Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell aprova un pressupost pel 2013 “sense invents”

L’Ajuntament de Taradell aprova un pressupost pel 2013 “sense invents”

0
COMPARTIR

El ple municipal de l’Ajuntament de Taradell d’aquest dijous va aprovar el pressupost per al 2013 amb els vots favorables de CiU i les abstencions de la resta de grups, ERC, SI i PxC. El pressupost, pràcticament, no canvia respecte al de l’any anterior. Puja a 4,7 milions d’euros, un augment del 0,53% si no es té en compte el cànon de l’aigua que per primera vegada han de pagar per llei els ajuntaments per consums municipals i suposa uns 460.000 euros previstos tant a despeses com a ingressos.

El regidor d’Hisenda, Anton Lloveras, va qualificar el pressupost “d’acord amb els temps que corren i amb contenció en les despeses”. L’alcalde Lluís Verdaguer va dir que són uns pressupostos on “intentem ser més eficients allà on podem actuar, però sense fer invents”. I va acabar afirmant que “són realistes amb els ingressos i en les despeses s’ha contemplat una partida de 100.000 euros per a possibles sorpreses o contingències”.

De l’apartat de despeses destaca la disminució en un 3% del capítol destinat a personal, l’augment en un 20% de la partida destinada a Benestar Social o la previsió d’aportacions per assegurar el funcionament de les escoles bressol i l’escola de música. No hi ha inversions contemplades en un principi, tot i que si hi ha romanent positiu un cop feta la liquidació del pressupost del 2012, aquest es destinaria a millores en vials del poble, equipaments municipals i eficiència energètica.

Pel que fa a ingressos, augmenten en un 3%  en els impostos provinents de les ordenances fiscals i es contempla una disminució dels ingressos procedents de taxes en un 7,4%.

El grup d’ERC a través de Lluís Rodríguez va justificar la seva abstenció pel fet de no haver participat en l’elaboració i dient que “no compartim alguns aspectes del pressupost, però creiem en la correcta gestió administrativa”. Va afegir que actuaven amb responsabilitat i d’acord amb les circumstàncies actuals. I també va destacar que es mantenen les subvencions a les entitats i les aportacions per les escoles bressol.

La portaveu de SI, Concepció Baucells, va afirmar que en el pressupost “es reflecteix la voluntat de controlar i reduir despeses”. Va qüestionar algunes despeses concretes i que l’augment d’ingressos provingués d’impostos directes que paguen els taradellencs. Jacint Casadevall va valorar l’actitud dialogant i de voluntat d’arribar a un consens, mostrada per l’equip de govern. SI també es va abstenir.

Finalment, PxC també va abstenir-se, valorant la previsió d’aportacions a les escoles bressol i demanant alguna partida destinada a fer convenis amb empreses per crear llocs de treball a Taradell i que l’augment del 20% en Benestar Social anés “primer pels de casa”. Apreciació que ERC va qüestionar-se amb un “a qui es refereix quan diu primer els de casa?” i que l’alcalde va respondre dient que “es destinarà a tots els taradellencs censats, sota criteris justos i equilibrats”.

D’altra banda, el ple també va aprovar una moció de suport a la declaració de sobirania del poble de Catalunya i el procés de transició nacional, aprovada pel Parlament català el passat 23 de gener. La moció va ser presentada per CiU, ERC i Si que hi van votar a favor, mentre que PxC hi va votar en contra.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments