Inici Actualitat La Carnisseria Codina obté una menció en el 6è concurs Nacional de...

La Carnisseria Codina obté una menció en el 6è concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana 2021

0
COMPARTIR

La Carnisseria Codina de Taradell s’ha endut una menció especial del jurat de la 6a edició del Concurs nacional de botifarra d’ou artesana 2021. Els resultats es van fer públics dijous per part de la Fundació Oficis de la Carn i amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers–Xarcuters, que són qui convoquen un any més aquest concurs.

Concretament, la menció l’han rebut en la categoria de botifarra d’ou singular per una proposta de botifarra feta amb carxofa i pernil ibèric, una mescla de tradició i innovació a la cerca de nous sabors. El primer premi en aquesta categoria ha estat per Badia Xarcuters de Tremp. En total es premiaven tres categories: millor botifarra d’ou artesana tradicional, millor botifarra d’ou singular elaborada amb ingredients diversos, i millor farcit de carnaval.

El concurs estava obert a tots els carnissers i cansaladers artesans de Catalunya associats en algun dels Gremis de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters. Al concurs s’hi van presentar 62 botifarres d’ou i 5 farcits de carnaval. Els Carnissers – Xarcuters participants van aportar 1,5 quilos del seu producte a la seu de la Fundació dels Oficis de la carn i, durant el dia 3 de febrer, el jurat va fer el tast per tal d’escollir els guardonats. Els integrants del jurat van ser els encarregats de fer dues rondes de tast per cada categoria, així com les respectives mencions especials. Els experts van puntuat els productes pel seu aspecte extern i intern, i va ser el president de cada taula qui va oferir un tall de 2- 3 cm de gruix a cada membre del jurat.

Els 10 productes més puntuats van ser els finalistes i van passar a la segona ronda, on es van escollir als 5 premiats per cada categoria de botifarra d’ou (1 guanyador, 1 finalista i 3 mencions especials) i dos per a la categoria de farcit de carnaval (1 guanyador i una menció especial). 

El Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana és un certamen que vol “reforçar el valor dels productes artesanals i del comerç de proximitat i a més, millorar la qualitat d’uns dels productes tradicionals procedents del receptari popular”, segons Pròsper Puig, president de la Confraria del Gras i el Magre, una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 2005 en el marc de la Fundació Oficis de la Carn.

Recordem que al 2018 la Carnisseria Codina de Taradell va guanyar el segon Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional. La família Codina va començar la seva professió al 1989 quan Bartomeu Codina i Ma Teresa Ricart van endinsar-se dins el sector a la seva casa del Taradell.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments