Inici Actualitat La Festa Major de Taradell 2023 serà molt llarga amb actes del...

La Festa Major de Taradell 2023 serà molt llarga amb actes del 17 al 28 d’agost

0
COMPARTIR

Tot a punt per celebrar la Festa Major d’estiu 2023 de Taradell. Aquest any serà molt llarga amb activitats que van del 17 al 27 d’agost. És a dir, agafaran dos caps de setmana. Anem per parts i desgranem les activitats previstes cada dia.

Festa Jove per començar

Els més matiners per primera vegada en una festa major a Taradell seran els del Consell de Joventut. I és que el 17 d’agost a la tarda se celebrarà l’habitual Birracrucis, que acabarà al pavelló municipal on a la nit (23h) hi actuaran el grup Mitjanit i els PD Bros.

Divendres 18 d’agost

Més concerts programats pel Consell de Joventut de Taradell. Serà la segona nit de la Festa Jove que concentrarà les actuacions al pavelló municipal El Pujoló. A les 20h, però, es farà la 2a edició del Concurs de bandes emergents. El jurat estarà format per Laura Duran, directora artistica del Canet Rock; Jan Riera, component del grup Els Catarres; i Guillem Tió, guanyador de la primera edició del Concurs de bandes i artistes emergents. A la nit (23:30h) hi haurà els concerts de Km.0, les versions de Sixtus, i els DJ Surda i DJ Jolie.

Dissabte 19 d’agost

Tercera i última nit de Festa Jove. A partir de les 12 de la nit actuaran ILLWAVS (Guillem Tió), guanyador de la primera edició del Concurs de Bandes i Artistes Emergents, el grup Flashy Ice Cream, PAWN Gang i el taradellenc DJ KZU.

Diumenge 20 d’agost, el pregó

El primer acte que no estarà organitzat pel Consell de Joventut, seran les sardanes vermut tradicionals a la Font Gran. Arribaran el diumenge a les 12 del migdia, organitzades per l’Agrupació Sardanista de Taradell, i amb la Cobla Lluïsos interpretant les sardanes.

Ja al vespre hi haurà el pregó de Festa Major als jardins de can Costa. El pregoner serà Francesc Codina i Valls, degà de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVIC-UCC durant el període 2010-2014. També serà el torn per conèixer el nom de la nova pubilla 2023 de Taradell, que substituirà a Txell Alcubierre. També es farà el brindis de Festa Major i actuaran l’Esbart dansaire Sant Genís. La nit es tancarà (23h aprox.) amb un correfoc a càrrec dels Diables de Calldetenes, que començarà a can Costa.

Dilluns 21 d’agost

Durant el dilluns 21 d’agost les activitats se centraran a la tarda. A les 4 a can Costa (sala del mig) s’hi farà un taller de realitat virtual, organitzat per Taradell Jove. Hi haurà duels entre equips de làser tag virtual. A les 6 de la tarda a la Residència Vilademany hi actuarà la Coral Vilademany, mentre que a les 8 del vespre es farà la inauguració de l’exposició ‘Taradell Exposa’ on els artistes locals mostraran les creacions d’aquest darrer any al vestíbul de can Costa. Ja a la nit (21:30h) als jardins de Can Costa es projectarà el documental centrat en els 40 anys de Ràdio Taradell. Es podran sentir les valoracions dels principals protagonists de la història de l’emissora municipal i hi haurà música vinculada a aquestes quatre dècades de ràdio a Taradell, en un acte organitzat per Ràdio Taradell i el Grup de Recerca Local.

Dimarts 22 d’agost

El dimarts començarà amb esports. Arriba la 21a edició del Torneig de tennis taula infantil (al matí a partir de les 9h) i a la tarda (a partir de les 15h) el 21è Torneig de tennis taula adult i de ping-pong. Tindran lloc a la sala gran del Centre cultural Costa i Font, organitzat pel club TT Mont-rodon. A partir de 2/4 de 7 de la tarda se celebrarà la 10a edició de la Cronodipòsit popular, organitzada per Taradell.com. Els participants, amb inscripció gratuïta a partir d’una hora abans, podran competir per saber qui és el que puja fins al capdamunt del dipòsit d’aigua de can Costa amb el menor temps.

A la nit, arribarà la caminada teatralitzada de Canya que no és conya, vinculada a la Festa d’en Toca-Sons, i titulada ‘Paper i pergamí’, que ja es va posar en escena l’any passat al voltant del moment en què el bandoler és ferit. Hi haurà dues sessions (21h i 23h) amb sortida des de la Plaça de les Eres. Les entrades es poden comprar al Bar de Can Costa al preu de 5 euros.

Dimecres 23 d’agost

A les 11 del matí al Bosc del Pujoló hi haurà inflables infantils durant tot el matí (a causa de la restricció d’aigua probablement no seran aqüàtics). Ja a la tarda (18h) al Centre cultural Costa i Font serà el torn dels habituals concerts d’orquestra. Aquest any per segon any consecutiu hi actuarà l’Orquestra Rosaleda. Com és habitual, més tard (20.30h) la mateixa orquestra interpretarà Serenates a la Residència Vilademany.

Dijous 24 d’agost

De bon matí, a les 10, al Pati de la rectoria es tornarà a organitzar un Joc de bèlit, un joc molt popular als anys 60 i 70. A la tarda, a partir de les 7, hi haurà espectacle infantil a la Plaça de les Eres. Hi actuarà la companyia Ambauka amb l’espectacle ‘Peti qui peti!’. La Plaça ja estarà ambientada per acollir l’Envelat de la Plaça de les Eres, amb garlandes, llums i, a punt per la botifarrada popular, a les 8 del vespre. L’Envelat comptarà aquest any també amb l’actuació del grup taradellenc Tocats que farà versions i començarà a ambientar de cara al concert principal que anirà a càrrec de The Covers Band. Com és habitual hi haurà música durant tot el vespre i nit, també rifa de regals, i servei de bar. Si es cobreixen les despeses de les actuacions i infraestructura tècnica, l’Envelat té previst fer una donació econòmica per lluitar contra el càncer infantil.

Divendres 25 d’agost

El dia de la festivitat de Sant Genís, patró de Taradell, comptarà amb les activitats tradicionals. Xocolatada popular de bon matí (10h) a la Plaça, que comptarà, tot seguit, amb la cercavila dels Gegants de Taradell. Al mateix temps, a la Sagrera el Mercat del segle XVII tornarà a tenir protagonisme amb tot de parades d’artesans i oficis tradicionals, i escenes ja vinculades amb la Festa d’en Toca-Sons amb l’habitual ronda del sometent buscant el bandoler i alertant la població. A la tarda, a partir de les 7, es farà una nova edició de la Festa d’en Toca-sons amb l’incògnita de saber quin taradellenc o taradellenca interpretarà el paper. Aquest any la Festa incopora novetats abans del judici als jardins de can Costa. La Festa es tancarà amb un concert de música.

Dissabte 26 d’agost

El dissabte començarà (9h) amb la 1a edició del Trail d’en Toca-sons, organitzada per Outdream Catalunya. Una cursa de muntanya popular de la Festa Major de Taradell, amb un recorregut que passa pels racons més emblemàtics del bandoler de Taradell, amb una distància de 12 quilòmetres i 400 m. de desnivell positiu, amb sortida i arribada a la Plaça de les Eres. A 2/4 de 12 als jardins de can Granada hi haurà un espectacle infantil a càrrec de Pep López i Sopars de duro.

A la tarda (18h) Gottic Teatre posarà en escena la comèdia ‘Parèntesi’, dirigida per Pere Solà. La proposta teatral funcionarà a través del sistema de taquilla inversa, per a tots els que hi vulguin assistir. Serà al Centre cultural Costa i Font. A la mateixa hora al camp de fubol de la Roureda hi haurà el partit de festa major que enfrontarà la UD Taradell i el San Lorenzo.

Al vespre, torna el sopar de pagès (20.30h) a l’esplanada del davant de l’EAS. Serà un sopar popular a base de pa amb tomàquet, embotits i postres al preu de 10 euros. Els tiquets es poden comprar a l’Ajuntament i encarregar taules per grups fins al dijous 24 d’agost al migdia. Tot seguit (22h), Ràdio Taradell organitzarà la 4a edició del recuperat Concurs de crits i xiulets. Les inscripcions es podran fer una hora abans de l’inici i es premiarà els xiulets i crits més forts i també els més originals. L’activitat es tancarà amb el concert de Bandidos, el grup de versions osonenc.

Diumenge 27 d’agost

L’últim dia de Festa Major arrencarà al matí a la Plaça de les Eres, on des de les 8, es podran fer les inscripcions per a participar en la Caminada de Festa Major, organitzada pel Centre Excursionista Taradell. Una caminada de 13 quilòmetres, amb avituallament intermig, i refrigeri al final. El preu és de 5 euros. A la tarda (17h), al camp de futbol hi haurà una nova edició del participatiu Torneig de Volei 4×4 sobre gespa artificial. Les inscripcions es poden fer a les oficines de l’Ajuntament de Taradell o a través del correu electrònic reserves@taradell.cat. Són 15 euros per equip, amb un aforament limitat d’equips. Més tard (19:30h) als jardins de Centre cultural Costa i Font, els Amics de Santa Llúcia organitzaran un concert de música barroca.

El diumenge no acabarà aquí, ja que a la nit (22h) a l’esplanada del davant de l’EAS s’hi farà el concert dels Països Catalans, que enguany comptarà amb l’actuació de Manu Guix en format acústic i al piano.

Dilluns 28 d’agost

La Festa Major 2023 com és habitual es tancarà amb el darrer acte. Les sardanes berenar que tindran lloc als jardins de Can Costa a 2/4 de 7 de la tarda, amb la Cobla Genisenca.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments