Inici Actualitat Joves de Taradell es formen per dispensar alcohol de forma responsable

Joves de Taradell es formen per dispensar alcohol de forma responsable

0
COMPARTIR

formacio-begudes-alcoholiques

Joves integrants de les entitats juvenils dels municipis de la Mancomunitat La Plana, entre ells diversos del Consell de Joventut de Taradell, han participat a unes sessions formatives sobre la dispensació responsable d’alcohol.

L‘objectiu d’aquesta formació és evitar el consum excessiu a les barres que organitzen en activitats d’estiu i festes majors les entitats juvenils. S’emmarca en el Pla de Joventut 2012-2015, concretament en el programa “A cegues no Mola”, centrat a treballar per la prevenció i la reducció de riscos en els espais d’oci nocturn.

Aquesta formació ha estat organitzada en coordinació amb la Subdirecció General de drogodependències del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i es va realitzar en dues sessions. Una d’elles al Punt jove de Taradell.

El formador va explicar alguns dels indicadors que permeten avaluar l’efecte de l’alcohol en les persones, amb l’objectiu d’evitar vendre alcohol a qui presenti un risc de borratxera o coma etílic. Com també va donar nocions de primers auxilis en cas de lipotímia, cop de calor o coma etílic.

Una forma d’evitar el consum excessiu d’alcohol és pactar amb els components de les barres algunes condicions prèvies: la quantitat d’alcohol que es pot vendre, la prohibició de fer ofertes amb les begudes alcohòliques, la prohibició de convidar ningú quan es tracta d’aquestes begudes, no servir aperitius salats que puguin produir set, regalar ampolles d’aigua, ampliar l’oferta de begudes sense alcohol, a més dels refrescos tradicionals, com llaunes de te, refrescos amb sals minerals, còctels sense alcohol, etc.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments