Inici Actualitat Taradell rebrà 250.000 euros per fer actuacions de millora al centre del...

Taradell rebrà 250.000 euros per fer actuacions de millora al centre del poble gràcies al PUOSC 2020-2024

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell rebrà una subvenció de 250.000 euros que serviran per remodelar i arranjar l’eix comercial del poble. Fa pocs dies el Departament de la Presidència va presentar la resolució provisional del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) corresponent al període 2020-2024. Aquest Pla preveu atorgar un total 250 milions d’euros als municipis i comarques de Catalunya durant aquest mandat.

Tal i com va explicar Taradell.com a finals del 2019 (notícia), l’Ajuntament havia presentat un projecte per entrar dins d’aquestes subvencions. El projecte, que té un pressupost de 376.000 euros, té per objectiu fer actuacions en l’enllumenat públic i els passos de vianants per millorar la seguretat. En concret preveu fer actuacions a vials com el Passeig Sant Genís, carretera de Montrodon, Passeig Domènec Sert, Carrer de la Vila, carrer Ramon Pou, entorn de la Plaça de les Eres, entre d’altres. Una de les actuacions és arranjar una catorzena de passos de vianants que no compleixen la normativa d’accessibilitat per adaptar-los i fer-los més segurs. També preveu millorar la il·luminació d’aquestes zones amb la instal·lació de llumeneres LED que afavoriran l’estalvi i l’eficiència energètica, i la millora de la senyalització vertical i horitzontal dels vials.

El projecte també contempla acabar d’enllestir la zona de l’aparcament 1 d’octubre, on es preveu fer una rampa d’accés amb un desnivell més progressiu o canviar el vatllat que dona al Passeig Sant Genís. Al mateix temps, el projecte subvencionat també contempla inicialment millorar els espais de sorra de la Plaça de l’Església i instal·lar-hi un petit parc infantil.

Les actuacions subvencionades pel PUOSC preveuen un total de 2.102 actuacions. Feia 8 anys que no es convocaven aquest tipus de subvencions a causa de la crisi i a la convocatòria hi podien optar tots els ajuntaments catalans.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments