Inici Opinió Birracrucis.sí/ Birracrucis.no

Birracrucis.sí/ Birracrucis.no

2
COMPARTIR

Quina novetat! S’acosta la festa major i la polèmica està servida amb el Birracrucis. Però, aquest cop, més polèmica que mai. Va més enllà de les crides al civisme que Lluís Verdaguer fa cada any durant el brindis de festa major. L’alcalde està disposat a prohibir-lo, si els organitzadors d’aquesta cercavila cervesera no baixen del burro. La volen fer, sí o sí, el divendres 24 d’agost, el mateix dia que el Toca-sons Canalla.

Més enllà dels riscos de barrejar dues festes ben diferents, i més amb nens com a protagonistes, no hi ha cap necessitat que coincideixin. Molts participants del Birracrucis serien públic del Toca-sons Canalla i no oblidem que aquell dia també actuen Els amics de les arts a Can Costa. Per tant, moltes festes que es perjudiquen entre elles si es fan a la mateixa hora.

Potser seria hora de posar fre al ‘buit legal’, si es pot dir així, que hi ha amb el Birracrucis. El Cantabars de Manlleu o La Porronada de Torelló són festes similars i són una activitat més de la festa major. Aquí el problema és que sempre es planteja, precisament, com un problema. L’any passat, va quedar demostrat que, ben organitzat, no ho és. I la manera de normalitzar-lo seria incloure’l al programa de festa major.

Però també caldria un canvi d’actitud per part dels organitzadors: més conciliadora. No semblen disposats a cedir i donen arguments poc fonamentats. Critiquen que no hi ha activitats per al jovent. Només recordar que el Consell de Joventut omple moltes hores de la festa major i, aquest any, a més, hi haurà el concert d’Els amics de les arts.

És una llàstima que festes que haurien de servir per passar-ho bé i evadir-se de la crisi creïn una polèmica innecessària i divideixin el poble entre partidaris i detractors. Si entre la gent més gran el Birracrucis ja té prou mala fama, només falta això per donar-los més raons.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Taradellenca
Taradellenca
3 agost 2012 16:24

Albert! per que són així de ben parits en aquest poble! Però bueno, al final tot solucionat! Per cert…quan arribes?? ;P

Albert Molist
Albert Molist
2 agost 2012 7:35

Marc, tingues en compte que aquest any l’ajuntament ha retallat els dies de festa major a només dues nits:

-Dissabte Toca Sons
-Divendres Toca Sons canalla

Diga’m tu quina altra opció hi ha?
Perquè en Toca Sons canalla no es fa el diumenge a la tarda com totes les activitats per a canalla per festes majors d’altres pobles?