Inici Opinió El Govern canvia Nadal pel “Solstici d’Hivern”

El Govern canvia Nadal pel “Solstici d’Hivern”

0
COMPARTIR

Deia Newton que només hi havia dues coses infinites: l’univers i l’estupidesa humana, encara que en podia dubtar una mica de la primera. Els humans som així, és substancial a la nostra naturalesa. Però quan les estupideses venen des dels qui governen la situació es complica un xic més. Quin costum tenen alguns d’enredar les coses, de complicar el que sembla ben simple com ara esborrar qualsevol rastre de cristianisme de les festes nadalenques!

Ja sabem que les nostres societats occidentals i, per tant, també la catalana estan immerses en un procés de laïcitat. La religió ja no té la importància de segles passats i ja no és el centre de la vida col·lectiva. Amb tot, no deixem de celebrar festes tan assenyalades com Nadal, l’origen de les quals és d’arrel ben cristiana, al marge dels sentiments o no religiosos dels ciutadans. El que no es pot fer és canviar-ne l’origen com ho fa ,per exemple, un Departament d’Educació de la Generalitat que desitja a tothom una bona celebració del “Solstici d’Hivern” en lloc de parlar de Nadal. I encara bo que no ens diu res de Sant Esteva. Estic freturós per veure quina seria l’última barrabassada.

De fet ja sabem com les gasten aquests governs que s’autoanomenen “progres”, tant s`hi val si és la Generalitat o els Ajuntaments. Tots sabem que s’han fet pessebres sense el nen Jesús o sense el Reis o sense la Mare de Déu o amb dues o sense Sant Josep. La qüestió és embolicar la troca o de treure els senyals cristians. Una de les campiones d’aquesta absurditat era l’ex alcaldessa de Barcelona Ada Colau que va batre tots els rècords de l’estupidesa. El 24 de setembre Barcelona commemora la festa de la Mercè, patrona de la ciutat. Des de sempre hi ha una missa institucional el dia de la santa a la basílica que duu el seu nom i que sol ser oficiada per la primera autoritat religiosa de la diòcesi. Una de les primeres coses que va fer en el seu mandat ve ser treure aquesta missa dels programa oficial de les festes de l’Ajuntament. I no contenta amb això no va assistir-hi mai com li tocava per ser la màxima autoritat municipal i, per postres, esperava que la cerimònia religiosa acabés per esperar la comitiva municipal davant el temple. Afirmava que ella preferia aprofitar el temps tot parlant amb els veïns. Sembla un acudit, oi? Doncs, és ben veritat , real con la vida mateixa.

No cal creure en res per veure que és una gran ximpleria i que en una societat normal no tan acovardada com la nostra n’ hauria exigit la dimissió per greu incompliment dels deures institucionals. Aquesta situació ve acompanyada també d’un llenguatge amb un fals desdoblament de gènere promogut per la ignorància de les regles gramaticals per part dels polítics i d’un nou fals feminisme. Així en referència al Nadal contemplem que es parla de “tiona” , “caganera”, “Mare Noël” o “Reines d’Orient”. No solament pervertim l’esperit de les festes sinó que s’atempta contra la llengua .Posats a fer aquests desdoblaments potser hauríem de parlar “del tortuga”, “el rata”, “el girafa”, “el mosca”…M’imagino que tots aquests animals tenen mascles i femelles, però en la parla normal els coneixem en la forma femenina, perquè la gramàtica és com és al marge de los modes polítiques del moment i sobretot de la ignorància. Si haguessin llegit una mica les opinions de la gran lingüista Carme Junyent sobre el tema no dirien aquestes bestieses. Com que encara son en el llarg període nadalenc i com que l’estupidesa humana no té solució a veure si Déu arregla almenys la ignorància, ni que sigui una mica.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments