Inici Actualitat Novetats literàries de Sant Jordi 2022 a la Biblioteca de Taradell

Novetats literàries de Sant Jordi 2022 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font amb motiu del Sant Jordi 2022. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Les altres mares | Laia Aguilar

Barcelona: Columna, 2022

Sinopsi: L’Emma està embarassada de vuit mesos quan s’enfronta a la pèrdua inesperada del seu fill. Ho tenia tot preparat: l’habitació del nen, la robeta i les joguines. La Jhanet ha estat criada per l’àvia a Bolívia mentre la mare emigra a Europa per treballar en el servei domèstic. Amb quinze anys, és ella qui decideix creuar l’oceà per retrobar la mare que tant necessita i que pràcticament no coneix. La Natalka és insegura, i se sent molt desprotegida sense familiars propers. Viu atrapada en una relació abusiva amb un home violent que la pressiona perquè faci de ventre de lloguer sense que ella n’estigui gaire
convençuda.

Quan s’esborren les paraules | Rafel Nadal

Barcelona: Columna, 2021

Sinopsi: La mare mirava per la finestra, però no sabria dir què mirava. S’estava allà, com cada dia, al menjador de la casa familiar de la plaça de Santa Llúcia, asseguda en una butaca
d’orelles, amb les mans agafades a la falda, el cap decantat cap a la dreta, els llavis closos i els ulls vidriosos que miraven cap a fora, vés a saber què, més enllà de la terrassa i del campanar de Sant Pere. No tenia grans complicacions de salut i semblava
estar en bona forma; en la bona forma física que pot estar algú que ha fet noranta-vuit anys i es passa el dia assegut entre la butaca i la cadira de rodes. Tot podia semblar que fos com abans, com sempre, però res no era igual. Les paraules s’havien esborrat. Totes. El diccionari sencer.

La vall de la llum | Toni Cruanyes

Barcelona: Ediciones Destino, 2022

Sinopsi: “Aquest llibre recorda la vida del meu avi, que és la història d’un temps, d’un país. És un homenatge a una generació sencera d’homes i dones que van sobreviure a una guerra quan eren nens i que ara han hagut de fer front a la pandèmia des de la residència geriàtrica. La compilació d’una vida que abraça gairebé la totalitat del segle xx m’ha portat per viaranys insòlits. He descobert secrets del meu avi, i també he entès millor algunes de les decisions que va prendre al llarg de la seva vida”.

Benvolguda | Empar Moliner

Barcelona: Columna, 2022

Sinopsi: La Remei Duran és una dibuixant de prestigi que es considera una atractiva senyora de cinquanta i pocs anys i una esposa i mare massa feliç. Una tarda, asseguda al seient del
darrere del cotxe familiar, endevina, amb tota nitidesa, que el seu jove marit, violinista titular en una orquestra, s’enamorarà de la noia, violinista suplent, que els acompanya a casa per assajar i que seu al costat d’ell.

Ai, William!  | Elizabeth Strout

Barcelona: Edicions de 1984, 2022

Sinopsi: La Lucy Barton, mare de dues filles adultes i vídua des de fa poc, és una escriptora d’èxit que viu a Nova York. Malgrat la seva separació, encara manté l’amistat amb en William, el seu primer marit i confident durant molt de temps. Tot recordant els anys d’universitat, el naixement de les filles, la dolorosa dissolució del seu matrimoni i les vides que van construir amb altres persones, ens endinsem en una relació de dècades
tendra i complexa.

El gat que estimava els llibres | Sosuke Natsukawa

Barcelona: La Campana, 2022

Sinopsi: L’epopeia de Rintaro, el jove hereu d’una entranyable llibreria de vell, i de Tora, un gat tigrat savi i enginyós, s’ha convertit en un fulgurant èxit internacional. La seva missió
emocionant consisteix ni més ni menys que a salvar els llibres que estan en perill i difondre així l’amor per aquests objectes, bells i inigualables, que són part imprescindible de la nostra vida.

Constel·lacions | Blanca Busquets

Barcelona: Proa, 2022

Sinopsi: En una casa de Collserola es prepara la celebració dels cent anys de l’avi Cinto, un home silenciós que té la passió d’observar les estrelles i de buscar-hi connexions invisibles. El
lector anirà coneixent tota la família d’en Cinto —del fill Quim al besnet Nil— a partir d’un mosaic de veus expressives, vives, diferents. Cada personatge té les seves dèries i també algun secret.

El vol de l’Estel | Laetitia Colombani

Barcelona: Salamandra, 2022

Sinopsi: Després del drama que ha dinamitat la seva existència, Léna decideix deixar-ho tot i emprèn un viatge al golf de Bengala. Perseguida pels fantasmes del passat, no troba una mica de pau fins que, a l’alba, s’acosta a nedar a les aigües de l’Índic, on una nena juga amb un estel tots els matins. Un dia, a punt d’ofegar-se arrossegada pel corrent, Léna sobreviu miraculosament gràcies a l’avís de la petita i la intervenció de la Xarxa Brigade, un grup femení d’autodefensa que s’entrenava pels voltants. Agraïda, es posa en contacte amb la nena i descobreix que treballa sense descans en un restaurant. Mai ha anat a escola i s’ha tancat en un mutisme absolut. Què amaga el seu silenci? Quina és la
seva història?

La Abadía de los herejes | Eugeni Verdú

Barcelona: Roca Editorial, 2022

Sinopsi: Limoux, any 1379. Després d’una enigmàtica reunió, la Inquisició empresona sense causa aparent a la família d’un fuster humil. El matrimoni és metòdicament interrogat, torturat, processat i condemnat per heretgia en base a proves hàbilment manipulades. Ejean, el fill gran del matrimoni, després del viatge a Toledo i Barcelona, ​​torna al seu poble natal, on obté per la força la confessió de tres membres del Tribunal de la Inquisició que va condemnar els seus i que confirmaria que els seus germans van ser obligats a ingressar en qualitat d’oblats a l’abadia de Sant Miquel de Cuixà.

Cap més veu| Maïssa Bey

Barcelona: Les Hores, 2021

Sinopsi: Després de complir condemna per matar el seu marit surt en llibertat. Des d’aleshores la seva vida segueix una rutina confinada entre les parets de casa seva, intentant amagar-se
de les mirades i els judicis dels veïns. Però un dia, una escriptora que fa una investigació sobre la criminalitat entre les dones truca a la porta. S’establirà un règim de visites entre les dues dones i una relació de dependència mentre intenten trobar un sentit
al que ha succeït.

La noche más oscura | Hakan Nesser

Barcelona: Ediciones Destino, 2021

Sinopsi: Uns dies abans de Nadal, la família Hermansson al complet es reuneix per celebrar els seixanta-cinc anys de Karl-Erik i els quaranta d’Ebba, la filla favorita. Unes hores després, hi ha dues desaparicions inexplicables: primer, Robert, l’ovella negra de la família; l’endemà Henrik, el fill gran d’Ebba, que desapareix al mig de la nit sense deixar rastre. Gunnar Barbarotti, un inspector suec d’arrels italianes que es preparava per a l’odiosa perspectiva d’un Nadal amb la seva exdona i els seus exsogres, es farà càrrec del cas.

Agatha Raisin y la jardinera asesinada | M.C. Beaton

Barcelona: Salamandra, 2022

Sinopsi: James Lacey, el seu atractiu i solter veí, està enlluernat amb Mary Fortune, una encantadora divorciada. Agatha no es rendeix, i es disposa a fer tot el que estigui a la mà per demostrar que ella és molt millor. Quan passa l’impactant assassinat de Mary, Agatha comença a desenterrar secrets del poble i a revelar inquietants detalls de la víctima.

La vida secreta de Sarah Brooks | Santiago Vera

Barcelona: Ediciones B, 2022

Sinopsi: A la profunditat humida i espessa del bosc de Stoneheaven, descansa la closca de carn i ossos en què s’ha convertit el cos adolescent de Sarah Brooks. Amb només disset anys i molts secrets en el seu poder, la jove ha aparegut penjada d’un arbre, de bocaterrosa i completament nua. Qui pot haver-la assassinat així? Què sabia Sarah? Qui tenia por?

Morir-ne disset | Sergi Belbel

Barcelona: Proa, 2022

Sinopsi: Ernest Calvo, fill d’una família immigrant vinguda del sud d’Espanya, neix i creix en una ciutat industrial del Vallès Occidental, en la qual s’integra com el més català dels
catalans. Mentre va relatant, amb nostàlgia i humor, la seva infantesa i la seva joventut es confessa autor d’una sèrie d’assassinats comesos entre febrer de 1981 fins als Jocs Olímpics de Barcelona del 92.

 

La señora March | Virgina Feito

Barcelona: Lumen, 2022

SinopsiL’última novel·la de George March és un gran èxit, i ningú se n’enorgulleix tant com la seva devota esposa, la senyora March, que porta una vida exquisidament ordenada a l’Upper East Side. Un matí qualsevol, mentre es disposa a comprar el pa d’olives a la pastisseria favorita, la dependenta insinua que la protagonista del nou llibre de George sembla inspirada en ella. Aquest comentari casual li pren la certesa de saber-ho tot sobre
el seu marit i sobre ella mateixa…

L’alquímia de la vida | Coia Valls

Barcelona: Columna, 2022

Sinopsi:  Al segle xv el món està canviant, però la medicina es troba ancorada en la vella fórmula de la triaca establerta en l’antiguitat clàssica. Amb tot, sempre hi ha homes i dones que
busquen noves formes de guarir el cos i l’ànima i sovint passen per bojos o bruixots. En Magí Surroca és un d’ells. D’altra banda, la Beatriu és una jove rebel que intenta sortir de la seva pròpia trampa. Aconseguir-ho no serà gens fàcil, però la força de l’amor i
l’amistat i l’entrega absoluta a un ideal li permetran assolir una vida autèntica, de llibertat i plenitud. Dos destins marcats per la gosadia d’oposar-se al poder i als valors d’una època.

El monstre de Santa Helena | Albert Sánchez Piñol

Barcelona: La Campana, 2022

Sinopsi: Mai un home ha estat reclòs en una presó més segura, més llunyana i més inexpugnable que Napoleó Bonaparte després de ser derrotat a Waterloo. Tothom sap què li va passar: que el món, fart de les seves ambicions infinites i les destrosses inacabables, va decidir tractar-lo com el que era: Un geni del mal. I la llàntia on el van tancar es deia Santa Helena: un illot de roca a milers de quilòmetres de la costa més propera, infestat de rates
i vigilat per l’armada britànica.

Silverview | John Le Carre

Barcelona: Edicions 62, 2022

Sinopsi: En Julian Lawndsley ha renunciat a la seva bona feina a la City per una vida més senzilla portant una llibreria en una petita localitat costanera anglesa. Però tot just un parell de mesos després, un visitant altera la seva rutina. L’Edward, un emigrat polonès que viu a Silverview, la casa gran que hi ha als afores del poble, sembla que sap moltes coses sobre la família d’en Julian, i es mostra molt interessat en el funcionament d’aquesta nova i modesta llibreria.

Violeta |Isabel Allende

Barcelona: Plaza&Janés, 2022

Sinopsi: Violeta, la primera nena d’una família de cinc bulliciosos germans, ve al món un tempestuós dia de 1920. Des del principi la seva vida estarà marcada per esdeveniments extraordinaris, ja que encara se senten les ones expansives de la Gran Guerra quan la grip espanyola arriba a les ribes del seu país sud-americà natal, gairebé en el moment exacte del seu naixement.

 

La llibretera de París | Kerri Maher

Barcelona: Navona, 2022

Sinopsi: Quan la Sylvia Beach, una jove americana amant dels llibres, obre Shakespeare and Company en un carrer tranquil del París de 1919, no s’imagina que canviarà el curs de la literatura. Quan la controvertida novel·la de Joyce, Ulysses, és prohibida, Beach decideix publicar-la sota la protecció de Shakespeare and Company.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments