Inici Cartes dels lectors Cuidem Taradell i el seu entorn

Cuidem Taradell i el seu entorn

0
COMPARTIR

projecte-ambiental-colegi-sant-genis-20153

L’escola Sant Genís i Santa Agnès de Taradell té una gran preocupació per l’educació ambiental i creu en la necessitat de protegir i tenir cura de l’entorn. És per aquest motiu que el curs passat els alumnes que ara fan quart van iniciar un projecte interdisciplinari relacionat amb el medi ambient, de quatre cursos de durada. El curs 2013-2014 es van centrar en la gestió dels residus, realitzant una ecoauditoria a l’escola, entre altres actuacions.

Aquest curs escolar han vist que només amb gestionar els residus no n’hi ha prou per preservar l’entorn i que hi ha una sèrie d’actituds, pràctiques i valors que tots hauríem de posar en pràctica per tal de conservar el medi ambient. Així doncs, el projecte d’aquest curs s’ha centrat en conèixer l’entorn natural més proper, analitzant dos espais naturals del poble de Taradell: El Pla de Marenga i la Font Gran. El treball realitzat els ha servit per conèixer quines pràctiques es poden realitzar en un espai natural i quines no, i sobretot per prendre consciència de la importància de preservar el que ens és més pròxim.

projecte-ambiental-colegi-sant-genis-2015El primer que van fer els nens i nenes va ser una sortida per observar i estudiar aquests dos espais naturals propers a l’escola, i es van adonar que no estaven gaire nets ni ben cuidats. Per aquest motiu, van decidir elaborar cooperativament unes enquestes per tal de preguntar a la gent de Taradell si coneixia aquests espais, si hi anava sovint i si tenia clar què s’hi podia fer i què no. Els alumnes van passar les enquestes a població de Taradell de diferents franges d’edat, en van fer un buidatge, van representar les dades mitjançant gràfics i van fer una anàlisi dels resultats. La conclusió que en van extreure és que la majoria de gent de Taradell coneix molt bé aquests espais i que, a més, hi va sovint. Ara bé, no tothom té clar què s’hi pot fer i què no per tenir-ne cura.

Per aquest motiu, els nens i nenes de 4t  van decidir dissenyar un cartell informatiu amb consells per donar a conèixer a la població què cal fer per tenir cura de l’entorn. Els mateixos alumnes van elaborar els continguts del cartell, i els van acompanyar d’unes il·lustracions molt aclaridores.

projecte-ambiental-colegi-sant-genis-20152A principis de juny, com a punt i final del projecte, van fer una actuació al territori consistent en plantar els cartells que ells mateixos havien dissenyat. Amb l’ajuda de la brigada municipal, van plantar primer el cartell al camí que porta a la Font Gran. L’alcalde els va acompanyar i va dirigir-los unes paraules d’agraïment per la feina feta. A continuació van col·locar el cartell al Pla de Marenga, on van acabar amb un gran esmorzar per celebrar-ho. Us convidem a descobrir aquests nous cartells tot passejant per Taradell.

Volem donar les gràcies a la Mancomunitat la Plana i a l’Ajuntament de Taradell per ajudar-nos i creure en el nostre projecte! Estem molt agraïts!!

Escola Sant Genís i Santa Agnès

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments