Inici Cartes dels lectors Carta oberta al Conseller Castells

Carta oberta al Conseller Castells

0
COMPARTIR

Benvolgut Conseller Castells,

Us escric per fer-vos saber el nostre desconcert de veure com es va perfilant i construint la línea de molta alta tensió (la MAT) pel bellmig del parc natural del Montseny i el PEIN de les Guilleries. Us escric com a ciudadana, com a mare de tres fills, com a habitant del Collsacabra (també PEIN) i com a empresaria d’una iniciativa turística l’Avenc de Tavertet, on hem optat per les renovables amb molt esforç econòmic i moltes dificultats de permisos. Us escric com a ciutadana que creu en la nova cultura d’energia, i per tant en l’estalvi i en el planteig seriós de la sostenibilitat. Us escric com a ciutadana que estima la natura i els animals, com tants d’altres catalans i estrangers.

A l’Avenc ens vénen molts catalans, espanyols i estrangers. Tot ensenyant la vista a uns estrangers, els vaig comentar fa dos dies que el Montseny és i serà com ha estat sempre, durant segles…i de cop i volta un nen amb diu “no, mira…mira aquella pilona” i just al mig de tanta muntanya i tanta vall, veiem una nova torre, enorme, acabada de plantar i en espera de les altres i del cablejat que brillarà d’aquí poc en els sol de la matinada però confondrà a aus en moments de poca llum. “Quina llàstima, això matarà molts aus de gran tamany” va comentar el seu pare. `

5 anys varem estar, sr. Conseller, per aconseguir permís per plantar un molinet de 10 kW per autoabastar-nos perquè creiem en les renovables. 8 anys abans al haver posat de les primeres plaques solars de la plana també per autoabastar-nos ens sentíem contents i satisfets, curiosament des de l’administració només vam rebre una
multa, per haver fet una rasa on amagar el cable.

Simplement no entenc quina política porten i per on volen anar. Jo he estat a la política local i sé que no és facil acontentar tothom però crec que no té cap lògica pel futur dels Catalans i pel futur dels visitants a Catalunya trevessar un parc natural amb una línea de molta alta tensió, crec que no es fa en lloc, ho veig com un crim ecològic.

Li demano per tant que accepti un diàleg públic sobre les raons de la MAT i per què pensi seriosament en destituir el Director General d’Energia Sr. Agustí Maure Muñoz per conflicte d’interessos, en haver estat dirigent fins fa poc de Red Electrica Española. A la política cal certa objectivitat, i aquí és evident que no hi hi és. Penso que un dialeg públic ho deu a tots els Catalans i estrangers que volem una nova cultura d’energia, parlar és democràcia i rectificar és de savis. Penso que un diàleg públic seria el mínim per demostar una mica de sensibilitat per tots els que han estat lluitant perquè aquesta línia no es fes.

Belinda Jane Parris
L’Avenc

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments