Inici Cartes dels lectors N’estem fartes

N’estem fartes

2
COMPARTIR

“Laia m’està seguint un noi al carrer de la Plaça 1 d’octubre i estic molt incòmode” –cinc minuts més tard –”ha agafat el cotxe i està aparcant per venir cap a mi, parla per telèfon i crec que li està parlant a algú de mi”. –deu minuts més tard –”He hagut de trucar al meu pare que em vingués a buscar. Estic espantada”.

“Laia un noi m’ha anat seguint amb el cotxe al carrer de la Granja, a la rotonda de l’Atlàntida i no ha parat d’increpar-me i incomodar-me. M’ha fet sentir com un objecte. He canviat la ruta i he anat corrent a casa. Estic tremolant”.

Aquestes són dues converses de whatsapp amb dues amigues. Entre elles hi ha una setmana de diferència. Totes dues eren a Taradell, una a les 12 del migdia i l’altra a les 4 de la tarda.

Estic compartint aquests missatges perquè n’estic farta. N’estem fartes. El fet que dues amigues meves es trobin en la mateixa situació en pocs dies al mateix poble em fa reflexionar i alhora em posa la pell de gallina. Penso: “si a dues amigues del meu petit cercle els ha passat això, quantes noies més s’hauran trobat en aquesta situació?”.

La sensació d’impotència davant d’aquestes situacions em porta a escriure aquestes línies.

Escric per donar veu a totes les noies i dones que ens sentim assetjades i agredides cada dia per culpa del masclisme, molt present encara a la nostra societat.

No vull que això es quedi en dos casos aïllats. No vull que l’agressor segueixi perseguint a noies que van a passejar, a treure el gos o a casa d’una amiga i que ara tenen por de sortir de casa per si se’l tornen a trobar.

Estem cansades de dir que les noies no som ni un objecte, ni un producte ni som inferiors a la resta.

Sé que el fet de ser un home et fa impune davant dels càstigs per molt que et passegis darrere d’una noia incomodant-la i fent-la sentir insegura. Sé també que compartir amb un amic que has estat seguint una noia que tenia molt bon cul queda molt bé i fa de noi “guai”, però no. No ho ets. No ho ets gens.

Les noies no som dèbils ni indefenses davant de res ni de ningú. No estic escrivint aquestes reflexions ni per atemorir a ningú ni per a victimitzar-nos.

Escric per denunciar, per animar a totes les noies que se sentin agredides que també ho facin i per donar-nos suport les unes a les altres, tal com han fet les dues noies en les que em baso per escriure aquestes línies.

Una de les eines més poderoses que tenim és la de denúncia. Aprofitem-la. No podem permetre que els agressors quedin impunes i segueixin incomodant-nos als carrers del nostre poble. Hem de dir prou al masclisme, prou a la cosificació i prou al patriarcat.

Laia Camprubí Preseguer

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Enric Corder
Enric Corder
13 desembre 2018 11:11

Doncs fa un parell de setmanes 3 noies de 15 anys de Taradell, passejaven a les 6 de la tarda d’un diumenge pels voltants de l’Atlàntida. Un home d’uns 30 anys, africà en aquest cas tot i que de cabrons n’hi ha tants d’aquí com d’allà, en veure-les es va baixar els pantalons fins a mitja cama i es va començar a masturbar. Les va seguir anb la mirada mentre elles acceleraven el pas i marxaven lluny. Quan m’ho van dir havia passat 1 hora d’això. Els hi vaig dir d’anar-hi però em van dir que ja no hi seria.… Llegeix més »

Francesca
Francesca
13 desembre 2018 7:11

Molt ben dit, Laia, s’hauria de denunciar sempre, si es pogués agafar el número de matrícula o fer una foto o un vídeo i penjar-ho a les xarxes, potser s’ho pensarien dues vegades a fer-ho. Un cosa en la que estic en desacord és on dius que les dones no som indefenses ni dèbils, crec que sí ho som, ens fan els jutges amb sentències injustes, ens fan els governs amb legislacions on la paraula abús substitueix la violació, ens fa la societat al no unir-nos per acabar amb això. M’agradaria que quan hi hagués un cas d’atac contra les… Llegeix més »