Inici Actualitat Taradell celebrarà una Festa Major d’estiu 2022 amb plena normalitat

Taradell celebrarà una Festa Major d’estiu 2022 amb plena normalitat

0
COMPARTIR

Després de dos anys fent malabarismes a causa de les restriccions per la pandèmia de la Covid-19, la Festa Major d’estiu de Taradell es podrà celebrar aquest 2022 amb plena normalitat. Així ho certifiquen els actes i activitats que estan previstos, que o tornen a celebrarar-se o ho faran sense cap tipus de restricció ni inscripció prèvia. La Festa Major d’estiu 2022 començarà el 17 d’agost i s’allargarà fins al 28 d’agost.

17 d’agost: Tret de sortida

El primer acte de tots serà el més institucional: el pregó de Festa Major. El dimecres 17 d’agost a 2/4 de 10 del vespre es farà als jardins del Centre cultural Costa i Font, on ja s’ha fet en els darrers dos anys. Tornarà ser una dona la que pronunciï el pregó. En aquest cas, anirà a càrrec de la doctora Marta Serrarols, metgessa i gerent del Cap del Remei de Vic i que va ser guardonada amb el Premi d’Osonenc de l’any 2021 pel bisetmanari El 9 Nou. També es donarà a conèixer qui serà la pubilla de Taradell 2022 que agafarà el relleu de Núria Tuneu, en un acte on l’alcaldessa farà el brindis de Festa Major i hi actuarà l’Esbart dansaire Sant Genís i la Cobla Lluïsos.

El tret de sortida es complementarà amb un Correfoc a partir de les 11 de la nit amb els Diables de Calldetenes. La sortida es farà des del Centre cultural Costa i Font i finalitzarà davant del Consultori de salut.

18 d’agost

El segon dia ja començarà amb un acte de la Festa Jove i organitzat pel Consell de Joventut de Taradell i que ja donarà peu a la primera de les tres nits festives. El popular Birracrucis s’iniciarà al Pavelló d’esports El Pujoló (18:30h) i recorrerà diferents punts del poble.

A 2/4 de 8 del vespre es farà la inauguració del Taradell exposa, la mostra de creacions artístiques locals, que habitualment sempre era el primer acte de tots. A la sala d’exposicions de can Costa s’hi farà la inaguració.

Ja a la nit al Pavelló d’esports, primera nit de Festa Jove amb les actuacions del grup de versions Sicuta a 2/4 de 12 de la nit, i tot seguit punxa discos.

19 d’agost

El divendres 19 d’agost tindrà lloc la 9a edició de la Cronodipòsit als jardins de can Costa. Començar a 2/4 de 7 de la tarda amb cronometratge professional i inscripcions gratuïtes als participants, a partir d’una hora abans de l’inici. A les 8 del vespre, el Consell de Joventut organitzarà un concurs de bandes emergents al Pavelló d’esports que tinguin vinculació amb la comarca d’Osona. El grup que guanya actuarà a la Festa Jove 2023 de Taradell. Entre concert i concert, està previst fer un concurs de llançament de pinyol.

Al Centre cultural Costa i Font a partir de 2/4 de 10 s’hi projectarà un documental, que ha elaborat el Grup de Recerca Local, centrat en els bars emblemàtics d’oci nocturn que van convertir Taradell en un tot un referent als anys 70. La nit es tancarà amb una nova Festa Jove al pavelló on hi actuaran Miquel del Roig, AKA-PELA i diversos dj’s.

20 d’agost

El dissabte 20 d’agost l’activitat començarà a les 11 del matí amb els inflables d’aigua que hi haurà al Bosc del Pujoló. Ja a la tarda (18:30h) al pati de la Rectoria s’hi practicarà el Joc del bèlit, un joc popular de carrer molt popular als anys 60 i 70. A 2/4 de 9 del vespre al davant de l’EAS s’hi farà el Sopar de pagès. Els tiquets s’han de comprar a les oficines de l’Ajuntament abans del 18 d’agost i costen 8 euros. Tot seguit (22:15h), hi haurà concert de versions amb Waikiki. La nit es tancarà amb la 3a i última Festa Jove al Pavelló d’esports on actuaran els grups Bòria i Pegi 21 i diversos dj’s.

21 d’agost

El diumenge 21 d’agost l’activitat començarà al migdia (11:30h) amb les tradicionals sardanes vermut amb la Cobla Genisenca a la Font Gran, organitzat per l’Agrupació Sardanista Taradell. A les 5 de la tarda començarà una nova edició del Torneig de Volei 4×4 al camp de futbol de la Roureda, organitzat pel Club Volei Taradell. Mentrestant a 2/4 de 6 al davant de l’EAS començarà el concert Versions amb Xics. Ja a la nit al mateix espai, a les 10, començarà una nova edició del Concurs de crits i xiulets, organitzat per Ràdio Taradell, per premiar el crit i el xiulet més fort i també el més original. Tot seguit (23h), hi haurà el concert de Xavi Sarria, excomponent d’Obrint Pas.

22 d’agost

Dilluns 22 d’agost hi haurà festa de l’escuma per als més petits a partir de 2/4 de 12 del matí al davant de l’Església, a càrrec de Dj Spexen. A les 6 de la tarda concert amb l’Orquestra Rosaleda als jardins del Centre cultural Costa i Font. La mateixa orquestra interpretarà les Serenates a la Residència Vilademany (20:30h).

A 2/4 de 10 de la nit es farà una nova edició de la Caminada Teatralitzada de la Festa d’en Toca-sons i Canya que no és conya. Aquest any amb el títol ‘Paper i pergamí’, la sortida es farà des de la Plaça de les Eres i se centrarà en el moment en què el bandoler Toca-Sons va ser malferit. Es faran dues sessions amb aforament limitat i les entrades es poden comprar al bar de can Costa fins el 22 d’agost al migdia.

23 d’agost

El dimarts 23 d’agost es farà la 20a edició del Torneig de tennis taula infantil, organitzat pel Tennis Taula Mont-rodon. Començarà a les 9 del matí i es farà al Centre cultural Costa i Font. Mentre que a partir de les 3 de la tarda, tindrà lloc el Torneig de tennis taula adult i el de ping-pong. A les 5 de la tarda a la Residència Vilademany s’hi farà el Concert de la Coral Vilademany. A 2/4 de 6 al Centre cultural Costa i Font es farà un scape room portàtil, apte per a majors de 8 anys. Les inscripcions cal fer-les a reserves@taradell.cat. A les 10 de la nit als Jardins de can Costa hi haurà concert de Sara Roy.

24 d’agost

El primer acte del dimecres 24 d’agost serà una Gimcana bandolera a les 4 de la tarda, organitzada per la Festa d’en Toca-Sons. Hi haurà proves i preguntes pels carrers de Taradell. Les inscripcions cal fer-ses al bar de Can Costa o a través de l’instagram de la Festa d’en Toca-Sons per a grups de màxim 6 persones. A partir de les 8 del vespre torna l’Envelat de la Plaça de les Eres amb botifarrada popular, rifes i diferents actuacions. La primera serà una actuació infantil amb l’espectacle ‘Trencamandres’. Més tard, concert de versions amb Desmokin Show i discomòbil popular.

25 d’agost

El dia de Sant Genís comptarà amb el ja tradicional Mercat del segle XVII pels voltants de la Sagrera, des de les 10 del matí. A aquesta hora hi haurà la xocolatada popular a La Plaça. Tot seguit, hi haurà cercavila de gegants amb la Colla Jove de Geganters i Grallers. A partir de les 7 de la tarda començarà la Festa d’en Toca-Sons amb l’arribada del bandoler i la incògnita de saber quin taradellenc l’interpretarà. Hi haurà més improvisació i diverses novetats que explicarem en una notícia paral·lela.

26 d’agost

El dijous 26 d’agost tindrà lloc les sardanes berenar amb la Cobla Lluïsos al Centre cultural Costa i Font a partir de 2/4 de 7 de la tarda, organitzat per l’Agrupació Sardanista Taradell.

28 d’agost

El diumenge 28 d’agost hi haurà les darreres activitats. A les 8 del matí es farà la Caminada de Festa Major, organitzada pel Centre Excursionista Taradell amb sortida des de la Plaça de les Eres a partir de 2/4 de 9. A les 6 de la tarda es recupera el partit de futbol de Festa Major que enfrontarà la UD Taradell i la Juventus Academy.

Podeu consultar tots els actes i hores al nostre apartat d’AGENDA.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments