Inici Cartes dels lectors Indignació, queixa?

Indignació, queixa?

5
COMPARTIR

El següent text que us faig arribar és el mateix que he utilizat en l’apartat de la bústia de la web de l’ajuntament. Espero que la gent el llegeix-hi i reflexioni al respecte.

Benvolgudes autoritats de l’Ajuntament de Taradell. 

M’adreço a vosaltres després de molt de temps de patir constantment la por i la impotència de no poder accedir amb tranquil·litat a l’espai de l’EAS, situat a l’entrada del Pujoló, a causa de l’incivisme de molts taradellencs i taradellenques amb els seus animals de companyia, concretament gossos.

Cal dir que en dit espai, hi ha habilitat un racó del bosc on els propietaris dels gossos els poden deixar passejar i córrer lluny de l’entrada, però tot i així, no en fan ús.

Només travessar la porta o l’entrada del Pujoló, el gest de tots o quasi tots els ciutadants és deslligar el gos i deixar-lo córrer. 

La meva pregunta és molt senzilla, tant costaria habilitar un  espai amb un tancat on tant gossos com propietaris poguessin gaudir del temps de lleure amb els seus animals i, alhora, la resta de persones no haguéssim de patir perquè un gos se’ns apropi?

A la gent com a mi, i no em fa vergonya dir-ho en veu alta, que ens fan por, pànic, angoixa, etc. els gossos, hem de quedar-nos a casa i no poder gaudir dels espais del nostre propi poble? Jo ja he renunciat d’anar a caminar pels boscos dels voltants de Taradell per no haver-me de discutir amb la gent que facin el favor de lligar els gossos. Primer perquè no és la meva obligació de dir a la gent què és correcte i què no. Segon, en aquest poble es fa la festa del civisme, però poca gent és cívica. I tercer i ja per últim, si tots fessim el que ens donés la gana seria un caos total. 

Jo respecto als altres, per què els altres no em poden respectar a mi?

Atentament una taradellenca cansada d’haver de deixar de fer coses perquè els altres no entenen ni volen comprendre que no a tothom els agraden els gossos.”

Ja fa temps una lectora va escriture que durant una sortida un gos la va mossegar, he d’esperar que em passi alguna cosa a mi o a qualsevol usuari de l’EAS perquè l’ajuntament faci alguna cosa al respecte? Crec que no demano gaire i també crec que els propietaris de gossos també els aniria bé un espai amb un tancat, primer perquè els gossos podrien córrer lliurement sense patir que s’escapessin, que fossin atropellats,…. entenc que tots els animals han de córrer, jugar,.. però la gent com jo què hem de fer? 

A vegades, fins i tot, em fa por dir que els hi tinc pànic, per la burla o la reacció dels propietaris, però ha arribat a un punt que abans que la por o la vergonya és la meva salut, no vull haver de patir mai més atacs de pànic o d’ansietat perquè algú no enten el que em passa. També estic cansada de sentir: tranquila, no pateixis no fa res, no et mossegarà, és inofensiu, només te ganes de jugar per això salta tant….

Sé que tenir por d’un gos és un gran handicap per mi, però i la gent que té pànic a les aranyes? I a les serps? Als espais tancats? Ells o elles són més normals que jo perquè les seves pors són més conegudes? 

M’agradaria obtenir respostes, ser escoltada… però també poder trobar alguna solució que agradi a tots i respecti als animals. No pel fet de tenir pànic, vol dir que els hi vulgui mal, ni molt menys. El mateix que jo respecto també tinc el dret a ser respetada.

Moltes gràcies 

Per un poble millor

Elisabet Morcillo Sañé

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

5 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Elisabet
Elisabet
13 setembre 2017 22:09

Fragment de l’ordenança de tinença d’animals de companyia, excreta de la web de l’agèngia catalana del consum de la generalitat de catalunya 1. Obligacions -Les persones propietàries i les posseïdores d’animals han de mantenir-los en bones condicions higienicosanitàries, de benestar i de seguretat, d’acord amb les característiques de cada espècie. A més, la persona posseïdora d’un animal ha de donar-li l’atenció veterinària bàsica per garantir-ne la salut. -Els posseïdors d’un animal de companyia han de proporcionar-li l’aliment, l’aigua, l’allotjament i les condicions ambientals d’espai, ventilació, humitat, temperatura, llum, aixopluc i cures necessàries per evitar que l’animal pateixi cap sofriment i… Llegeix més »

Elisabet
Elisabet
13 setembre 2017 21:51

Fragment extret de l’ordonança de tinença d’animals de l’ajuntament de taradell TÍTOL III PRESENCIA D’ANIMALS DE COMPANYA A LA VIA PÚBLICA CAPÍTOL I Animals a la via pública Article 16 A les vies públiques els gossos aniran proveïts de corretja o cadena i collar, amb la seva identificació censal, així com el nom de l’animal i les dades de la persona que n’és posseïdora o propietària. Article 17 Han de circular amb morrió tots els gossos la perillositat dels quals sigui raonablement previsible, ateses la seva naturalesa i característiques i tots aquells que estiguin considerats gossos potencialment perillosos en l’article… Llegeix més »

Elisabet
Elisabet
13 setembre 2017 21:40

Al comentari de l”AVI” Per sort o per desgràcia sé com funciona aquest adjuntament, i sé que ni seré escoltada ni tampoc obtindré resposta a la meva queixa. Tots els polítics fan igual s’omplen la boca dient que la veu del poble són els ciutadants/nes i que seran escoltats, però com bé diu la dita: “les pauarules se les emporta el vent”. Es molt fàcil callar i deixar passar les coses, però jo ja me n’he cansat. Sí, puc espavilar-me com bé diu vosté, però què he de fer? Callar, deixar d’anar a l’EAS? Potser s’hauria de revisar l’ordenança? No… Llegeix més »

Neus
Neus
9 març 2018 21:06
Reply to  Elisabet

Una mica exagerat no? La convivència és un compromís per fer compatibles els drets de cadascú, el que tu pretens és impossible d’aconseguir a Taradell o a on sigui, hi ha moltes ciutats que està permès que els gossos vagin sense lligar, sempre i quan no siguin de raça perillosa (exemple Barcelona), hi ha gent que té fòbia als ocells, a les aranyes als gats…. què han de fer? Un suggeriment fes teràpia, els resultats són espectaculars i deixaràs de patir. Això no treu reclamar comprensió (els animals no agraden a tothom) i civisme als propietaris dels gossos.

avi
avi
1 setembre 2017 14:47

Ets la veu sorda, a l’Ajuntament el que no volen és sentir queixes, el veïnat no porta els problemes a la casa de Vila, el que fan és espavilar-se ,… no em queixo del que fan els altres, però, que no em toquin la pera, …així anem…

Si mires l’ordenança de sorolls i animals de companyia estaràs amb mi, tot plegat, campi qui pugui………………………….