Inici Actualitat Construccions Ferrer és l’empresa que construirà la piscina coberta de Taradell

Construccions Ferrer és l’empresa que construirà la piscina coberta de Taradell

0
COMPARTIR

piscina-coberta-2013Construccions Ferrer és l’empresa que ha guanyat el concurs públic per construir la piscina coberta de Taradell. El ple municipal de l’Ajuntament de Taradell va aprovar aquest dijous l’adjudicació de l’obra amb els vots a favor de CiU i el regidor Josep Ricart i els vots en contra d’ERC i SI. Lluís Verdaguer va valorar que “estem contents perquè és una empresa que ja coneixem perquè va fer el tanatori”.

Al concurs per guanyar l’obra s’hi han presentat un total de cinc empreses. L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, va destacar que aquesta vegada el plec de clàusules, que no es basava només en l’aspecte econòmic, “ha permès que siguin empreses properes i totes catalanes”. A més, l’oferta presentada suposa una rebaixa de 240.000 euros respecte al pressupost inicial.

ple-juliol-2014-ercDes d’ERC, però, es van fer algunes observacions a l’adjudicació. El portaveu Jordi Freixas va apuntar que un possible motiu per només haver-se presentat cinc empreses podria haver estat que l’empresa adjudicatària cobrarà part de l’obra amb uns solars. L’alcalde ho va reconèixer, però va matisar que “difícilment aquests solars haguessin sigut valorables si els haguessim posat al mercat”. Freixas també va dir que l’apartat que valorava aspectes econòmics podria haver decantat la puntuació per a l’adjudicació i que  era “una arma de doble tall”. Verdaguer va respondre que l’oferta guanyadora també havia obtingut una bona puntuació en el pla d’obres i qualitat del projecte.

Concurs i contribucions per a l’Avinguda Jacint Verdaguer

El ple també va aprovar per unanimitat obrir el concurs públic per adjudicar el projecte de reurbanització del l’Avinguda Mossèn Jacint Verdaguer. En aquest sentit, es van aprovar les contribucions especials que hauran de pagar els veïns. Pagaran uns 171.000 euros segons metres lineals de façana i edificabilitat de les finques. S’espera, però, que el cost final tingui una rebaixa important un cop adjudicat el projecte, que repercutirà a favor dels veïns. Segons l’alcalde, Lluís Verdaguer, les contribucions especials “només s’apliquen als habitatges del tram que suposen millores, la resta només és un reasfaltat”.

ple-juliol-2014-ciuEl projecte, aprovat fa un mes (aquí podeu llegir la notícia), costarà uns 930.000 euros, dels quals la Diputació de Barcelona n’aporta 739.000. També es va aprovar el conveni amb la Diputació pel traspàs del tram de carretera entre la rotonda de la carretera Mont-rodon fins a la cruïlla amb el passeig Domènec Sert, i l’altre tram de la carretera de Balenyà entre l’inici del Passeig Domènec Sert i l’ajuntament, que passaran a ser de titularitat municipal. “Entenem que són trames urbanes i així no haurem d’estar pendents de demanar permisos per a fer-hi qualsevol actuació”, va explicar Verdaguer. Per contra l’Avinguda Jacint Verdaguer es traspassarà a la Generalitat, com a continuació provisional de la ronda de llevant.

Finalment, també es va aprovar que la Fundació Vilademany gestioni tres pisos més (que estaven buits) del Passeig del Pujoló, que quan es van fer estaven destinats a joves. Actualment, la Fundació ja en gestiona set, que juntament amb aquests tres, es destinen a gent amb risc d’exclusió social.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments