Inici Actualitat Taradell rep 1,5 milions d’euros en quatre subvencions per impulsar inversions per...

Taradell rep 1,5 milions d’euros en quatre subvencions per impulsar inversions per la transició energètica

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell rebrà quatre subvencions per a inversions en sostenibilitat i transició energètica que sumen un total de 1,5 milions d’euros. Tres d’elles arribaran a través de la Diputació de Barcelona, mentre que la quarta s’ha donat a la Cooperativa Taradell Sostenible (TARSOS). L’import total de les quatre subvencions és de 1.566.734 euros i contribuiran a implementar millores en l’eficiència energètica i noves instal·lacions d’energies renovables.

Tres subvencions formen part del Programa Renovables 2030 de l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona. La més quantiosa, de 752 mil euros, serà per a la millora de l’eficiència de l’enllumenat públic del municipi, que ja s’ha anat realitzant en els darrers anys. Aquest ajut permetrà substituir pràcticament tot l’enllumenat a tecnologia led i s’adaptaran les instal·lacions  a la normativa vigent. En total es substituiran gairebé 1.000 punts de llum de la via  pública, i s’actuarà principalment a la Urbanització de la Roca, la zona de la Codina i al centre urbà. 

La segona subvenció, de 404 mil euros, permetrà instal·lar una xarxa de calor de biomassa al Centre cultural Costa i Font i a la Residència de la Fundació Vilademany. La tercera serà per a una  instal·lació fotovoltaica d’autoconsum al nou Pavelló del Pujoló (annex), a l’Escola de les Pinediques i a l’EAS amb un pressupost de 211 mil euros. 

La quarta subvenció, que forma part d’un altre programa, és de 188 mil euros i l’ha rebuda la comunitat energètica TARSOS per fer instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum al Pavelló del Pujoló i al Centre cultural Costa i Font, a través d’un conveni de cessió per part de l’Ajuntament. 

Segons el regidor d’Urbanisme, Mobilitat i Sostenibilitat, Joan Canó, aquests ajuts externs “han de permetre fer un pas endavant en la transició energètica, i solucionar problemes històrics amb l’enllumenat públic que té el municipi, per exemple a la zona de la Roca”. També destaca la importància de la participació ciutadana en aquesta transició energètica “i la feina de la comunitat energètica TARSOS n’és un bon exemple”.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments