Inici Actualitat L’Ajuntament recorrerà al Constitucional per la condemna econòmica per l’accident de tirolina...

L’Ajuntament recorrerà al Constitucional per la condemna econòmica per l’accident de tirolina al Gurri Xic del 2006

0
COMPARTIR

Segons publica aquest dilluns El 9 Nou i tal i com es va informar en l’últim ple municipal, el Tribunal Superior de Justícia ha condemnat l’Ajuntament de Taradell a pagar uns 752.498 euros d’indemnització per un accident en una tirolina al Gurri Xic el 2006. Al ple l’alcalde Lluís Verdaguer ja va explicar que uns 500.000 s’havien pagat a través de les asseguradores, però que la sentència havia estat “un cop” perquè es creia que “amb 300.000 euros de l’assegurança quedaria cobert”.

Segons Verdaguer, el tema s’havia portat a través d’assessorament i suport jurídic de la Diputació de Barcelona i era una sentència “inèdita que pot crear precedents en tema de responsabilitat patrimonial”. En un principi, l’Ajuntament havia de pagar uns 300.000 euros per responsabilitat patrimonial. Per això, ara es presentarà un recurs al Tribunal Constitucional, mentre es van avançant els diners mensualment a l’espera de veure si s’admet. Tots els grups a l’oposició van donar suport a la mesura i al fet de pagar quan més aviat millor per evitar que augmenti la xifra amb interessos, i van lamentar que l’Ajuntament hagi estat castigat amb una indemnització tan alta.

Recordem que l’accident es va produir quan un nen va caure des d’una tirolina mentre feia activitats a les instal·lacions del Gurri Xic el 7 de maig de 2006. Va patir traumatisme cranial i trencament de la mandíbula i el canell. El noi va quedar en cadira de rodes i necessita ajudat assistèncial. El Jutjat Penal número 3 de Manresa va condemnar els propietaris, que hi van estar d’acord, a una indemnització d’1,2 milions d’euros com a responsables directes de l’accident. La indemnització es va pagar mitjançant l’assegurança (300.000 euros) i la cessió d’un terreny d’una hectàrea.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments