Inici Cartes dels lectors Reflexions sobre la Nit de Reis a Taradell

Reflexions sobre la Nit de Reis a Taradell

1
COMPARTIR

Com cada any, el 5 de gener, els reis van arribar altra volta a Taradell i van portar il·lusió als més menuts del poble. És evident que tornaran l’any vinent i que tots farem els possibles perquè així sigui. És una de les festes que els nens esperen amb més neguit i que més gaudeixen. Cal que així sigui.

Evidentment que tots tenim maneres diferents d’entendre una celebració i que tenim el dret d’expressar el nostre desacord. Això si: a l’hora de queixar-se tothom s’hi veu amb cor i moltes vegades, les maneres no és que no siguin adequades, sinó que es passen de la ratlla i per uns quants metres.

Aquesta carta l’escrivim un cop han passat gairebé un mes de la cavalcada reial i el disgust se n’ha anat amb l’olor de barballó. Creiem que és lícit i necessari fer notar que el comportament d’alguns adults durant la festa va ser trist. I en alguns casos inadmissible.

On radica el problema més gran és en l’entrega de regals. Ens sembla sorprenent que hi hagi gent que no vulgui esperar que els reis baixin de l’ajuntament per rebre el regal. Volem recordar que és un obsequi que el rei ha portat expressament per cada nen i que, per tant, és de lògica que li sigui entregat per aquest. Per altra banda, si els reis dediquen uns instants al nostre fill per interessar-se per ell i fotografiar-s’hi, cal repartir l’atenció i tenir respecte quan ens toca esperar. Per agilitzar l’acte, es va incloure la opció de rebre el regal per part dels patges per aquells que decideixen privar al seu fill de la estona màgica que li brinda el rei i a vegades, ni aquest gest sembla ser suficient.

A les cues es van sentir renecs, hi va haver empentes i fins i tot insults (!) cap als patges. Hem de dir que hi ha adults que es van arribar a enfilar a les carrosses per agafar la joguina sense permís, atribuint-se un dret absolutament fora de lloc. Fins i tot es van sentir xiulades a la plaça perquè els reis trigaven en sortir al balcó, cosa absolutament inèdita i difícil d’explicar. Cal que tots plegats ens plantegem si és aquest l’exemple a donar als petits en una nit com la de reis.

La sort que tenim és que els reis són màgics i savis, i saben que els nens es mereixen aquesta festa…passi el que passi.

Comissió de Festes de Taradell

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Sam
Sam
8 febrer 2010 14:12

Coi, l'any que ve, carbó…ja veuràs com els ganapies es comporten millor!
Jo que sóc importat de gran ciutat, allí aquestes coses son mes "normals", però que arribin aquests comportaments aqui, comença a ser una mica deplorable….en fi, carbó!