Inici Actualitat Novetats literàries del mes de maig de 2022 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de maig de 2022 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de maig de 2022. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

De portes endins | Jordi Cantavella Cusó

Barcelona: Rosa dels vents, 2021

SinopsiL’any 1918 s’instal·la, en una finca noble de Barcelona, un preciós i particular ascensor. A traves del que veu i escolta l’aparell, coneixerem la vida i les trifulgues dels vens de l’escala i serem testimonis dels esdeveniments i dels canvis socials que sacsegen la ciutat durant cent anys. Maltractaments, enamoraments, morts violentes, xantatges, detencions i molt mes en els anys que precedeixen la República, durant la Guerra Civil, la postguerra i en l’epoca de la creació dels nous partits polítics, fins a arribar a la Barcelona dels 2000.

Presons de paper | Jaume Silvestre

Barcelona: Rosa dels vents, 2021

Sinopsi: Quan Jeroni es desplaça fins a Benijoia per acomiadar per sempre el besavi Tomàs, el retrobament familiar l’empeny a estirar el fil del seu avantpassat. La història ens trasllada aleshores al present de Tomàs, un republicà que va conèixer Capa al camp de batalla i que, després de la desfeta republicana, va ser encarcerat a la presó d’Alacant, on va coincidir amb el poeta Miguel Hernández.

Boira a l’ànima | Ragnar Jónasson

Barcelona: Columna, 2021

SinopsiL’any 1955 dues joves parelles es traslladen a viure a l’aïllat i deshabitat fiord de Hedinsfjoerdur. La seva estada, però, acaba bruscament quan una de les dones mor en circumstàncies misterioses. El cas no es va resoldre mai. Cinquanta anys després surt a la llum una antiga fotografia i queda clar que les parelles podrien no haver estat soles al fiord… Allà a prop, a Siglufjoerdur, el jove policia Ari Thor intenta descobrir el que va passar realment aquella fatídica nit.

Escales avall | Cinta Arasa

Barcelona: Columna, 2021

SinopsiUn dia entre la primavera i l’estiu del 2017 la Maria Cinta i la Laia intenten localitzar la Montse al mòbil. Les dues, que són la seva mare i la seva filla respectivament, tenen un bon motiu per trucar-li, però ella té un bon motiu per no agafar-los la trucada. La Montse ha apagat el telèfon. Espera una notícia però no en vol dir res a ningú fins que no en tingui la confirmació, sigui quina sigui. Durant les hores en què no poden comunicar-se, totes tres –àvia, filla i neta– fan balanç de la vida, cadascuna de la seva, però es passegen inevitablement per records que els són comuns.

Els llocs on ha dormit Jonàs | Adrià Pujol Cruells

Barcelona: Empúries, 2021

SinopsiEn Jonàs, programador de videojocs i propietari d’una petita empresa i fa de professor a Figueres a un grapat de mil·lenistes insuportables. Casat i pare de tres fills, no està segur d’haver matat un amor de joventut acabat de retrobar i mentre es recupera d’una nit d’alcohol i altres estupefaents desgrana els records d’una vida inquieta. Al capdavall, Jonàs no te clar si es pren l’existencia com un|joc o si viu els videojocs com si fossin part de la realitat.

El cel per sobre del sostre | Natacha Appanah

Barcelona: Angle Editorial, 2021

SinopsiPhénix ha criat sola els seus dos fills: una noia amb nom d’ocell, Paloma, per donar-li ales, i un noi amb nom de fera, Loup, per donar-li urpes. Però, com saber què necessitaran els fills al llarg de la vida? Amb una estranya barreja d’amor i distància, Phénix ha volgut educar-los no com van fer-ho els seus pares: ella era aleshores una nena encantadora i guapíssima, que havia de cantar en festes i reunions socials i que encara es deia Éliette. I va haver d’allunyar-se d’ells. Per renéixer.

La felicitat del llop | Paolo Cognetti

Barcelona: La Campana, 2021

Sinopsi: Quan arriba la tardor, Faust decideix deixar enrere un matrimoni frustrat i la vida descontrolada del darrers anys a Milà per instal·lar-se indefinidament a la zona on havia passat els estius d’infantesa, Fontana Freda, un lloc envoltat de muntanyes imponents, ideal per començar de zero. Allà intenta trobar una nova veu per a la seva escriptura, i entretant treballa de cuiner al restaurant de la Babette i trava amistat amb uns quants dels habitants del lloc: un guarda forestal retirat amb una flaca pels afers humans i una jove cambrera que hi està de pas.

Primera persona del singular | Haruki Murakami

Barcelona: Editorial Empúries, 2021

SinopsiAmors fugaços de joventut que perviuen en el temps, records que es desdibuixen capriciosament, una devoció incandescent pel beisbol, un servicial mico parlant o la història del mític -i inexistent?- disc de bossa nova de Charlie Parker… Relats que desafien els límits entre la nostra ment i el món exterior i evoquen l’amori la solitud, la infància i la memòria.

La artista de Henna: una mujer encuentra su destino en la ciudad de jaipur | Alka Joshin

Madrid: Maeva, 2021

SinopsiJaipur, Índia, 1955. Amb només disset anys, Lakshmi escapa d’un marit abusiu i es dirigeix ​​a la vibrant ciutat de Jaipur, on es converteix en l’artista d’henna més sol·licitada i en la confident de les dones de les castes superiors. Quan el seu marit descobreix el seu parador i apareix amb una jove, Radha, a qui presenta com la germana petita de Lakshmi, el vel de discreció que ha teixit acuradament es veu amenaçat.

La cort del buda | Josep Heras

Barcelona: Editorial Base, 2021

SinopsiEls homes del Buda són els seus primers seguidors, homes rics i pobres, religiosos i laics, que van ser els veritables protagonistes del naixement d’una religió que ja té prop de 2.500 anys d’història.

 

La còlera dels il·luminats: el cisma budista | Josep Heras

Barcelona: Editorial Base, 2021

SinopsiDurant els primers temps del budisme, el monjo Devadatta promogué una reforma. Però les seves propostes reformistes foren derrotades i, com després de qualsevol altra guerra, al vençut l’etiquetàren amb maldats de tot tipus: tradoria, heretgia, ambició desmesurada…

Sang calenta | Irène Némirovsky

Barcelona: Viena Edicions, 2021

SinopsiEn un poblet de la Borgonya d’una tranquil·litat aparentment inalterable, Silvio, un home gran i solitari que ha dilapidat la seva fortuna recorrent el món, es dedica a observar veïns i familiars. Un dia, però, es produeix una mort inesperada i, a poc a poc, els secrets de joventut que havien estat curosament amagats surten a la llum.

 

Engaños | Harlan Coben

Barcelona: RBA, 2021

SinopsiA la càmera que acaba d’instal·lar a casa seva per vigilar la seva filla de dos anys, Maya Burkett veu una cosa que no es pot creure: és el seu marit, Joe, jugant amb la filla de tots dos. No hi ha cap dubte, és ell. És la mateixa persona que va enterrar fa molt poc, el mateix home que estimava i que dos desconeguts van assassinar davant dels seus ulls. És impossible que hi sigui, davant l’objectiu.

El secreto de la boticaria | Sarah Penner

Madrid: HarperCollins Ibérica S.A., 2021

SinopsiAmagada a les entranyes del Londres del segle XVIII, una botiga secreta serveix una clientela molt inusual. Entre les dones londinenques es rumoreja sobre una misteriosa dona anomenada Nella que ven verins ben disfressats de medicina a aquelles que necessitin usar-los contra homes que les maltractin. Però el destí d’aquesta apotecària queda compromès quan la seva nova protegida, una precoç nena de 12 anys, comet un error fatal que tindrà unes conseqüències amb un ressò que es mantindrà durant segles.

El Silmaríl·lion | J.R.R. Tokien

Barcelona: Fanbooks, 2021

SinopsiEl Silmaríl·lion, publicat quatre anys després de la mort de Tolkien, recull els relats dels Dies de l’Antigor o Primera Edat del Món. El cor d’aquesta història és la creació dels tres Silmarils per En Fèanor i la pèrdua d’aquests en mans de Mórgoht; al voltant d’aquest fet tenen lloc altres esdeveniments, com l’arribada d’Elfs i Homes a la Terra. Hi coneixem també personatges com Mélkor, els Nóldor i Na Lúthien, entre d’altres.

Americanah | Chimamanda Ngozi Adichie

Barcelona: Fanbooks, 2021

SinopsiA Lagos, anys noranta, en el marc d’una dictadura militar, la Ifemelu i l’Obinze s’enamoren. Com molts altres adolescents, saben que tard o d’hora hauran d’abandonar el seu país. Ell sempre ha somiat viure als Estats Units, però és ella qui aconsegueix el visat per viure amb la seva tia a Brooklyn i estudiar a la universitat. Mentre l’Obinze lluita contra la burocràcia per reunir-se amb la Ifemelu, ella es troba una Amèrica on res no és com ho imaginava, començant per la importància del color de la seva pell. Totes les seves experiències, desgràcies i aventures porten a una única pregunta: acabarà convertida en una “americanah”?

Guía del club de lectura para matar vampiros | Grady Hendrix

Barcelona: Minotauro, 2021

SinopsiA Patricia Campbell la seva existència no li ha semblat mai tan insignificant. El seu marit és un addicte a la feina, els seus fills adolescents tenen la seva pròpia vida, la seva sogra senil necessita cures constants, i sent que sempre va un pas darrere de la seva interminable llista de coses per fer. L’única cosa que la manté viva és el seu club de lectura, un petit grup de dones de Charleston unides pel seu amor a les novel·les de crims reals.

Agnes Grey | Anne Brontë

Barcelona: Viena edicions, 2021

SinopsiAgnes Grey és la filla d’un pastor amb escassos ingressos i d’una dama de l’alta societat que va renunciar als seus privilegis per casar-se per amor. Quan la família travessa greus problemes econòmics, l’Agnes s’ofereix per treballar com a institutriu, a la qual cosa la seva mare i la seva germana s’oposen perquè encara la veuen com una nena. Però l’Agnes troba feina amb els Bloomfield, una família rica amb dos fills malcriats. D’aquesta manera, l’Agnes coneixerà estils de vida ben diferents del que ha viscut al seu tranquil i amorós cercle familiar.

La veu melodiosa | Montserrat Roig

Barcelona: Edicions 62, 2021

SinopsiAmb la voluntat expressa d’allunyar el seu net dels mals del món, Malagelada confina des del naixement l’Espardenya al domicili familiar del passeig de Gràcia i s’assegura que només rebi notícia de les accions humanes bondadoses i que visqui envoltat de coneixements.

 

No em busquis | Sara Medina

Barcelona: Penguin Random House, 2021

SinopsiLa Sílvia, una executiva de la part alta de Barcelona, descobreix que el seu fill Martí s’ha saltat la teràpia per lluitar contra l’addicció a les drogues i ha desaparegut sense deixar cap rastre. Només en rep un missatge al mòbil: «No em busquis». Aleshores decideix cercar-lo pel seu compte i entra en contacte amb la Moni, una noia excèntrica que trafica amb cocaïna per fer realitat el seu somni: viure als Mars del Sud. La Sílvia en desconfia, però només amb ella podrà baixar a l’inframon de la droga i enfrontar-se al Tigre.

El fill del monjo | Josep Heras

Barcelona: Editorial Base, 2021

SinopsiBiografia novel.lada d’en Rahula, el fill de Siddhartha Gautama (esdevingut Buda) i la princesa Yasodharā. Rahula, destinat a ser príncep, va acabar sent un dels primers deixebles del Buda.

 

Novel·la juvenil

Quan la boira ens cobreixi | Ramona Solé

Barcelona: Llibres del Delicte, 2022

SinopsiLa Nora s’acaba de traslladar amb la seva família a un barri nou. De tant en tant puja al terrat de l’edifici on viu i allà coneix la Daniela i el Bruno, que no saben si confiar en aquella noia que sembla que els espiava.  Les sospitoses desaparicions d’alguns veïns del barri faran que la Nora convenci la Daniela i el Bruno per investigar qui i què hi ha darrere de tot. I buscaran la cooperació d’un altre amic que, a canvi, els demana que esbrinin la procedència d’uns sobres misteriosos que algú li deixa a la taquilla de l’institut.

Fes picar els anells | Jordi Casals i Merchán

Barcelona: Llibres del Delicte, 2021

SinopsiL’Eva és una noia de catorze anys que encara no s’ha adaptat a una nova vida a Figueres, ciutat on s’ha traslladat amb en Jordi -el seu germà- i el seu pare, un enginyer que ha perdut la feina i que juga a fer d’inventor. Una nit, quan l’Eva està a punt de tocar fons, el pare li mostra uns anells teletransportadors que, a més de fer-los rics, podrien convertir el món en un lloc millor. Quan el pare desapareix sense deixar rastre, l’Eva i en Jordi, acompanyats del seu amic Marc, s’endinsaran en una investigació que els portarà a descobrir un món tèrbol ple d’interessos amagats.

Entre nosaltres | Aina Huix

Barcelona: Llibres del Delicte, 2020

SinopsiEl primer dia d’institut tot són nervis davant de l’inici d’un nou curs, dels retrobaments i de les sorpreses que tothom espera trobar. Però res és tan inesperat com l’assassinat d’un dels alumnes i la presència d’una enigmàtica mossa d’esquadra per investigar el cas. Entre els alumnes de l’institut hi ha l’assassí, però la vida d’aquests adolescents no s’atura mentre a l’institut es desenvolupa una investigació que destaparà secrets i problemes silenciats.

Como una chispa: ser diferente no significa que tu voz no se pueda oír | Elle McNicoll

Madrid: Anaya, 2021

SinopsiAddie, una nena autista d’11 anys, lluita perquè s’aixequi un monument en memòria de les dones que van ser condemnades per bruixeria fa segles al poble natal. Igual que ella, aquestes “buixes” van ser discriminades per no ser com la majoria, i Addie buscarà que la societat vegi

Blackout: apagada a Nova York | Dhonielles Clayton (i 5 més)

Barcelona: Fanbooks, 2021

SinopsiFins i tot les històries d’amor poden brillar quan se’n va la llum. Una onada de calor sumeix Nueva York en la foscor. Però a mesura que la ciutat entra en un estat de confusió, es dispara una altra mena d’electricitat.

 

El club de les ombres | Martín Piñol

Barcelona: La Galera Young, 2021

SinopsiAjudada pel Jonathan, un company de classe aspirant a youtuber, i pel Rafa, un veí en cadira de rodes que havia estat guia turístic, la Sol segueix el rastre de la terrible criminal en una Barcelona on, un segle després, encara desapareixen molts menors. I els tres toparan amb una ciutat que encara amaga secrets sinistres… i letals.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments