Inici Cartes dels lectors La festa dels tonis

La festa dels tonis

0
COMPARTIR

Aquest cap de setmana a Taradell se celebra el patró dels animals, una tradició com una altra. Al nostre poble hi ha moltíssimes persones que estimem, respectem i vetllem pels animals. Persones a les quals aquesta tradició dedicada a ells ens afecta personalment, ja que a tots ens agrada veure’ls ben cuidats i sans. Antigament aquests eren tractats únicament com a bèsties pel treball, però igual que moltes més coses, bones i dolentes, la societat ha evolucionat i en aquest aspecte, els animals ja no han de carregar tunelades de material per tal de satisfer l’home.

Aquesta tradició té un munt de coses bones però encara hem de veure animals carregats, sense cap finalitat, només per recordar l’antiguitat. Personalment crec que es podria recordar tot el que es portava antigament damunt els carros en una exposició, com moltes d’altres n’hi ha. No veig la necessitat que els cavalls, ases… ho hagin de carretejar per tot el poble envoltats de persones i traient la llengua fins al terra.

Parlant també per altres persones que no només tenen l’animal com una bèstia, sinó com a mascota de companyia i fins i tot, com un membre més de la família (a Taradell som un gran col·lectiu que compartim la nostra vida amb aquests éssers vius) dir que ens dol veure els animals així en una tradició del poble.

Vivim en un poble on tenim una alta qualitat de vida, tanmateix no penso igual en relació als animals. El poble i les seves institucions, després d’experimentar diferents situacions, puc dir que no lluiten amb força i humanitat per la vida d’aquests animals. Així doncs, m’expresso a través d’aquí, ja que crec que fer públic el meu pensament pot conscienciar a altres persones per tal que entre totes lluitem pel benestar d’aquests éssers vius.

Amb aquest escrit només espero que l’organització dels Tonis valori si és necessari carregar tant els carros, no pretenc ofendre a ningú. Molta gent d’aquest poble volem veure un respecte total cap als animals i esperem que entre tots deixem de tenir animals abandonats, explotats i maltractats!

Meritxell Soler i Freixas

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments