Inici Actualitat El Ple de l’Ajuntament de Taradell fa un minut de silenci per...

El Ple de l’Ajuntament de Taradell fa un minut de silenci per les víctimes de l’accident de Galícia

1
COMPARTIR

El ple municipal de l’Ajuntament de Taradell d’aquest dijous va començar amb un sentit minut de silenci de tots els regidors com a mostra de condol per les víctimes de l’accident de tren de Santiago de Compostel·la. Més enllà d’aquest fet simbòlic, la sessió va tenir molts punts de tràmit i una parell de mocions.

La primera era per adherir-se al Pacte nacional pel dret a decidir, constituït al Parlament de Catalunya el 26 de juny. La moció planteja adherir-se a la plataforma web www.dretadecidir.cat i promoure al municipi que entitats, associacions i agents econòmics se sumin al procés democràtic de l’exercici al dret a decidir i a la celebració d’una consulta sobre el futur polític de Catalunya. La moció va ser aprovada per ERC, SI i CiU.

La segona moció, aprovada per unanimitat, era en defensa de les entitats esportives catalanes davant les actuacions inspectores de la Inspecció de Treball i la Seguretat Social de l’Estat. El document alerta que es posa en risc la continuïtat de l’esport de base i amateur i la dedicació altruista i desinteressada de moltes persones. Demana, entre altres qüestions, al Govern estatal i al Congrés dels Diputats que estableixin un règim especial de la Seguretat Social, exempt de cotització, per als clubs i les entitats esportives sense ànim de lucre.

L’alcalde, Lluís Verdaguer, va expressar que “ja costa prou trobar gent que rep quatre duros i que no els cobreix ni les despeses ni el temps que hi dediquen”. Jordi Freixas (ERC) va afirmar que la problemàtica “és un argument més per tenir una legislació pròpia d’una vegada” i Jacint Casadevall (SI) va dir que “el tret diferencial del nostre país és el gran voluntariat que hi ha, i això és un atac més a la línia de flotació de la nostra manera de ser”. Josep Ricart (PxC) va afirmar que “podria ser que desapareixien moltes entitats on es desenvolupa la companyonia entre joves”.

També es va aprovar l’adhesió al Consorci de Comunicació Local de Catalunya que implicarà que Ràdio Taradell podrà comptar amb continguts radiofònics i diversos serveis com assessorament tècnic, jurídic i lingüístic. A Catalunya hi ha un centenar d’ajuntaments adherits.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Fàtima Izquierdo
Fàtima Izquierdo
27 juliol 2013 17:19

Sobre el trist accident de Santiago, voldria recordar que els nostres ajuntaments podrien aprofitar per deixar constància del lamentable estat i la situació que pateix la línia de tren Barcelona-Puigcerdà. Les notícies vàren resaltar un article del Financial Times on deia que els trens a “Espanya” estaven molt bé i les xarxes molt ben acondicionades (serà que aquesta de BCN-Puigcerdà no és a Espanya?). Voldria aprofitar per dir que no n’hi ha prou de culpar només al maquinista, a tots nosaltres quan treballem l’empresa ens fa un seguiment i els sistemes cada dia estan més preparats per controlar i fer… Llegeix més »