Inici Actualitat Novetats literàries de la Biblioteca de Taradell del gener de 2024

Novetats literàries de la Biblioteca de Taradell del gener de 2024

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font durant aquest mes de gener de 2024. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Dragones de papel | Rafa Melero Rojo

Barcelona: Ediciones B, 2023

Sinopsi: Avinguda de Pedralbes, Barcelona, ​​una de la matinada. La mà d’un cadàver, embolicada amb plàstics, treu el cap al costat d’uns contenidors. És el cos sense vida de Clarise, una coneguda model sexual d?internet. A l’interior d’un dels contenidors, en un sobre transparent, hi ha un tros de pell de la víctima i la figura amenaçadora d’un drac d’origami.

El portal dels obeliscs | N.K. Jemisin

Girona: Mai Més, 2023

SinopsiL’estació dels finals es fa més fosca, a mesura que la civilització s’esvaeix en la llarga nit freda. Essun, una vegada Damaya, una vegada Sienita, ara venjadora, ha trobat refugi, però no la seva filla. En canvi, hi ha Alabastre, destructor del món, amb una petició. Però si Essun fa el que demana, segellaria el destí de la Quietud per sempre. Lluny, la seva filla Nassun està creixent en poders i les seves eleccions trencaran el món.

Retorn a Fukushima: com si la mort et fos aliena | Maite Alay i Salvador Balcells

Argentona: Volaina Edicions, 2023

SinopsiUn reporter free-lance barceloní en hores baixes arriba a Tòquio dies abans del terratrèmol, el tsunami i el desastre nuclear de Fukushima. Mentre molts occidentals intenten fugir del país, el periodista es dirigeix contra corrent cap a les zones més afectades, en un viatge insòlit on coneixerà personatges extraordinaris i es veurà atrapat en una trama on ningú és qui diu ser i on els esdeveniments es van succeint a un ritme de vertigen, fins el sorprenent desenllaç.

Delta de Venus | Anaïs Nin

Girona: Edicions de la ela geminada, 2023

SinopsiEscrits a principis de la dècada de 1940 per encàrrec d’un excèntric col·leccionista de llibres que insistia a demanar «menys poesia» i descripcions més explícites a les escenes sexuals, els relats de Delta de Venus no van veure la llum fins als anys 1970. Ambientats al voltant al París de l’època i filats per l’aparició recurrent de personatges comuns de diferent importància segons cada conte, ofereixen una visió lliure de les relacions humanes, on l’erotisme i l’ànsia de plaer no exclouen ni la bellesa ni el sentiment, ni l’amistat ni la cerca de l’autenticitat.

Hotel Savoy | Joseph Roth

Barcelona: L’Avenç, 2023

Sinopsi: En acabar la Primera Guerra Mundial, un jove jueu vienès, provinent del front oriental, torna a casa. Pel camí, s’allotja a l’Hotel Savoy. Allí, en una atmosfera desconcertant i il·lusòria, envoltat de personatges insòlits, inicia el seu particular aprenentatge de la vida.

 

La veritat no està escrita: una novel·la de Barcelona | Lolita Bosch

Barcelona: La Campana, 2023

Sinopsi: L’espoli del romànic de les esglésies del Pirineu, un amor apassionat al peu del Tibidabo o el misteri d’un extraordinari falsificador d’art formen aquesta novel·la ambientada en una Barcelona que, a finals del segle XIX, es va convertir en una metròpoli europea gràcies a les fortunes acumulades amb l’esclavisme per alguns dels seus ciutadans més il·lustres. És a dir, ciutat finançada amb una part d’aquells diners perversos.

Un mal any | John Fante

Barcelona: Edicions de 1984, 2023

Sinopsi: En Dominic Molise, fill d’immigrants italians, té disset anys i anhela abandonar Colorado per viure el seu gran somni: convertir-se en campió de beisbol. Comparteix aquesta il·lusió amb el seu millor amic, en Kenny. A primer cop d’ull, tot els separa. Venen de classes socials completament diferents: en Kenny és fill d’un dels homes més rics del poble i viu en una casa acomodada, mentre que en Dominic ve d’una família modesta i el seu pare és paleta.

Plaers | Anna Rubió i Fandos

Alzira: Bromera, 2023

SinopsiReals, humans, sensuals, plausibles, versemblants, excitants… Els contes eròtics que componen aquest recull de relats estan protagonitzats per persones senzilles que van a l òptica, mengen pastissos de poma o fartons, viatgen amb metro, treballen en una immobiliária o s enfronten al dolor d una malaltia. Persones que, en el seu dia a dia, senten la guspira del desig sexual i, en viure-la d una manera natural i plena, ens demostren que hi ha tantes maneres válides d experimentar plaer com persones distintes hi ha al món. Perqué, al cap i a la fi, l erotisme és la vivéncia creativa i personal dels sentits i la sensualitat.

Gegants de gel | Joan Benesiiu

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2022

SinopsiA les acaballes de l’any, al voltant d’una taula del petit bar Katowice, a la ciutat argentina d’Ushuaia, s’hi troben diferents personatges arribats d’arreu del món. L’escriptor, convertit en viatger, relata els esdeveniments que succeeixen als diversos exiliats ancorats a la fi del món. Un parisenc que fuig de la seva acomodada família, un anglès que s’allunya d’un horror familiar, un jove mexicà estudiant de química, un xilè circumspecte i silenciós, el propi escriptor, que sembla immers en una cerca amb motius poc clars i, finalment, una polonesa, la propietària del bar.  Prop d’aquesta geografia de frontera física i també personal, cadascun desgranarà la seva pròpia història elaborant un trencaclosques que acaba formant un tapís preciós on tots els elements s’entrellacen al voltant de dos temes recurrents: la cerca de la identitat i el mite de la frontera.

Un tigre a París | Cristina Rivas

Barcelona: Angle Editorial, 2023

SinopsiDues dones coincideixen a París. Una és una famosa actriu siriana que va posar-se al capdavant de l’alçament popular contra el govern de Baixar-al Assad i que s’ha convertit en una icona d’aquella revolució: es diu Fadwa Suleiman. L’altra és la narradora d’aquesta història, una periodista catalana que va ser ferida de guerra al Pròxim Orient i que ha vingut a París darrere d’un home. En comú tenen una mirada inconformista davant de la vida, una necessitat de compromís, moltes contradiccions, maternitats gens idealitzades, una visió alhora perplexa i lúcida del món i molta força.

Qualityland 2.0: el secret de la Kiki | Marc-Uwe Kling

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2023

SinopsiA  QualityLand en Peter Aturat ha aconseguit feina com a terapeuta de màquines domèstiques i tot sembla rutllar de primera, però la Kiki Desconeguda està indagant en el seu propi passat i ha cridat l’atenció d’un assassí invencible. En Peter de seguida veurà com se li acaba la tranquil·litat.

 

A la pell del llop | Kerstin Ekman

Barcelona: Editorial Les Hores, 2023

SinopsiL’Ulf Norrstig té setanta anys i és caçador, un dia veu les petjades d’un llop al bosc i hi sent una forta connexió. L’arribada de l’animal a la zona dividirà el grup de caçadors que l’Ulf ha liderat durant molts anys i ens mostrarà com una trobada inesperada entre un home i un llop té el poder de canviar el curs de la vida d’una petita ciutat de Loåsen. La topada amb el llop farà que l’Ulf miri enrere, cap a tots els anys que ha passat al bosc, amb el seu rifle i els gossos de caça, i més tard amb la seva dona.

Vigila amb mi | Anna Carreras Aubets

Barcelona: Llibres del Delicte, 2023

SinopsiL’Emma no suporta la mediocritat. Per això quan la detecta en algú l’ha de matar. Sempre avisa amb un «Vigila amb mi», mirant directament als ulls de la víctima. Ella és una pintora que espera el seu moment i somia amb una gran exposició —original i macabra—; aquella que finalment la farà triomfar en el món de l’art i li permetrà viure sense patir. Però per aconseguir-ho s’haurà d’enfrontar a molts personatges mediocres i haurà de driblar algunes situacions perilloses.

El último verdugo | Toni Hill

Barcelona: Grijalbo, 2023

SinopsiEncara que sembli impossible, un assassí en sèrie està ajusticiant les víctimes amb un garrot vil, el mateix instrument usat pels botxins segles enrere i considerat la màquina de matar més cruel mai construïda. Per què recorre a un mètode tan macabre? Què tenen en comú els morts? Per què tria llocs especials de Barcelona per abandonar els cossos com si la ciutat fos una part important del missatge?

 

Armaris buits | Maria Judite de Carvalho

Barcelona: Angle Editorial, 2023

Sinopsi: Durant deu anys, Dora Rosário ha plorat la mort del seu marit. Un marit que per principis havia rebutjat tenir qualsevol mena d’ambició personal. Dora i la seva filla, doncs, van quedar soles i sense res, forçades a demanar l’ajuda d’amics i coneguts. Quan una nit la seva sogra li revela un secret esfereïdor sobre el seu matrimoni, Dora s’adona que totes les certeses que tenia sobre la seva vida han desaparegut.

Arada torta| Itamar Vieria Junior

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2023

SinopsiLa Bibiana i la Belonísia són dues germanes que viuen a Água Negra, una plantació del nord-oest del Brasil. Quan són petites descobreixen una maleta sota el llit de la seva àvia amb un ganivet esmolat a dins. Aquesta troballa els canvia la vida per sempre i des de llavors es veuen obligades a no separar-se l’una de l’altra i a mimetitzar-se fins al punt que es tornen indistingibles. Però els seus camins s’aniran separant a mesura que passin els anys, i això les obligarà a recuperar i identificar la seva veu individual, enterrada pels esdeveniments viscuts durant la infantesa.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments