Conill
18 novembre 2014 14:21

Bon dia Ricard Dilmé,
La meva família té la masia de Can Falgueres de Brunyola. Ens agradaria saber si en Salvi Falgueres, de la quadrilla d’en Serrallonga era fill d’aquesta casa.
Si disposa d’algunes dades en relació a aquesta qüestió ens agradaria saber-les.
Moltes gràcies.
Rosa Martí i Conill