Inici Cartes dels lectors Tonis de Taradell 2010

Tonis de Taradell 2010

0
COMPARTIR

Ni el mal temps de la setmana passada ni les baixes temperatures del cap de setmana van impedir que les festes dels Tonis d’enguany tornessin a ser un èxit d’afluència i participació.

Durant el dissabte matí, els jocs tradicionals, les passejades amb burro català i el programa especial de Radio Taradell, només eren el preludi d’un llarg cap de setmana atapeït d’actes i activitats per tothom. A la tarda-vespre l’emotivitat es va apoderar del centre cultural Costa i Font. L’exposició temàtica i el monogràfic sobre en Pere Cantal van provocar l’admiració per un veí de Taradell que ha sabut mantenir i difondre un llegat importantíssim per tots nosaltres que ens ha de permetre veure el futur sense deixar de mirar enrere. El pregó de la Sra. Assumpta Fargas, Rectora de la Universitat de Vic ple de força i energia va donar pas als actes per l’elecció de l’hereu, el reconeixement als membres de l’arxiu fotogràfic de Taradell, el record d’en Jordi Coll, l’escloper de Taradell i un sentit i emotiu homenatge al nostre company de comissió “Tresó” que ens va deixar el passat mes d’agost.

I per fi va arribar el moment més esperat per tots, el passant dels tres tombs. Va tornar a ser un exemple clar del que representa la Festa, la Tradició i la Cultura i com sempre va a gaudir d’una gran afluència de públic i un èxit de participació total.

Va ser un matí de sentiments contraposats: Pel públic i participants els sentiments es mostraven en forma d’expectativa, quina novetat hi haurà?, quan carros i animals podrem veure?, quin serà el carro més carregat? O quin carro portarà més animals enganxats?, són només algunes de les preguntes que tothom es feia. També aflorava l’emoció de veure com els avis podien explicar als seus fills i néts perquè s’utilitzaven, com es carregaven i com es mantenien antigament els animals, carros i eines de treball. I no ens podem oblidar de l’emoció de pujar a un globus, cedit de forma desinteressada per Caixa Manlleu.

Pels botiguers del poble la incertesa de si la Fira “Duros a quatre peles” serà tant exitosa com en d’altre edicions.

Mentre que per la comissió, els nervis comencen amb el primer raig de llum del dia: sortirà tot bé?, superarem la participació d’altres edicions? El públic ens donarà un altre cop el seu recolzament? Per sort, i com cada any, les preocupacions aviat es van convertir en emoció, l’emoció de veure que el nostre projecte tornava a tenir el recolzament i suport que tots desitgem i sobretot de veure que tothom ve a Taradell amb ganes de passar-s’ho bé i gaudir de la festa. A més a més, varem comptar amb la presència institucional del Delegat del Govern a la Catalunya Central, la Directora dels Serveis Territorials del Departament de Cultura i mitjans de Comunicació, la consellera de Cultura del Consell Comarcal d’Osona, l’Ajuntament de Taradell i la Universitat de Vic, representada per la seva rectora.

Les havaneres van tancar els actes del cap de setmana, amb un a bona afluència.

Per tot això, els membres de la comissió de festes de Sant Antoni Abat de Taradell volem agrair molt sincerament el suport, la col•laboració i la participació a totes aquelles persones, empreses i/o entitats que ens han acompanyat durant el cap de setmana i que d’alguna manera possibiliten que les festes dels Tonis de Taradell siguin reconegudes per tot el territori Català. És aquest suport que ens empeny a continuar treballant per recuperar les nostres tradicions i assolir els nostres objectius.

Així mateix volem aprofitar per agrair als veïns de Taradell la seva paciència per suportar les molèsties i incomoditats ocasionades durant el passant dels tres tombs (talls de carrers, sorolls, etc.) i fer un esment especial al membres de protecció civil i a la policia municipal que van organitzar i posar en pràctica el dispositiu necessari per un acte d’aquestes característiques.

Comissió de Festes de Sant Antoni Abat de Taradell

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments