Inici Actualitat Homs i Junqueras apel·len a la responsabilitat històrica de defensar Catalunya

Homs i Junqueras apel·len a la responsabilitat històrica de defensar Catalunya

0
COMPARTIR


La sala gran del Centre Cultural Costa i Font es va omplir de nou aquest divendres al vespre per participar en l’acte unitari que les assemblees locals de CIU i ERC van organitzar per demanar la participació a la consulta del proper 13 de Desembre.

Tant Francesc Homs per part de Convergència, com Oriol Junqueras per la part republicana van reflexionar sobre el moment el històric en que està Catalunya i la responsabilitat col•lectiva d’estar-ne a l’alçada.

Junqueras va explicar que la Unió Europea a banda de no tenir cap interès en perjudicar-nos, ha creat un context favorable perquè les normes que la regeixen són democràtiques. Segons Junqueras per tal de ser independents ens calen dos factors basics: “un context favorable i la convicció dels catalans, ens cal que les circumstàncies ho permetin i que nosaltres ho vulguem” i ara “És la primera vegada en tres segles que les regles són democràtiques”.

L’Eurodiputat republicà va recordar que abans que nosaltres moltes generacions ho han intentat i no se’n han sortit perquè el context és determinant, però que ara “Nosaltres ho tenim més fàcil i hauríem d’estar a l’alçada” i que “Si guanyem un referèndum de manera clara, Europa ens acceptarà”.

Francesc Homs va iniciar la seva exposició exposant la pregunta de la consulta: “Està d’acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?” a la qual va respondre que “Com a poble tenim dret a dir que Sí amb llibertat i convicció. Sense por” perquè “És el dret essencial d’un poble a la seva dignitat”.

El diputat de taradellenc també va recordar que a banda dels drets hi ha els deures dels catalans i que ara ens calia “Ser forts. Sumar i no restar i fer les coses be” també “defensar amb eficàcia la dignitat nacional de Catalunya”. Finalment va afegir: “Espero que aquest acte d’avui no només acabi aquí i sigui una llavor de cara al futur”.

Homs també va recordar que el segle XIX les fronteres es resolien a garrotades, però que al segle XXI és creen a partir de l’exercici de la llibertat i que “aquí els catalans som competitius i estem ben posicionats”. Va afegir que “Si el futur passa per llibertat els catalans hem d’excel·lir”.

L’acte el va tancar l’escriptor Antoni Pladevall, portaveu de la coordinadora taradellenca, que va recordar els actes que es faran la darrera setmana de campanya. El proper dijous els periodistes Vicent Sanchis i Vicenç Villatoro, juntament amb el historiador Josep Maria Solé i Sabaté faran un acte a les 9 a Can Costa i Font per parlar de la independència des d’una vessant socio-cultural. El dissabte a la tarda es farà l’acte de cloenda de la campanya amb una gran festa amb la participació entre molts altres del “showman” Toni Albà, l’escriptora Patricia Gabancho, el cantant Titot, el jove activista Eric Bertran, el poeta vigatà Lluís Solà Sala i el mossèn taradellenc Antoni Pladevall.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments