Inici Actualitat ERC Taradell presenta un programa “assumible, realitzable i obert a incorporar noves...

ERC Taradell presenta un programa “assumible, realitzable i obert a incorporar noves necessitats”

0
COMPARTIR

ERC Taradell va presentar aquest dijous al vespre el programa electoral que proposa per als propers quatre anys. Davant d’un centenar llarg de persones la cap de llista, Mercè Cabanas, va presidir l’acte acompanyada de l’activista i diputat d’ERC, Ruben Wagensberg, que, en un breu parlament, es va referir a afrontar amb valentia situacions complexes com l’acollida o la immigració.

Segons Mercè Cabanas, el programa electoral “recull propostes assumibles i realitzables” i “és obert, per això l’hem plantejat com una carpeta perquè s’hi puguin anar apuntant necessitats noves i compromisos que anem prenent”. La candidata d’ERC també va apuntar diversos punts que els diferencien respecte a Junts per Catalunya. Entre ells, no tenir compromisos ni interessos professionals o particulars en l’àmbit municipal, “som nous a afrontar el repte d’estar al capdavant de Taradell, però ho fem amb molt entusiamse”, “presentem un programa realista on l’eix verd, la cultura, el civisme i el jovent en són puntals però no ens deixem cap col·lectiu”, i “estem convençuts que podem liderar el canvi, estem preparats, som molt exigents, treballadors i creiem en la gent del poble i fer créixer el poble en qualitat de vida”.

Mercè Cabanas va defensar la preparació i l’entusiasme de l’equip i va insistir que “podem fer molt bona feina, reactivar i reil·lusionar”. I va acabar dient que “ara, gràcies a tot aquest equip, toca que vull ser alcaldessa de Taradell”.

El programa d’ERC a grans trets

El programa s’estructura a partir de quatre eixos principals: Drets Civils, Eix Social, Economia Local i Sostenibilitat.

En l’Eix Drets Civils, Lluís Rodríguez va parlar d’aplicar les noves ordenances de convivència i civisme. “Es van començar a treballar fa 8 anys amb un regidor de CiU, Albert Ledesma, però van quedar aparcades en un calaix. Les vam aprovar a finals del 2018 i no les hem aplicat amb la suficent profunditat” per poc temps i perquè hi havia altres prioritats, va dir. I en aquest sentit, va plantejar que s’aplicaran a través de la figura de l’agent cívic. També va exposar la publicació d’una guia de deures i drets per la gent nova que arribi a viure al poble o promocionar una borsa de voluntariat. A nivell de seguretat i guàrdia municipal, va aclarir que no es tracta d’una policia local i, per tant, les competències són limitades, però va apuntar que calia reforçar determinats actes amb més presència d’agents i que es plantegen la possibilitat, si cal, d’ampliar-lo. També va proposar instal·lar càmeres lectores de matrícules a totes les entrades del poble, connectades amb els Mossos d’Esquadra.

Rodríguez també es va referir als esports, insistint en la proposta de crear un patronat o ens. “És imprescindible per gestionar les infraestructures esportives públiques. No es pot deixar en mans dels propis clubs que genera conflictes entre ells la gestió d’aquestes infraestructures. Ha de servir també per potenciar i fomentar l’esport com una eina educativa i de cohesió social i foment de la igualtat”, va dir, afegint que també seria una sortida pel tema del Parc d’Esports. I també va apuntar la necessitat d’una segona pista coberta per descongestionar el pavelló, situada entre l’EAS i el pavelló.

Míriam Martínez es va referir al tema de potenciar el patrimoni, la cultura i la història del poble a través de la promoció de punts d’interés, senyalitzant rutes i millorant fonts o obrint més els monuments del poble. Una de les propostes estrella és “apostar per un arxiu històric municipal consultable, organitzat i integrat dins la xarxa d’arxius municipals”, apostant per un lloc fixe amb tota la documentació.

Núria Arau es va centrar en el tema de la igualtat destacant que cal crear i aplicar un Pla d’Igualtat i formar la guàrdia municipal en perspectiva de gènere. I va proposar establir mecanismes de coordinació amb el SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) del Consell Comarcal creant una delegació a Taradell. “Que qualsevol dona pugui anar a l’ajuntament i hi hagi un tècnic que tingui resposta a qualsevol pregunta, informació, assessorament i atenció personalitzada”, va dir. En quant a joventut, va insistir en crear habitatges de protecció oficial en solars que siguin municipals, crear un pla de joventut actualitzat i ambiciós, donar major suport al Consell de Joventut i crear “un local cogestionat on es poguessin reunir els joves i realitzar diferents activitats sempre a partir d’un pla d’usos regulat”.

Finalment, en l’Eix Sostenible Joan Canó va exposar que cal apostar per la sobirania energètica començant perquè l’administració doni exemple. Així va dir que cal una renovació de l’enllumenat públic perquè “el 48% dels punts de llum del poble estan obsolets. Una gran part no compleixen la normativa de contaminació lumínica, o tenen una tecnologia ineficient o no produeixen la quantitat o qualitat de llum suficient”. També va apuntar la necessitat d’instal·lar sistemes d’autoconsum d’energia fotovoltàica en equipaments públics com l’EAS, can Costa o les Pinediques o ambientalitzar les ordenances fiscals incentivant bonificacions.

Canó es va referir a la mobilitat per agumentar la seguretat i, sobretot, millorar la mobilitat dels centres escolars creant una comissió amb les AMPA’s i el Consell Escolar per repensar la mobilitat en aquests punts. En l’apartat d’aigües va proposar remunicipalitzar el servei a partir del 2021 quan acabi la concessió i fer-ho a través de l’empresa que crea el Consell Comarcal d’Osona. I en residus va plantejar la proposta de fer un pas endavant amb el porta a porta implantant un model amb identificació de cubells amb xips i pagament per generació per “premiar les persones que ho fan bé”.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments