Inici Actualitat Taradell disposarà d’un cens d’habitatges buits al municipi amb l’objectiu de generar...

Taradell disposarà d’un cens d’habitatges buits al municipi amb l’objectiu de generar més oferta de vivenda

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell té previst disposar durant el 2021 d’un cens sobre el parc d’habitatges buits i desocupats que hi ha al municipi. La iniciativa sorgeix d’una proposta que va fer en forma d’instància el grup municipal de la CUP a Taradell fa aproximadament un any.

Aquest parc d’habitatge buit tindrà l’objectiu de disposar d’un cens numèric i definir quins paràmetres i criteris marquen que sigui un habitatge buit i desocupat. Per exemple, un habitatge buit d’una persona que, per motius laborals, estigui vivint provisionalment a l’estranger no formarà part d’aquest cens. També està previst acceptar al·legacions i donar veu als propietaris perquè aportin arguments o criteris tècnis segons els quals no es tractaria d’un habitatge buit.

La finalitat és estimar quants habitatges hi ha al municipi que podrien ser habitats, ja sigui en forma de lloguer o compra, però no ho estan només perquè els propietaris no els posen a disposició. Per això, el cens comptabilitzarà aquests habitatges amb la voluntat que passin a ser opcions per viure-hi. Així, un cop es tingui el cens, es concretarà quines mesures s’aplicaran per tal de mobilitzar els habitatges i aconseguir que hi hagi més oferta de vivenda a taradell. Encara no està decidit però podria passar per donar bonificacions en l’IBI si l’habitatge es posa al mercat de lloguer, o per contra decretar sancions o recàrrecs si no es posa a disposició.

Segons la Llei 18/2007, del 28 de desembre, del Dret a l’Habitatge, un habitatge buit és aquell habitatge que roman desocupat permanentment, sense causa justificada, per un termini de més de 2 anys. Però poden ser justificables causes com el trasllat per raons laborals, el canvi de domicili per una situació de dependència, l’abandonament de l’habitatge en una zona rural en procés de pèrdua de població i el fet que la propietat de l’habitatge sigui objecte d’un litigi judicial pendent de resolució.

Tot i que el cens encara no és definitiu, s’especula que hi podria haver al voltant d’uns 80 habitatges al poble que podrien ser habitats i no ho estan. Això afavoriria l’accés a un habitatge de molta gent que vol viure a Taradell.

En el darrer ple municipal del mes de desembre tant ERC com Junts per Taradell van votar a favor de crear aquest cens.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments