Inici Actualitat Taradell rep un crèdit d’un milió d’euros per pagar la indemnització de...

Taradell rep un crèdit d’un milió d’euros per pagar la indemnització de la tirolina

0
COMPARTIR

credit-diputacio-bcn-tirolina

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va signar aquest dilluns juntament amb l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, el crèdit d’un milió d’euros que servirà per pagar la indemnització de l’accident de la tirolina de l’any 2006.

En el ple del mes d’octubre passat tots els grups polítics a l’Ajuntament van aprovar per unanimitat demanar el préstec. Aquest es fa en condicions avantatjoses pels ajuntaments, ja que són a baix interès i 50.000 euros són subvencionats. Una sentència judicial va condemnar l’Ajuntament de Taradell a pagar la indemnització de l’accident on un nen va caure i va quedar en cadira de rodes, ja que el propietari no ha pagat en declarar-se insolvent.

L’Ajuntament va calcular que la indemnització puja a un milió d’euros, tot i que el jutge no ha facilitat encara la quantitat exacta, malgrat que el consistori l’ha reclamat en més d’una ocasió. El crèdit servirà per dipositar el milió d’euros al jutjat i aixi evitar que la indemnització vagi generant interessos mentre no es liquida.

El propietari estava condemnat a pagar 1,2 milions d’euros a la víctima i aquests, en principi, es pagaven a través de l’assegurança (300.000 euros) i la cessió d’un terreny. En realitat, es van pagar els diners de l’assegurança i el propietari va anar pagant petites quantitats durant un temps fins que es va declarar insolvent.

Recordem que el 2013 després que l’acusació presentés un contenciós administratiu al Tribunal Superior es va condemnar l’Ajuntament a pagar 752.000 euros (500.000 pagats a través de les assegurances). A més, s’obligava a respondre per la part d’indemnització que el propietari no havia pagat. En la primera sentència del 2010 del Jutjat Penal número 3 de Manresa l’Ajuntament i la Generalitat van ser exclosos de la via penal. El consistori taradellenc sempre s’ha oposat a aquesta última condemna i, fins i tot, va presentar recurs al Tribunal Constitucional, però el jutge ho va desestimar i ha hagut de resignar-se a pagar.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments