Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell aprova el pressupost 2014 gràcies al vot de qualitat...

L’Ajuntament de Taradell aprova el pressupost 2014 gràcies al vot de qualitat de l’alcalde

0
COMPARTIR

ple-pressupost-2014

La minoria amb la qual governa CiU en aquesta legislatura a l’Ajuntament de Taradell es va fer palesa, sobretot, aquest dijous. El ple havia d’aprovar el pressupost inicial per al 2014 i ERC i SI van fer sentir que són oposició i per primera vegada en la legislatura els dos principals grups opositors van votar alhora en contra d’uns pressupostos. Aquests es van acabar aprovant, però van necessitar el vot qualitatiu de l’alcalde i l’abstenció de PxC que va justificar-la pel fet de no voler posar “pals a les rodes”.

ERC-ple-pressupost-2014La discussió es va centrar en dos temes. Tant ERC com SI van manifestar públicament que la informació donada era molt correcte, però que en cap moment s’han sentit part de la negociació. Jordi Freixas, portaveu d’ERC, va dir que “valorem les explicacions, però no hi ha hagut voluntat d’obrir a la participació aquests pressupostos”. Per la seva part, Jacint Casadevall, regidor de SI, va manifestar que “s’ha donat una bona informació, però no estem satisfets amb la fase de negociació, bàsicament perquè no ha existit”. L’alcalde, Lluís Verdaguer, va insistir que durant el període previ al ple només ERC “i a última hora” havia fet alguna consideració “que hem acceptat modificar”, mentre que SI i PxC no havien dit res. “Tinc la sensació que per moltes vegades que ens reunim, no ens mourem de lloc”, va finalitzar.

L’altre punt de separació va ser la forma jurídica de l’organisme que ha de gestionar l’esport taradellenc. Al pressupost es presentava com una Fundació amb una dotació de 60.000 euros i ERC i SI van mostrar-se partidaris d’un organisme municipal en forma de patronat.

SI-ple-pressupost 2014Lluís Verdaguer va buscar el suport dels dos grups reduint l’aportació a l’organisme i proposant posposar el debat sobre si ha de ser una fundació o patronat per quan arribés el moment. Així va dir de dotar la partida amb 30.000 euros i els altres 30.000 restants destinar-los a la partida per a contingències. Pel que fa a la fundació va dir “la nostra línia és d’apostar per fundacions, ja que les tres que tenim ens consta que funcionen bé i hi creiem, però veiem bé que es posposi la decisió”.

ERC, però, ho va qualificar de “canvi d’últim moment” i el regidor Lluís Rodríguez va ser clar: “No podem aprovar un pressupost on no quedi clar que serà un organisme municipal”. Mentre que Jacint Casadevall va dir que “una fundació privada no és la millor forma jurídica per gestionar l’esport, per l’opacitat comptable que pot tenir i preferim un patronat”. Josep Ricart de PxC va mostrar-se favorable a deixar-ho obert i que tots els grups municipals hi tinguessin representació, tal com s’havia explicat.

Números del pressupost

Pel que fa a números, el pressupost per al 2014 puja a 4,9 milions d’euros, lleugerament superior als 4,7 milions pressupostats el 2013, però amb una disminució d’un 5% respecte a la previsió que tindrà la liquidació final de l’exercici 2013.

En quant a despeses destaca l’aportació de 20.000 euros a la constitució d’una Fundació per a l’Ecomuseu del Blat i uns 30.000 euros a un organisme que gestioni l’esport a Taradell, juntament amb l’aportació a les escoles bressol i de música. També es contemplen 118.000 euros d’inversions (són diners procedents d’un crèdit concedit per la Diputació de Barcelona sense interessos) que es destinaran a les obres de remodelació del Pavelló (80.000 €) i a reparacions de vials (38.000 €).

Pel que fa a ingressos, baixa la previsió d’impostos indirectes, ja que al 2013 hi ha hagut una forta davallada de les llicències d’obres. La resta de partides tenen poques variacions. L’alcalde, Lluís Verdaguer, també va destacar que durant el 2013 s’ha amortitzat molt deute i la ràtio d’endeutament ha passat del 62% al 34,7%.

Fa un any el pressupost del 2013 es va aprovar amb els vots favorables de CiU i les abstencions de la resta de grups, ERC, SI i PxC. Fa dos anys el pressupost del 2012 es va aprovar amb el vot a favor de CiU, les abstencions d’ERC i PxC, i el vot en contra de SI.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments