Inici Actualitat Es renoven quasi 700 lluminàries del poble per posar-hi tecnologia led

Es renoven quasi 700 lluminàries del poble per posar-hi tecnologia led

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell està realitzant els treballs per renovar un total de 668 punts d’enllumenat públic i instal·lar-hi lluminàries LED. Els treballs duraran uns dos mesos i han estat possibles gràcies a dues subvencions, una dels Fons Europeus i l’altra de la Diputació de Barcelona en el marc dels ajuts que es van confirmar al mes de juny.

Les zones on s’instal·len noves lluminàries LED són la urbanització La Roca, la zona de la Codina, la zona de Castellets, la Plaça del Sol, la ronda dels Vilademany, el carrer Batllia, la carretera de Balenyà, el carrer Ramon Pou, la Coma del Reig, el passeig Sant Genís, el carrer Sant Sebastià i l’entorn de l’Església. Els treballs suposen també en molts carrers el canvi de cablejat elèctric i s’adapten a la normativa de seguretat vigent.

Segons l’Ajuntament de Taradell, aquesta actuació generarà un estalvi energètic del 80% en el consum elèctric d’aquests enllumenats, cosa que suposarà un estalvi de 65.492,95 € a l’any i menys emissions de gasos d’efecte hivernacle (per valor de 83,45 kg. de CO2eq a l’any). També suposarà disminuir la contaminació lumínica a Taradell tot millorant la quantitat i la qualitat de la il·luminació dels carrers.

Després d’aquesta actuació, a Taradell ja s’hauran canviat un miler de punts d’enllumenat públic. Està previst que al 2023 s’acabi de completar la substitució amb uns 300 punts que falten.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments