Inici Actualitat Novetats literàries del setembre de 2023 a la Biblioteca de Taradell

Novetats literàries del setembre de 2023 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font durant aquest mes de setembre de 2023. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Volver a empezar | Collen Hoover

Barcelona: Planeta, 2023

Sinopsi: Lily i el seu exmarit, Ryle, acaben de pactar la custòdia compartida de la seva nena quan Lily torna a trobar-se amb el seu primer amor, Atlas. Després de gairebé dos anys separats, està entusiasmada perquè, per una vegada, el temps està del seu costat, i immediatament diu que sí quan Atlas li demana una cita. Però la seva alegria s’esvaeix quan pensa que, encara que ja no estan casats, Ryle segueix tenint un paper a la família, i no consentirà que Atlas Corrigan estigui present a la seva vida ia la de la seva filla.

Romper el círculo | Colleen Hoover

Barcelona: Planeta, 2022

Sinopsi: La Lily no sempre ho ha tingut fàcil. Per això, la seva idíl·lica relació amb un magnífic neurocirurgià anomenat Ryle Kincaid, sembla massa bona per ser veritat. Quan Atlas, el seu primer amor, reapareix sobtadament i Ryle comença a mostrar la seva veritable cara, tot allò que Lily ha construït amb ell es veu amenaçat.

 

Delito | Carme Chaparro

Barcelona: Espasa, 2023

SinopsiEn una càlida nit de juny, deu persones es precipiten alhora des de les habitacions de la setena planta d’un dels hotels més emblemàtics de Madrid. No es coneixen. Els seus mons mai no s’han creuat. Només l’hoste de la 716 s’atreveix a deixar una pista.

 

Les males decisions | Daniel Arbós

Barcelona: Empúries, 2023

SinopsiA punt de morir de la manera més imprevisible —esclafat per un hipopòtam—, el nostre protagonista fa un repàs de la seva vida i les decisions que l’han dut fins a aquesta situació fatídica. Fill d’una de les famílies més riques de Barcelona, no s’ha sentit mai integrat al seu món i no té grans ambicions ni projectes. La vida normal ja és prou difícil, sense voler sembra el desastre per allà on passa: amb els pares, amb l’amor de la seva vida, a la Facultat de Biologia, a l’empresa o en les relacions interessades i hipòcrites. Fins que troba una certa pau treballant en un cinema en decadència poblat per personatges insòlits i memorables.

Anna Göldin: la última bruja | Eveline Hasler

Barcelona: Vegueta, 2023

Sinopsi: Anna Göldin, independent i segura de si mateixa, no és el que s’espera d’una serventa de la seva època, i el ressentiment que la seva audàcia suscita acaba sent la seva perdició.

 

Mi color favorito es verte | Pilar Eyre

Barcelona: Planeta, 2014

SinopsiPilar Eyre, una periodista madura i encara presa d’una gran passió per la vida, coneix, durant un estiu a la Costa Brava, Sébastien, un corresponsal de guerra francès de gran atractiu. Entre ells sorgeix un amor inesperat que els porta a viure tres dies de relació eròtica i sentimental intensa. Quan Sébastien desapareix sobtadament, Pilar el busca amb desesperació seguint les pista ambigües que el periodista ha anat deixant al seu pas, però els resultats són cada cop més sorprenents i misteriosos. Aquesta no és una bella història d’amor crepuscular, aquesta és una bella història d’amor entre una dona que gosa arribar fins al límit i un home segrestat per uns sentiments imprevistos.

Vides en cercle | Cesc Cornet

Barcelona: Llibres del Delicte, 2023

Sinopsi: L’any 1983, algú segresta la Sílvia Gasull mentre juga amb les amigues durant la festa major de Monells. Vint anys més tard, els pares de la nena apareixen brutalment assassinats a la seva casa de Begur. I, ja en l’actualitat, en Joan, l’únic viu dels Gasull, mor quan està a punt de rebre el premi a l’empresari de l’any. Pot semblar que la família Gasull està tocada per una maledicció, però al final tot s’acaba sabent. Tres investigacions policials separades cada una per dues dècades de diferència. Però una sola família i una sola veritat que, potser, ajudarà a resoldre els assassinats. Tres generacions marcades per tres crims sense resoldre. La mala sort ha colpejat els Gasull o potser hi ha alguna connexió entre les tres desgràcies familiars?

Profecia | Raül Garrigasait

Barcelona: Edicions de 1984, 2023

Sinopsi: Si obriu aquest llibre, hi trobareu un pare i la seva fascinació per unes bèsties indòmites, animades per una vitalitat sense fi. I una filla adolorida i vigorosa, que no pot treure’s del cap unes històries antiquíssimes de profetes. I, acollint-los a tots dos, una ciutat que respira com un ésser viu.

Amb aquests elements, Profecia crea una atmosfera única, fosca però també carregada d’humor i d’energia. Teniu a les mans un llibre que parla de la força fecunda que hi ha en les coses que no dominem.

Un judici de pedra | Ruth Rendell

Barcelona: Ediciones Males Herbes, 2023

SinopsiL’Eunice Parchman va assassinar la família Coverdale perquè no sabia llegir ni escriure.  »De motius, no en tenia, ni ho va fer amb premeditació; no va guanyar-hi res, ni diners ni seguretat. De resultes del crim, tot el país es va assabentar de com era d’ignorant, no tan sols una família o un grup d’aldeans. L’Eunice no va treure’n res, llevat de desgràcia, cosa que sabia des del principi, en algun racó de la seva estranya ment. A pesar que la seva companya i còmplice era boja, l’Eunice era normal. Posseïa la terrible i pràctica lucidesa atàvica del simi, sota una disfressa de dona del segle XX.» … la por de la protagonista que es decobreixi el seu secret dona peu a una font inesgotablemde malentesos que, a poc a poc, derivaran en tragèdia.

Noia, 1983 | Linn Ullmann

Barcelona: Editorial Les Hores, 2023

SinopsiParís, una nit d’hivern del 1983. Ella té setze anys i ronda desorientada pe carrers que li són desconeguts. En una nota té l’adreça del fotògraf A, trenta anys més gran que ella. Gairebé quatre dècades després, quan tant la seva vida personal com el món exterior es desintegren, la dona adulta intenta entendre la noia que va ser.

 

Dins de casa | Lisa Jewell

Barcelona: Fanbooks, 2023

SinopsiFa vint-i-cinc anys, la policia va acudir al número setze de Cheyne Walk, alertats pel plor d’un nadó. Quan hi van arribar, van trobar una nena de deu mesos en perfecte estat al bressol de la seva habitació. A la cuina, hi havia tres cadàvers, tots vestits de negre, al costat d’una nota escrita a correcuita. I dels altres nens que vivien en aquella casa no n’hi havia ni rastre…

 

Escales cap al foc | Anaïs Nin

Barcelona: LaBreu Edicions, 2023

SinopsiUna novel·la transparentment poètica i psicològica, amb tres dones que es relacionen amb el mateix home: la Lillian, la Djuna i la Sabina. A través de personatges femenins icònics, Nin examina el camí de la dona per donar espai a la seva pròpia natura. La Lillian, atrapada en un matrimoni convencional, viu aclaparada per l’angoixa i el patiment vital. La Djuna, des de l’amistat, cuida en Jay. I la Sabina, desacomplexada i ardent, manté una relació sensual no del tot reeixida. Una veu externa a les passions de les protagonistes les col·loca en un tauler perquè reflexionin sobre els seus veritables anhels i treguin l’entrellat dels enigmes de l’univers personal de cadascuna.

L’ungal de Jezabel | Xavier Rigall

Barcelona: Triangular edicons, 2022

SinopsiL’Amanda, una noia de divuit anys independentista, i la seva mare, una sergent expulsada dels Mossos d’esquadra per ser massa bona persona, són de vacances a Lloret de Mar quan reben l’encàrrec d’un misteriós marquès de trobar L’ungla de Jezabel, una mena de relíquia que han robat d’una caixa de seguretat d’un banc suís. Això les portarà a viure una aventura en què intervindran éssers diabòlics, agents secrets, pretendents al tron d’Espanya de diverses branques dels Borbons, un professor d’història de la CUP, un editor de llibres d’ocultisme… i que pot fer trontollar tot el règim polític espanyol.

La nit de l’esvàstica | Katharine Burdekin

Barcelona: Duna Llibres, 2023

SinopsiHan passat més de set-cents anys des del final de la Guerra dels Vint Anys i el món està sota el control d’Alemanya i el Japó, dues potències feixistes. L’Alfred, un anglès, es retroba a Alemanya amb en Hermann, un pagès nazi analfabet. L’atzar farà que es creuin amb el Cavaller Von Hess, amb qui mantindran una sèrie de converses clandestines que encendran l’espurna de la revolta contra el règim nazi.

Un lloc per a en Mungo | Douglas Stuart

Barcelona: Edicions de 1984, 2023

SinopsiEn Mungo, de família protestant, i en James, de família catòlica, viuen atrapats entre dos barris de Glasgow, on els joves de classe treballadora s’enfronten en baralles territorials per defensar la seva reputació. Haurien de ser enemics acèrrims si volen ser vistos com homes, però, contra tot pronòstic, forgen una amistat que a poc a poc es converteix en amor.

Cròniques del mal d’amor | Elena Ferrante

Barcelona: La Campana, 2022

SinopsiCròniques del mal d’amor reuneix les tres novel·les que han convertit Elena Ferrante en una de les veus més prestigioses de la literatura italiana contemporània. L’amor que molesta és la novel·la que va revelar el talent de l’autora. Hi explora amb crueltat i passió la relació de la Delia amb la seva mare, l’Amalia. El segon, Els dies de l’abandonament, explica la història angoixant d’una jove mare de dos fills que es veu abocada a un pou profund quan el marit l’abandona. Tanca la trilogia La filla fosca, on trobem la Leda. La coincidència amb alguns personatges d’una família inquietant desencadenarà un reguitzell de reflexions i tot de records al voltant dels orígens, la maternitat i la llibertat.

L’oceà al final del camí | Neil Gaiman

Barcelona: Obscura Editorial, 2023

SinopsiTot va començar quaranta anys enrere, quan l’home va suïcidar-se dins el cotxe del pare, allà a la granja al final del camí. Com fitxes de dominó que tomben l’una rere l’altra, aquella mort va desfermar antics poders d’un altre món, terrorífics i incomprensibles per a un infant. Així fou com l’horror va entrar-li a casa i va fer tots els possibles per trencar-li la família. Al final del camí, però, hi viva la Lettie. I la Lettie, inexplicablement màgica i incomparablement astuta, va jurar que el protegiria per damunt de tot. Quan l’infant torna al poble fet home, de seguida se sent cridat a visitar la granja de la Lettie altra vegada. Fa molt que procura no pensar en res del que hi va passar, però tan bon punt seu vora l’estany, rere la granja al final del camí, reviu el pitjor dels malsons, el dia en què va descobrir que l’horror no és només cosa dels contes.

El gran món | Pierre Lemaitre

Alzira: Bromera, 2023

Sinopsi: Som al 1948, a la Indoxina les tropes franceses s’enfronten a la resistència anticolonial; a Beirut els Pelletier viuen l’inici del descabdellament familiar. Els fills abandonen definitivament la llar familiar: Jean, Françoise i Hélène a París, i Étienne a Saigon perseguint els rastres del seu amant desaparegut en acte de servei. Cadascú viurà diferents experiències que marcaran el seu destí i el dels seus familiars. Un assassinat per resoldre, transaccions il·legals, una investigació periodística perillosa… Hi trobarem també personatges i trames que s’alternen, s’entrecreuen i s’interfereixen en una novel·la on l’amor, l’ambició personal o la desesperació formen part del substrat que les alimenta.

La nit del gall | Jordi Dausà i Mascort

Barcelona: La Campana, 2023

Sinopsi: En Matt espera la jubilació fent classes de conversa de castellà en un institut de l’oest d’Irlanda. Per Nadal viatja a casa d’una amiga i en baixar de l’avió s’endú per error una maleta que no és la seva. Quan descobreix l’equivocació ja és massa tard, i a dins hi troba un paquet que li posa el món cap per avall. És la nit de Nadal i ningú el pot ajudar. A partir de llavors en Matt se sent vigilat per la policia o pels propietaris de la maleta. O potser per algú altre? Les vacances nadalenques es convertiran en una cursa insensata i sense rumb contra tot i tothom.

La rebelión de los buenos | Roberto Santiago

Barcelona: Planeta, 2023

SinopsiFátima Montero, propietària d’un dels emporis farmacèutics més poderosos del món, contracta l’advocat irreverent Jeremías Abi perquè s’encarregui del seu multimilionari divorci. Ferida en el seu orgull després de saber que el seu marit i soci té una relació amorosa amb una menor, només vol destruir-lo, però una cosa molt tèrbola s’amaga sota aquest encàrrec.

El preu de la sang | Jordi Coll

Barcelona: Rosa dels Vents, 2023

SinopsiA Sureny, una localitat petita del Pallars Sobirà, ha desaparegut l’Alèxia, una nena de nou anys. Tot el poble es mobilitza per buscar-la, però durant la recerca troben enmig del bosc, enterrat i completament nu, un noi degollat. Una desaparició i un assassinat? Qui és el jove mort? On és la petita Alèxia?

Els misteris de la cuina dels Kamogawa | Hisashi Kashiwai

Barcelona: La Magrana, 2023

Sinopsi: L’expolicia Nagare Kamogawa i la seva filla Koishi s’han especialitzat a preparar exactament el plat que el client anhela i recorda del passat i no es capaç de reproduir o trobar. I ho fan investigant la historia de la persona en qüestió. Kamogawa Koishi i el seu pare escolten les confidencies dels seus comensals, que anhelen reviure un moment màgic, i recreen els plats cuinats pels seus essers estimats, en una novel·la deliciosa en tots els sentits.

Novel·la juvenil

Viatge a la fi del món | Henning Mankell

Barcelona: Fanbooks, 2022

Sinopsi: En Joel acaba de fer quinze anys, ha acabat l’escola i decideix buscar un futur més enllà del petit poble de Suècia on viu. El seu pare li havia promès portar-lo a una ciutat gran, amb port, on podria trobar feina en un vaixell. A més a més, d’Estocolm arriba una carta que li revela el lloc on viu la seva mare, que el va abandonar quan ell era un nadó. Aquest també és un poderós motiu per preparar les maletes i fer un gran salt cap a l’edat adulta.

Els savis de l’Acadèmia dels Desconfiats | Àfrica Ragel

Hospitalet de Llobregat: Jo llibre, 2023

Sinopsi: Any 1700, el rei Carles II ha mort sense descendencia i el Rec Comtal de Barcelona s’ha tenyit de vermell com a senyal d’una guerra propera. L’Acadèmia dels Desconfiats convoca els barons a presentarse a les proves per cercar un heroi que sigui capaç de defensar la ciutat. La Sibil·la, una jove de disset anys que pateix hipersensibilitat i vitiligen, hi voldrà participar, però només ho podrà fer com a «menina», dama de companyia d’un baró. La nostra protagonista s’endinsarà en una aventura on haurà de viatjar de Barcelona a València, suportar les mofes per la seva pell tacada de blanc, les enveges, la traïció… i, el pitjor de tot, la lluita entre el temps i l’amor.

Aquest hivern | Alice Oseman

Barcelona: Fanbooks, 2023

Sinopsi: El Nadal d’aquest any no és com els anteriors. És el primer dia que en Charlie passa amb tota la família després de sortir de l’hospital psiquiàtric on ha estat ingressat, i l’únic que vol és passar desapercebut. La Tori i l’Oliver fan tot el possible per fer-li costat, però l’ingrés i el fet de ser l’únic membre de la família obertament gai són motius suficients per convertir-se en el centre d’atenció. Malgrat tot, sap que sempre es podrà aixoplugar en les abraçades d’en Nick, que seran el refugi i l’escalfor que necesita fins que passi la tempesta.

Un far a la fi del món | Gerard Guix

Barcelona: Elastic Books, 2023

SinopsiAls seus catorze anys, la vida d’en Max fa un gir inesperat: al seu pare li han encarregat la reforma d’un far en un illa remota i durant uns mesos tota la família s’instal·larà allà. Just ara que en Max començava a tenir amics a l’institut -tot i que una part de la classe s’havia encarregat de fer-li conèixer una paraula que el tortura, body shaming-, just ara que havia començat una relació especial amb una noia -tot i que encara no li havien posat nom al què sentien l’un per l’altra-, just ara ho ha de deixar tot i començar una nova vida que ningú li ha consultat si volia.

El noi que dormia a la neu | Henning Mankell

Barcelona: Fanbooks, 2022

SinopsiEn Joel té tretze anys i vol fugir del poble on viu, al nord de Suècia. La nit que cau la primera neu es fa tres propòsits solemnes: abans que acabi l’any vol veure el mar i una noia despullada; a més, vol arribar als cent anys. Es llança amb determinació i enginy a fer realitat aquests propòsits, però no es pot arribar a imaginar que el més senzill de complir de tots tres serà el segon…

Secrets | Francesca Rodríguez

Barcelona: Fanbooks, 2023

Sinopsi: L’Anna, una adolescent de quinze anys amb poques habilitats socials, torna a casa després que aconsegueix escapar-se, a través d’un bosc, d’un segrestador que aparentment l’ha tingut retinguda uns quants mesos dins d’un soterrani. Durant els interrogatoris de la policia, la noia culpa el seu pare biològic, un excantant drogoaddicte a qui va conèixer quan els que ella pensava que eren els seus pares li van explicar que en realitat és filla de la seva tieta, que va morir d’una sobredosi quan ella era un nadó. D’altra banda, hi ha una periodista que ha seguit el cas del segrest i l’ha convertit en un espectacle mediàtic; i el Guille, un amic de l’institut de qui la noia està enamorada, que és qui l’anima a buscar el seu pare biològic.

Territorio desconocido | Luis Leante

Barcelona: Edebé, 2023

SinopsiFa quatre anys, un incendi va destruir el magatzem d’Alberto Soler a Hondares. A la caixa forta es van trobar uns ossos humans. L’agent Padilla es va veure implicada personalment en el cas, i no només per la seva amistat amb el sospitós, sinó també perquè el seu fill Diego anava a classe amb Alicia, la filla d’Alberto. Tot el que va passar durant aquest curs a l’institut va encendre la metxa que faria saltar unes quantes vides pels aires. Aquest és el relat de la investigació.

Patina | Jason Raynolds

València: Sembra Llibres, 2023

SinopsiLa Patina, o Patty, és la més ràpida de l’equip d’atletisme. No li agrada perdre perquè ja ha perdut massa: el seu pare va morir i la seva mare es va quedar sense cames per culpa de la diabetis. Ara també corre per ella. Com que la mare no les pot cuidar, la Patty i la seva germana han hagut d’anar a viure amb el seu oncle i la seua parella, que les han canviades a una escola privada. Allí han d’aguantar les burles dels pijos. Perdre, per tant, no és una opció.

Vamps. Sang fresca | Nicoel Arend

Barcelona: Fanbooks, 2023

SinopsiEl dia que en Dillon fa divuit anys descobreix que és un dhampir – Meitat humà, meitat vampir – i que ha d’anar a Vamps per entrenar les seves habilitats. Immers en un univers de foscor totalment aliè, haurà d’acostumar-se a fer servir els seus ullals si vol sobreviure.  Però la sang no enganya, i hi ha alguna cosa especial que corre per les venes del Dillon que els altres no tenen, i que farà que hagi de cobrir-se les espatlles a mesura que el seu poder es faci més fort.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments