Inici Actualitat La Festa Major 2019 de Taradell ja té a punt tots els...

La Festa Major 2019 de Taradell ja té a punt tots els actes i activitats

1
COMPARTIR

Ja està tot programat per viure una nova Festa Major d’estiu, la de 2019. A continuació us ho expliquem:

Divendres 16 d’agost

Com és habitual, la inauguració de l’exposició d’artistes locals donarà el tret de sortida a la Festa Major d’estiu i serà el primer acte. Tindrà lloc a les 8 del vespre a la sala d’exposicions del Centre cultural Costa i Font.

Dissabte 17 d’agost

Gottic Teatre serà la primera entitat que obrirà el foc festiu. Ho farà amb la posada en escena de l’obra de teatre ‘Un senyor damunt d’un ruc’, on es viuran escenes entramaliades en un monestir. Amb un humor cínic i sarcàstic se succeiran les situacions còmiques i de personatges esteorotipats. La direcció d’aquesta obra de Joan Mas Bauzà anirà a càrrec de Magí Reig i Lluís Presegué. La representació començarà a 2/4 de 10 de la nit al Centre cultural Costa i Font. Les entrades costen 8 euros, de forma anticipada, i 10 a finestreta. Es podran aconseguir anticipadament el divendres 16 d’agost de 6 a 8 de la tarda al vestíbul del Centre cultural Costa i Font.

Diumenge 18 d’agost

El diumenge s’iniciarà amb la caminada de Festa Major que organitza el Centre Excursionista de Taradell. Començarà a 2/4 de 9 del matí des de la Plaça de les Eres. Les inscripcions es faran mitja hora abans i la caminada té un cost de 5 euros per persona. A mig matí, a 2/4 de 12 començaran les sardanes vermut de l’Agrupació Sardanista Taradell, que comptaran amb la Cobla Genisenca. Serà, com és habitual, al Parc de la Font Gran. El diumenge es tancarà amb una nova posada en escena de Gottic Teatre a partir de les 6 de la tarda.

Dimarts 20 d’agost

Després d’un dia de descans, al dimarts arribarà el 16è Torneig de tennis taula infantil, organitzat pel Club Parc d’Esports i el Tennis Taula Mont-rodon. A partir de les 9 del matí hi haurà taules de joc al pavelló El Pujoló. Aquesta competició és per a nens i nenes fins a 14 anys i les inscripcions es poden fer al Parc d’Esports fins el 17 d’agost. A la tarda, a partir de les 3, hi haurà el Torneig per a adults (a partir de 14 anys) i el 4t Torneig de ping pong.

La tarda començarà a 2/4 de 6 amb un concert de Festa Major de la Coral Vilademany al Pati de la residència. Una hora més tard (18:30h) començarà la 6a edició de la Cronodipòsit popular de Taradell als jardins del Centre cultural Costa i Font, on els participants hauran d’arribar al capdamunt del dipòsit el més ràpid possible. A 2/4 de 10 de la nit la comitiva de l’Ajuntament amb la pubilla sortint, Laia Camprubí, i l’Hereu 2019, Nil Espuña, es dirigiran cap al Centre cultural, acompanyats pels gegants, nans i grallers de la Colla Jove de Geganters de Taradell. I és que a les 10 començarà l’acte oficial del pregó de Festa Major i proclamació de la pubilla de Taradell 2019. Hi actuaran també l’Esbart dansaire Sant Genís i la Cobla Lluïsos.

Dimecres 21 d’agost

S’iniciarà repetint l’experiència que va suposar la primera organització d’un Super tobogan d’aigua i inflables gegants al carrer Ramon Pou. L’activitat s’iniciarà a les 11 del matí. A la tarda, a partir de 2/4 de 5, el Jovent Republicà de Taradell organitzarà una nova edició de la gimcana gitana al pavelló municipal El Pujoló. A les 7 el Consell de Joventut organitzarà una nova edició de la baixada de carretons al carrer Jaume Balmes fins al davant de la Residència Vilademany. A la nit (de 21h a 24h) es farà una nova edició de la caminada terrorífica teatralitzada ‘Caça de bruixes‘, organitzada per l’Associació Festa d’en Toca-Sons i Canya que no és conya. Cada deu minuts sortirà un grup. El preu és de 3 euros i la venda d’entrades només és anticipada al Cafè de Can Costa.

Dijous 22 d’agost

El dia començarà amb una festa de l’escuma amb Amadeu i Cia a la Plaça a partir de 2/4 de 12 del matí. A la tarda (17:30h) es farà el concert de Festa Major amb l’Orquestra Maravella al Centre cultural Costa i Font, al preu de 5 euros l’entrada. La mateixa orquestra actuarà per la ballada de sardanes que es farà als jardins de can Costa a partir de les 7 de la tarda, i per les serenates que tindran lloc al pati de la Residència Vilademany a partir de 2/4 de 9 del vespre.

Mentrestant, el Consell de Joventut organitzarà a partir de les 7 de la tarda una nova edició del Birracrucis, amb sortida des del Pavelló municipal El Pujoló. A la nit, es viurà el segon i últim dia de la caminada terrorífica teatralitzada ‘Caça de bruixes’ al parc de la Font Gran. Més tard, a partir de les 11 hi haurà Festa Jove al pavelló municipal amb els concerts de Mixetes, Kampikipugui i Dj Wawosk.

Divendres 23 d’agost

Una de les novetats tindrà lloc el divendres al matí amb un taller per aprendre a ballar danses tradicionals catalanes. Es farà d’11 a 1 del migdia als jardins del Centre cultural Costa i Font per a nens i nenes de 5 a 16 anys i organitzat per l’Esbart dansaire Sant Genís. A la tarda, a partir de les 6, hi haurà un concert infantil a càrrec de Leandry el Rumbero. Es farà al Passeig Sant Genís on per segon any tindrà lloc ell Gran sopar popular de pagès de proximitat. El sopar començarà a les 9 del vespre i cal comprar els tiquets (8 euros) abans del 21 d’agost a les oficines de l’Ajuntament o al Cafè de can Costa. El sopar serà amenitzat, més tard (22:30h) amb un concert de verions amb els Dalton Bang. A 2/4 d’1 de la nit començarà la Festa Jove al pavelló amb els concerts de Pupil·les, Vizuri, Lo Puto Cat i Dj Pam Pool.

Dissabte 24 d’agost

De bon matí, a partir de les 9, tindrà lloca el 5è Torneig de Vòlei Gespa amateur 4×4, organitzat pel Club Volei Taradell. Es farà al camp municipal de la Roureda. La inscripció per a cada equip costarà 15 euros i, aquest any, s’hi podrà participar a partir dels 12 anys. Les inscripcions es poden fer al mail roviraca@taradell.cat.

A la tarda de 4 a 6 hi haurà portes obertes a la Torre de Don Carles i al Campanar. A les 5 començarà el partit de futbol de Festa Major entre la UD Taradell i el Torelló. A les 7 començarà el pregó de la Festa d’en Toca-Sons amb sortida des del davant de l’Ajuntament de Taradell.

I a 3/4 de 8 s’iniciarà un dels plats forts: l’Envelat de la Plaça de les Eres. Botifarrada popular (es poden adquirir tiquets anticipats) i actuacions per a tots els públics. El tret de sortida el donarà l’espectacle infantil ‘Amunt, amunt, quina festa!’ d’Els Atrapasomnis. Tot seguit, hi haurà un espectacle de màgia i a 3/4 d’11 el concert de versions amb Band-idos i animació fins a les 3 de la matinada. La proposta té una vessant solidària, ja que si hi ha beneficis es farà una donació a la campanya Arnau 97. A partir de 2/4 d’1 de la nit començarà la Festa Jove al pavelló amb els concerts de Lasta Sanco i els Dj Natalia i Dj Fez.

Diumenge 25 d’agost

La diada de Sant Genís començarà amb el Mercat del segle XVII a la zona de la Sagrera des de les 10 del matí. Parades amb diversitat d’oficis artesans i molta ambientació per esperar l’arribada del bandoler Toca-sons. A la mateixa hora, a la Plaça, es farà la xocolatada popular i des de les 11 i fins a les 2 del migdia hi haurà portes obertes a la Torre de Don Carles i al Campanar. A les 11 del matí començarà la cercavila de gegants i grallers amb la Colla Jove de Geganters de Taradell.

A la tarda, a partir de les 7, serà el torn per a la Festa d’en Toca-sons. Misteri per saber quin taradellenc interpretarà el paper del famós bandoler, per veure si serà capturat i, sobretot, si serà declarat culpable o innocent, i com escaparà.

Dilluns 26 d’agost

La setmana començarà amb la presentació del llibre ‘Costa i Font. De cultura industrial a fàbrica de cultura’ de Laia Miralpeix. Tindrà lloc a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font a les 5 de la tarda. Més tard, a les 7, hi haurà les sardanes berenar amb la Cobla Lluïsos de Taradell als jardins del Centre cultural Costa i Font. I a la nit (21:30h) arribarà el concert dels Països Catalans. Hi actuarà Joan Garriga i la Mariatxi Galàctic en un concert de rumba catalana. Tindrà lloc a l’esplanada del davant de l’EAS Taradell. El dia es tancarà a les 11 de la nit amb el correfoc a càrrec de l’Escamot de Diables de Calldetenes i un Castell de focs de fi de festa amb sortida des de la Plaça de les Eres i final al davant del dispensari municipal.

Diumenge 1 de setembre

Ja per tancar els actes el diumenge es farà un concert ‘Els violoncels oblidats del segle XVIII’ a càrrec d’Amat Santacana i Clàudia Romaní, organitzat pels Amics de Santa Llúcia. Començarà a les 6 de la tarda a la Capella de Santa Llúcia.

A l’apartat AGENDA tindreu totes les activitats per dia i hora.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Jordi
Jordi
1 agost 2019 16:22

Per la meva opinió i per segon any consecutiu, crec la Festa Major torna a pintar molt bé. L’any passat ja va estar molt ben estructurada i sobretot es van encertar amb activitats i amb planificació. Aquest any, crec que està molt ben planificada amb els grups. Taradell té una festa major de nivell! Felicitats a qui programen i ho organitzen!