Inici Actualitat Taradell millorarà la seguretat i accessibilitat de l’Avinguda Mossèn Cinto Verdaguer

Taradell millorarà la seguretat i accessibilitat de l’Avinguda Mossèn Cinto Verdaguer

0
COMPARTIR

avinguda-mossen-cinto

L’Avinguda Mossèn Cinto Verdaguer de Taradell serà objecte d’una reurbanització amb l’objectiu de millorar la via i fer-la més segura. La zona d’actuació serà la que està compresa entre la rotonda de l’Atlàntida i la rotonda del tanatori.

En aquest tram es farà un reasfaltat, s’ampliaran les voreres i es millorarà l’accessibilitat i la seguretat. On l’actuació serà més important serà en el tram que va de la cruïlla amb el carrer Catalunya fins a la rotonda de l’Atlàntida. En aquest tram també es soterraran tots els serveis bàsics (aigua, llum, gas i telefonia), es plantaran arbres nous, es farà la xarxa de clavegueram separativa i es canviarà l’enllumenat. En l’altre tram ja s’havia fet quan es va urbanitzar la zona de la Coma del Reig.

També hi haurà passos de vianants elevats per pacificar el trànsit i es canviarà la fesomia enjardinada de la cruïlla amb el carrer Catalunya. Per tal de fer més segur l’accés a la rotonda de l’Atlàntida també hi haurà una actuació en les voreres i així s’evitaran alguns dels accidents que s’havien produït.

En total l’actuació es fa en uns 400 metres lineals i es farà segmentadament en quatre trams. Primer de tot es començarà pel tram entre la carretera de Mont-rodon i el passeig del Pujoló. El que durarà més serà l’últim. En total es podria tardar uns cinc mesos, durant els quals hi haurà diverses afectacions al trànsit.

avinguda-mossen-cinto2El pressupost de licitació és de 930.000 euros, dels quals la Diputació de Barcelona n’aporta 750.000. La resta, 180.000 euros, l’hauran de pagar els veïns a través de contribucions especials (en un 90%) i l’Ajuntament. Tot i això, s’espera que hi haurà una rebaixa important del cost quan es liciti el projecte i els veïns hauran de pagar menys.

Mentrestant aprofitant aquest projecte, ja s’ha demanat la cessió de la titularitat de la carretera de Seva a Taradell en el tram que passa pel centre del poble entre la rotonda de l’Atlàntida i la rotonda de la T. Aquesta és de la Generalitat de Catalunya. I també el tram de carretera Mont-rodon entre la rotonda del tanatori i la cruïlla amb el Passeig Domènec Sert. Aquesta última és de la Diputació. A canvi, mentre no hi ha ronda de Llevant (que ha de connectar amb el Serrat del Figaró, passant per sota El Pujoló i el Parc d’Esports) la Diputació gestionaria l’avinguda Mossèn Cinto Verdaguer com a via interurbana formant part de la xarxa de carreteres.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments