Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell opta a finançament del PUOSC per arranjar el centre...

L’Ajuntament de Taradell opta a finançament del PUOSC per arranjar el centre del poble

0
COMPARTIR

L’equip de govern de l’Ajuntament ha presentat un projecte al PUOSC 2020-2024 (Pla Únic d’Obres i Serveis) amb l’objectiu de remodelar i arranjar l’eix comercial del poble. L’objectiu principal és fer actuacions en l’enllumenat públic i els passos de vianants per millorar la seguretat.

El projecte tindria un cost proper als 375.000 euros, dels quals aproximadament el 95% seria finançat pel PUOSC. En concret preveu fer actuacions a vials com el Passeig Sant Genís, carretera de Montrodon, Passeig Domènec Sert, Carrer de la Vila, carrer Ramon Pou, entorn de la Plaça de les Eres, entre d’altres. Una de les actuacions és arranjar una catorzena de passos de vianants que no compleixen la normativa d’accessibilitat per adaptar-los i fer-los més segurs. També preveu millorar la il·luminació d’aquestes zones amb la instal·lació de llumeneres LED que afavoriran l’estalvi i l’eficiència energètica, i la millora de la senyalització vertical i horitzontal dels vials.

El projecte també inclou la finalització de l’aparcament 1 d’octubre, on falta modificar la rampa d’accés per disminuir la pendent i canviar el vallat de la part que dona al Passeig Sant Genís. En aquesta zona també es contempla habilitar uns punts de recàrrega per a vehicles elèctric (la instal·lació podria fer-se abans de rebre el PUOSC).

En altres punts com la cruïlla entre el Passeig Domènec Sert i la carretera de Montrodon també hi ha previst arranjar els parterres, com també a la zona de la Plaça de l’Església on els espais de sorra es milloraran i, fins i tot, es podria instal·lar un petit parc infantil.

El PUOSC és el principal programa de cooperació local del Govern català i serveix per donar suport i finançar inversions de municipis. De moment, s’ha presentant la sol·licitud i cap al mes de maig se sabrà si es rep finançament. Per aquest motiu, el projecte es preveu desenvolupar cap al 2021. Aquesta línia d’ajuts feia anys que no es convocava per la crisi i per al període 2020-2024 es preveuen 250 milions d’euros.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments