Inici Opinió Gestació subrogada

Gestació subrogada

0
COMPARTIR

Aquest dies ha tornat a estar a l’ordre del dia el debat sobre la gestació subrogada “gràcies” a Anna Obregón i la seva recent maternitat (ha actualitzat el seu estat a àvia) a través de la gestació subrogada. La mateixa Obregon ha fet referència a que creu que a Espanya està al segle passat perquè la gestació subrogada és IL·LEGAL, i lo ben cuidada i acceptada que s’ha sentit a Estats Units per aquest tema.

És important fer ènfasis en aquest tema, en que a Espanya és il·legal, i amb aix el debat ja hauria de prendre un altre caire (que sembla que ho hem perdut de vista). I no és perquè com diu Obregon sigui perquè Espanya viu al segle passat, si no perquè és un procediment que s’alimenta de la pobresa de moltes mares gestants, que explota el cos de les dones, i que com a tal, la gestació subrogada està reconeguda com una forma de violència contra les dones per la llei. Perquè vulnera els drets humans (el de les dones i, sobretot, els de l’infant). Artícle 35: els estats prendran mesures per impedir el segrest, la venda o la trata de nens per qualsevol finalitat i forma”. Perquè si, la finalitat és acabar sent aquest nen/a tan desitjat per alguns, per és important diferenciar el que és un dret i un desig. Ser mare/pare no és un dret, per molt que ho desitgis. I no tot s’hi val per ser-ho.

El debat, per tant, hauria de ser al voltant de perquè la legislació espanyola prohibeix la gestació subrogada i, a la vegada, permet el registre dels nens gestats a l’estranger?

El mes de març han estat assassinades a Espanya:

  • 3-03. M. Carme L. de 39 anys. Villanueva de Gallego (Zaragossa)
  • 3-03. Nom I cognoms desconeguts de 33 anys. Alcobendas (Madrid)
  • 12-03. Tatiana Coinac de 44 anys. Oviedo (Asturies)
  • 21-03. Nom i cognoms desconeguts de 85 anys. Las Palmas de Gran Canària.
  • 22-03. Marina, cognoms desconeguts de 25 anys. Móra la Nova (Tarragona)
  • Elena, cognoms desconeguts de 68 anys. València.

Les recordem, les visibilitzem. Denunciem, condemnem i estem determinades a combatre totes les formes de violència vers les dones.

 

Associació Som Dones Taradell

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments