Inici Actualitat El RecepTARi: Croquetes de pernil

El RecepTARi: Croquetes de pernil

0
COMPARTIR

Aquesta setmana us proposo una recepta ben clàssica: croquetes de pernil. Ja que haurem de seguir fent el vermut a casa, animeu-vos a prepar-lo vosaltres! 

 

Dificultat fàcil

Temps d’elaboració 2h + repòs a la nevera

 

 

Ingredients (per 25 croquetes):

Pel farcit

  • 250g de pernil
  • 1L de llet
  • 75g de mantega
  • 75g de farina
  • Pa ratllat
  • 2 ous
  • Oli de girasol per fregir

Pas a pas

1. Comencem per tallar el pernil a trossets ben petits.

2. Posem a escalfar la llet fins que bulli.

3. Mentrestant, preparem la roux. En una olla fonem la mantega, afegim la farina i, sense parar de remenar, ho coem durant 3-5 minuts. 

4. Quan bulli la llet, apartem la roux del foc i anem afegint cullerots de llet. Remenem bé amb unes varilles, i seguim afegint la llet fins que ens quedi una barreja homogènia.

5. Portem la beixamel al foc una altra vegada i la fem bullir un parell de minuts. Afegim el pernil, remenem bé, i la posem al punt de sal i pebre.

6. Passem tota la barreja en una paella i, a foc mig, anem remenant fins que espessi. Aquest pas ens pot portar deu minuts o més. Hem de notar que la massa ha agafat consistència i ha deixat de ser líquida.

7. Quan la tinguem llesta, la passem en un tupper i li posem paper film tocant a la massa perquè no faci crosta. La deixem a la nevera fins al dia següent.

8. Preparem els ous batuts i el pa ratllat en dos plats diferents. Treiem la massa del tupper i la tallem a quadrats de la mida que vulguem fer les croquetes. 

9. Els hi donem forma i les passem primer per l’ou batut, després pel pa ratllat.

10. Posem a escalfar l’oli de girasol i quan arribi a 180ºC, comencem a fregir les croquetes. Les passem per paper absorbent abans de servir-les i… Bon profit!!!

Un consell…

A l’hora de formar les croquetes podeu posar-vos una mica d’oli a les mans perquè no se us enganxi la massa. 

Proveu a canviar el pa ratllat per panko, veureu quin toc cruixent més bo li dóna!

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments