Inici Actualitat La CUP Taradell reclama a l’Ajuntament un cens dels habitatges buits per...

La CUP Taradell reclama a l’Ajuntament un cens dels habitatges buits per aplicar-los un recàrrec de l’IBI

0
COMPARTIR

La CUP de Taradell vol que els habitatges de Taradell que estiguin sense habitar paguin més en l’Impost sobre Béns Immobles (IBI). A principis del mes d’octubre, l’Assemblea local de la CUP de Taradell va entrar una instància a l’Ajuntament on demanaven poder saber el cens d’habitatges buits que hi ha al municipi. L’objectiu de la sol·licitud, segons la CUP, era conèixer si s’hi aplica el recàrrec de l’IBI i en què s’inverteixen aquests diners que es recaptarien de més.

L’Ajuntament de Taradell, segons un comunicat de la CUP Taradell, va donar resposta el 14 de novembre, on explicava que s’estaven duent a terme els tràmits corresponents per poder disposar del cens d’habitatges buits per poder-ho aprovar el 2020. De fet, la normativa diu que s’ha de disposar d’un cens oficial d’habitatges buits per poder aplicar el recàrrec en l’IBI i realitzar aquest cens suposa certificar i requerir als propietaris si realment l’habitatge està buit. Fonts de l’Ajuntament han confirmat que s’està fent el cens, però que es tracta d’un procés complex i llarg.

Segons la Llei 18/2007, del 28 de desembre, del Dret a l’Habitatge, un habitatge buit és aquell habitatge que roman desocupat permanentment, sense causa justificada, per un termini de més de 2 anys, tot i que es justifquen causes com el trasllat per raons laborals, el canvi de domicili per una situació de dependència, l’abandonament de l’habitatge en una zona rural en procés de pèrdua de població i el fet que la propietat de l’habitatge sigui objecte d’un litigi judicial pendent de resolució.

L’impost sobre els habitatges buits grava l’incompliment de la funció social de la propietat dels habitatges pel fet de romandre desocupats de manera permanent. És un impost finalista i es destina als municipis on s’han obtingut aquests ingressos.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments