Inici Actualitat El Club Parc d’Esports aprova el retorn de les instal·lacions que des...

El Club Parc d’Esports aprova el retorn de les instal·lacions que des d’aquest maig passen a ser gestionades per l’Ajuntament

0
COMPARTIR

Des d’aquest dilluns 1 de maig les instal·lacions del Club Parc d’Esports passen a ser gestionades per l’Ajuntament de Taradell. S’ha fet efectiu, així, el retorn anticipat que marcava la concessió per 50 anys (es va iniciar el 1979 i acabava el 2029) que tenia el Club Parc d’Esports. L’assemblea del club, celebrada el passat 26 d’abril, va aprovar per unanimitat retornar la gestió de les instal·lacions a l’Ajuntament de Taradell, que és el propietari dels terrenys.

El canvi de gestió es fa efectiu des de l’1 de maig després d’unes setmanes en què l’entitat esportiva ha negociat amb l’Ajuntament com fer aquest retorn. Tal i com ja es va explicar el 23 de març, l’actual junta directiva del Club Parc d’Esports considerava que no podia fer front a les despeses que impliquen reformar les instal·lacions i afrontar les reformes poder obrir la piscina aquest estiu. Segons un estudi de la Diputació de Barcelona, la remodelació total de les instal·lacions perquè es puguin utilitzar rondaria els 4 milions d’euros, ja que aquest estudi ja alertava que amb l’estat actual no es podia fer cap activitat, més enllà de l’ús de les pistes de pàdel.

La piscina d’estiu assegurada

Ara ha començat la fase de transició per fer el canvi de gestió. De moment l’Ajuntament es farà càrrec de les instal·lacions i la seva gestió i el primer que ha tancat és assegurar l’obertura de la piscina d’estiu. Segons el regidor d’Esports, Lluís Rodríguez, per obrir-la caldrà fer una inversió de mínims que rondarà els 60.000 euros. En el ple del passat mes d’abril ja es va aprovar signar una ampliació de la licitació de l’EAS amb Llinars Sport perquè sigui l’empresa que presti el servei de piscina, gestioni les entrades, neteja, manteniment i servei de socorrista. Es calcula que durant el període de piscina d’estiu oberta, unes 11 setmanes, aquest cost de gestió rondarà els 37.000 euros. Està previst que la piscina d’estiu estigui oberta a tothom i funcioni a través d’uns preus públics, que ja es van aprovar en el ple del passat 20 d’abril. Inclouran entrades individuals i abonaments de temporada o per diversos dies.

Pel que fa a futures reformes, des de l’Ajuntament es té clar que actualment no hi ha disponibilitat econòmica per afrontar grans remodelacions, però que la intenció és que a mesura que es vagi podent es pugui posar al dia les instal·lacions del Club Parc d’Esports. En tot cas, serà un repte per al nou equip de govern que sorgeix de les eleccions municipals del proper 28 de maig.

El Club Parc d’Esports seguirà

El Club Parc d’Esports seguirà existint i funcionant, però no tal i com el coneixíem fins ara. El club girarà només al voltant de la secció de Patinatge i amb la seu social al pavelló municipal que és on realitza l’activitat la secció. Això suposarà que les quotes que pagaven els socis del Club ja no es cobrin a partir d’ara. L’última quota que es va cobrar va ser l’1 d’abril. A partir d’ara el Club Parc d’Esports només té previst cobrar en un format anual i simbòlic a les famílies vinculades al patinatge. Per tant, els 300 socis que tenia el club deixen de ser-ho, a no ser que expressin el desig de seguir-ho sent vinculats al patinatge.

Les seccions d’escacs i tennis taula es desvinculen totalment i seran independents. En el cas dels escacs, ja estaven agrupats amb el Club Escacs Centelles i disputaven les partides a la seu de Centelles (tot i que en el seu moment se’ls havia ofert un local on jugar). Ara seguiran competint sota el paraigües legal del Club Escacs Centelles. El tennis taula disputava els partits al gimnàs de Les Pinediques però ja funcionava de forma autònoma, tot i que oficialment era una secció del club. Ara queda desvinculat completament del club.

Mentrestant, la secció de tennis està disputant els partits de competició fora de Taradell, ja que les dues pistes no són aptes si no es reformen. En la fase de transició caldrà veure com se gestiona la seva activitat en el nou escenari. Pel que fa al pàdel, de moment es dona continuïtat a la seva activitat a través de les pistes que tenia el club i dels qui ho coordinaven fins ara i l’Ajuntament de Taradell, com a nou gestor, haurà de veure com s’articula el seu ús o si es crea un nou club o entitat. Jordi Molist, president del Club Parc d’Esports, explica que l’objectiu és que en aquesta fase de transició “tot vagi funcionant i que no es pari res”. Un punt de vista que també comparteix l’Ajuntament de Taradell, que mentre fa els tràmits legals i d’acceptació de la renúncia aposta perquè hi segueix havent activitat esportiva. Lluís Rodríguez coincideix en què “hi ha bona voluntat per part d’ells i de l’ajuntament perquè no hi hagi un trencament de l’activitat”.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments