Inici Cartes dels lectors Els Tonis de Taradell agraeixien la massiva presència de gent a la...

Els Tonis de Taradell agraeixien la massiva presència de gent a la festa

0
COMPARTIR

Moltes Gràcies!!!!!

El passat mes d’octubre ens arribava la noticia que les Festes dels Tonis de Taradell havien estat declarades com a Festa Cultural d’Interès Nacional. Certament és un reconeixement a la feina feta durant molt de temps.

Tot i això, per la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat de Taradell, el millor dels premis ens arriba en veure els carrers del nostre municipi plens de gent ansiosa de veure el passant dels tres tombs i reviure per uns moments l’esforç que suposava antigament el transport de mercaderies i altres feines que es feien amb animals de peu rodó, carros i altres eines de treball. Per un dies a Taradell es respira ambient de traginer.

Així mateix, els actes del dissabte al centre cultural Costa i Font, van ser un èxit de participació i assistència. Els jocs tradicionals, les passejades en burro català, l’encesa de fogueres, el tast del porc, el pregó l’elecció de l’hereu, l’entrega de la bandera a l’abanderat que aquest any comptava amb la presència del cuiner Nando Juvany i el reconeixement al Mas Casablanca van ser emocionants i emotius al mateix temps que representaven un excel•lent preludi del passant del diumenge al matí. L’exposició temàtica dedicada al cultiu de la vinya a Taradell i l’audiovisual fet sobre aquesta mateixa temàtica pel grup de Recerca local Fent Memòria, ens van donar a conèixer que a Osona hi havia més vinya del que tots ens podíem imaginar.

La resta d’actes com la presentació del projecte Arrels de la Fundació Món Rural, l’explicació de la recuperació de camins ramaders per part del Consorci del Lluçanès , la l’hora del conte i la presentació de l’ecomuseu del blat, ens va fer adonar que encara queda molt recorregut per fer en el marc de la recerca i la recuperació de les nostres tradicions i patrimoni nacional.

No cal dir que tots aquest actes no serien possibles sense el suport que any rere any ens demostreu particulars i empreses, senes oblidar l’ajuda i participació d’altres entitats del municipi, fent una menció especial als membres de la policia municipal i a Protecció Civil de Taradell. És a tots vosaltres que volem fer-vos partícips del reconeixement rebut i agrair-vos amb totes les nostres forces la confiança que ens dipositeu i la vostra participació en tots i cadascun dels actes que portem a terme al llarg de l’any.

També volem fer extensiu el nostre agraïment pel suport rebut a Tots els mitjans de comunicació que es fan ressò de les nostres festes a l’Ajuntament de Taradell, el Consell Comarcal d’Osona i als Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament de Cultura.

Tot i els elogis i reconeixements rebuts, som conscients que la feina no està feta i continuarem treballant amb el màxim esforç possible per superar la qualitat de les festes dels Tonis de Taradell.

Moltes gràcies i moltes felicitats. La catalogació com a Festa tradicional d’interès nacional és un èxit de tots vosaltres.

Comissió de festes de Sant Antoni Abat de Taradell

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments