Inici Opinió A la recerca de la màgia

A la recerca de la màgia

0
COMPARTIR

opinio gran joan morcilloLes coses si no existeixen s’han de crear. Així començava el seu camí aquesta web (llavors bloc) fa vuit anys, el 2007. I des de llavors aquesta ha estat la filosofia que hem seguit. A Taradell hi ha moltes iniciatives bones i interessants. Per això nosaltres a través de la web i l’entitat Taradell Cultura Digital hem intentat complementar amb propostes allò que ja es feia i es fa al municipi.

Exemples com un maridatge de vins amb xocolata, una trobada d’aficionats a les labors, la Cronodipòsit o les recents samarretes ‘Taradelleja‘, creiem que han aportat quelcom diferent als taradellencs. L’altra gran filosofia ha estat fer crítica constructiva, és a dir, exposar sense embuts què creiem que es pot millorar. Però no només amb el recurs tan fàcil de dir què fa falta i quedar-nos tan amples, sinó agafar el toro per les banyes i coordinar o organitzar directament propostes sols o amb altres col·laboradors.

I aquí és on em centro avui. Fa uns dos anys vaig publicar aquest article ‘Contradiccions‘ on em feia una pregunta, compartida per molta gent: Per què Taradell no tenia un ball, activitat o proposta nocturna a la plaça del centre del municipi?

Durant aquells dies de Festa Major vaig quedar molt sorprès de la quantitat de gent (amb molts d’ells no hi havia parlat mai) que em van fer notar que compartien la mateixa opinió o punt de vista. Més tard, l’Aleix Solà en l’article ‘Decàleg de la plaça festiva‘ posava negre sobre blanc i encertava plenament al mig de la diana la idea que jo i molts taradellencs tenim al cap sobre la proposta al centre del poble.

Però, com tot, una cosa és escriure sobre un tema concret i l’altra fer realitat una idea o suggeriment. Mai m’hagués imaginat que estaria escrivint això. Com deia al principi: ‘Les coses si no existeixen s’han de crear’. Per això, aquest any per Festa Major una colla de gent, sota el paraïgües d’aquesta web i entitat, muntarem una proposta nocturna a la Plaça de les Eres. Serà una prova pilot, molt pensada, i plena d’entusiasme  i esforç, que portem molts dies treballant amb constants converses amb l’ajuntament.

En donarem tots els detalls a través d’aquesta web, però només avançar que serà una proposta que volem que tothom se la senti seva. Volem recuperar aquell esperit de l’envelat que els més grans recorden, la màgia de les festes de la Carpa, el bon ambient dels inicis de les festes al Pujoló i, en definitiva, un espai que sigui molt taradellenc.

No sabem si sortirà bé, si alguns veïns es queixaran o si els taradellencs hi voldran participar. Però tenim clar que les coses s’han d’intentar per saber si funcionen.

Als veïns els diria que només serà un dia/nit i esperem la seva comprensió, al mateix temps que reivindicarem un espai emblemàtic del poble.

Als taradellencs els diria que esperem i demanem la seva complicitat. L’èxit de les coses no depèn tant de l’organització sinó de la participació. Per això, sou vosaltres taradellencs els qui determinareu si el poble vol una activitat d’aquest tipus. Aquest any serà una prova pilot, que a més tenim pensat que es converteixi també en una iniciativa solidària (si tot va bé). En definitiva, tal com diu aquell verb que intentem recuperar, volem que tothom taradellegi!

És una gran oportunitat que té Taradell per recuperar aquella màgia al centre del poble.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments