Inici Actualitat El RecepTARi: Tatin de poma

El RecepTARi: Tatin de poma

0
COMPARTIR

Aquesta setmana us proposo una tatin de poma. És un pastís d’origen francès molt senzill de realitzar, a més a més, requereix molt pocs ingredients. S’acostuma a servir calent, acompanyat d’un bon gelat de vainilla al damunt que es va fonent sobre la poma. Val a dir que és una de les meves postres preferides!

Dificultat fàcil

Temps d’elaboració 1h 30 minuts

 

Ingredients (per a un motlle de 24 cm):

  • 4 pomes golden
  • 1 placa de pasta de full
  • 1/2 taronja
  • 50g de sucre
  • 120g de sucre

Pas a pas

1. Pelem les pomes, les tallem a quarts i els hi traiem el cor.

2. Ratllem la pell de mitja taronja, i n’exprimim el suc. Ho posem en una paella amb els 50g de sucre. Quan comenci a bullir, ho deixem reduir durant dos o tres minuts i hi afegim les pomes.

3. Les coem durant cinc minuts a foc fort, remenant perquè s’impregnin per tot arreu, i ho passem a un plat.

4. En la mateixa paella, amb el suc restant de les pomes, afegim els 120g de sucre i en fem caramel. Ens ha de quedar ben fosc, però aneu en compte que no se us cremi!

5. De seguida que tinguem el caramel, l’aboquem dins del motlle i el repartim per tot el fons. Esperem un parell de minuts a que es refredi.

6. Anem col·locant les pomes al motlle, intentant que no ens quedin forats buits. Penseu que amb la cocció reduiran el tamany, així que si queden una mica superposades no passa res. 

7. Tapem les pomes amb la pasta de full (tallada del diàmetre del motlle)i la punxem amb una forquilla.

8. Ho coem durant una hora a 160ºC. De seguida que la traiem del forn, la girem amb decisió damunt d’un plat… Prepareu el gelat de vainilla i bon profit!

Un consell…

Quan posem el caramel al motlle hem de crear una capa fina. Si en posem massa, quan girem la tatin ens començarà a regalimar i la pasta de full quedarà molt humida, perdent així el cruixent.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments