Inici Actualitat Noves novel·les per començar el 2017 a la Biblioteca de Taradell

Noves novel·les per començar el 2017 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem més novetats, en novel·la, que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest Nadal de 2016. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

llibre-allo-que-va-passar-a-cardosAllò que va passar a Cardós | Ramon Solsona

Barcelona : Edicions 62, 2016

Sinopsi: Un guàrdia civil és assassinat a la vall de Cardós una nit de neu del 1965. Les causes i les conseqüències del crim travessen un territori sacsejat per les obres d’un gran complex hidroelèctric. Milers de treballadors excaven quilòmetres de galeries subterrànies, pous verticals i centrals invisibles des de l’exterior. La vida dels habitants de la vall es transforma. S’hi respiren aires nous, la guerra queda lluny, arriben la televisió, el sis-cents, el turisme, el twist i el biquini. Com buscadors d’or, una corrua de persones acut a Cardós a la recerca d’una feina. S’allotgen en campaments i pobles, des del pla fins als llacs més alts, i les seves històries d’emigració i desarrelament, d’amor i de lluita s’encreuen les unes amb les altres. Hi ha conflictes de convivència, prosperitat econòmica, accidents de treball, corrupteles i el rerefons permanent de la dictadura. Un assassinat ho lliga tot.

llibre-argelagues-gemma-ruizArgelagues | Gemma Ruiz

Barcelona : Edicions 62, 2016

Sinopsi: La periodista Gemma explica la vida de tres dones de diverses generacions al llarg del segle XX, entre Castellterçol i Sabadell, del Vallès rural al Vallès urbà. L’esforç per adaptar-se als efectes de la revolució del tèxtil, el pas de la vida a pagès a la vida als afores d’una ciutat en procés d’industrialització, i sobretot els canvis que es produeixen en la vida diària familiar. Els fets i les veus reivindiquen, per si mateixos, el paper de la dona en l’evolució de la societat catalana del segle XX. Argelagues és un relat èpic i emotiu sobre aquestes dones i també un homenatge que estava pendent.

llibre-botes-daigua-sueques-henning-mankellBótes d’aigua sueques | Henning Mankell

Barcelona : Tusquet, 2016

Sinopsi: Tot canvia per Fredrik Welin quan, als 69 anys –dos més dels que tenia Mankell en el moment de la seva mort–, la seva casa és arrasada per un incendi del qual aconsegueix escapar-se calçat amb botes d’aigua, totes dues corresponents al peu esquerre. Aquest inservible parell de botes es converteix en l’única pertinença de l’antic metge, que ho ha perdut tot, ha de mudar-se a una caravana i, a més, ha de lluitar amb el rumor que s’ha estès per l’arxipèlag que ell mateix ha provocat el foc i amb l’interrogatori policial que se li fa per aquest motiu. Tots aquests esdeveniments, sumats a la misteriosa visita de la seva filla, Louise, condueixen Welin a un profund desconcert i fan que prengui consciència de la proximitat de la vellesa i de la mort, i de la necessitat de saldar els seus deutes. Només el fet de conèixer una periodista que investiga l’incendi farà que es despertin en ell nous sentiments que l’empenyin a recuperar les ganes de viure la vida i compartir els bons moments amb els amics.

llibre-bruixola-mathias-enardBrúixola Mathias Enard

Barcelona : Empúries narrativa, 2016

Sinopsi: Hipnòtica, erudita, poètica i defensora d’un Orient valuós i ple d’encants, Brúixola és la història d’una nit d’insomni. Franz Ritter, cèlebre musicòleg vienès que pateix una malaltia degenerativa, rememora durant una llarga nit l’amor de la seva vida, la Sarah, i acompanyat per l’opi recorda els països per on va viatjar, les aventures viscudes, el descobriment de l’altra i els mil personatges que junts van trobar durant la seva cerca de l’Orient.

llibre-laberinto-espiritus-carlos-ruiz-zafonEl laberinto de los espiritus | Carlos Ruiz Zafón

Barcelona : Planeta, 2016

Sinopsi: A la Barcelona de finals dels anys cinquanta, Daniel Sempere ja no és aquell nen que va descobrir un llibre que li canviaria la vida als passadissos del Cementiri dels Llibres Oblidats. El misteri de la mort de la seva mare, Isabella, li ha obert un abisme a l’ànima del qual la seva esposa Bea i el seu fidel amic Fermín intenten salvar-lo. Just quan Daniel creu que és a un pas de resoldre l’enigma, una conjura molt més profunda i obscura del que mai no s’hauria pogut imaginar desplega la seva xarxa des de les entranyes del Règim. És aleshores quan apareix Alícia Gris, una ànima nascuda de les ombres de la guerra, que els conduirà al cor de les tenebres i desvelarà la veritat sobre la història secreta de la família… encara que a un terrible preu.

llibre-hereus-terra-ildefonso-falconesEls hereus de la terra Ildefonso Falcones

Barcelona : Rosa dels vents, 2016

Sinopsi: Barcelona, 1387. Les campanes de l’església de Santa Maria de la Mar continuen repicant per a tots els habitants del barri de la Ribera, però n’hi ha un que les escolta amb una especial atenció… L’Hug Llor, orfe de pare mariner, té dotze anys i treballa a les drassanes gràcies a la generositat d’un dels prohoms més apreciats de la ciutat: l’Arnau Estanyol. Però els somnis de joventut de ser un dia constructor de vaixells toparan de ple contra una realitat dura i despietada quan la família Puig, enemiga acèrrima del seu mentor, aprofiti la posició que obté amb el nou rei per executar una venjança que fa anys que anhela. A partir d’aquest moment, la vida de l’Hug oscil·la entre guardar lleialtat a en Bernat, amic i únic fill de l’Arnau, o mirar de sobreviure en una ciutat injusta amb els pobres. Obligat a abandonar el barri de la Ribera, busca feina al costat d’en Mahir, un jueu que li ensenya els secrets del món del vi. Amb ell, entre vinyes, bótes i alambins, el noi descobreix la passió per la terra i coneix la Dolça, la bonica neboda del jueu que es convertirà el seu primer amor. Però aquest sentiment, prohibit pels costums i la religió, li aportarà els moments més dolços i amargs de la seva joventut.

llibre-todo-esto-te-dare-dolores-redondoTodo esto té daré | Dolores Redondo

Barcelona : Planeta, 2016

Sinopsi: En el majestuós escenari de la Ribeira Sacra, Álvaro pateix un accident que acabarà amb la seva vida. Quan Manuel, el seu marit, arriba a Galícia per reconèixer el cadàver descobrirà que la investigació del cas s’ha tancat massa ràpid. El rebuig de la seva poderosa família política, els Muñiz de Dávila, el farà marxar però el retindrà la sospita de que aquesta no és la primera mort d’aquest entorn que s’ha emmascarat com a accidental. Lucas, un amic de la infància d’Álvaro, s’unirà  a  Manuel i a Nogueira, un Guárdia Civil jubilat, en la reconstrucció de la vida secreta de qui creien que coneixien bé.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments