Inici Actualitat Estratègies per cuidar el benestar emocional

Estratègies per cuidar el benestar emocional

0
COMPARTIR

Comencem el primer article sobre psicologia i benestar emocional a Taradell.com parlant d’un seguit d’estratègies per cuidar la nostra salut mental. Qui més qui menys, tots coneixem alguns recursos bàsics necessaris per garantir la nostra salut física (fer esport, menjar sa, dormir les hores necessàries, etc.), però segurament tenim menys recursos quan parlem del nostre  benestar emocional. És per això que avui comentarem alguns elements que cal que tinguem en compte al llarg del nostre dia a dia. 

En primer lloc, el concepte més bàsic és tenir en compte les teves emocions i escoltar què t’estan demanant. És important detectar allò que et fa estar malament, entendre què estàs sentint (estic trist? enfadat? dolgut?…), acceptar aquestes emocions i intentar fer-hi front. 

En segon lloc, tots necessitem relacionarnos, i relacionar-nos bé! Ens calen relacions que ens aportin seguretat, que ens facin sentir millor, que ens permetin ser qui som, lliurement. Normalment creiem que aquelles relacions sanes són aquelles que ens ajuden en els moments difícils, i és cert; però també cal que sentim que aquelles persones del nostre entorn s’alegren del nostre benestar. 

En aquest sentit, és molt important prioritzarse. Què vol dir això? Doncs vol dir que cal posar límits, saber dir No… i ser responsable d’aquelles coses que sí que et pertoquen, sense carregar la teva motxilla de coses que no et corresponen.

Caminar cap al benestar també implica flexibilitzarse. És a dir, tenir present que la perfecció no ha de ser un objectiu. Tracta’t (a tu mateix i als altres) amb comprensió i empatia, acceptant que hi ha moments en que les coses no surten com un s’espera.

També cal cuidarse físicament: descansar, desconnectar, trobar allò que et fa gaudir, fer alguna activitat física que sentis que et fa estar millor, menjar de forma equilibrada… Amb tot això t’estàs dient a tu mateix que vals la pena, et respectes i t’estimes.

I per últim, però no menys important, diverteixte, riu! El sentit de l’humor ajuda a crear més resiliència (és a dir, major capacitat de fer front a situacions difícils), creativitat i compassió.

Sobre cada un d’aquest temes en podríem fer un article però avui, com a article introductori, us he volgut plantejar quatre pinzellades sobre benestar emocional. Més endavant, els anirem comentant amb major profunditat. 

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments