Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell aprova donar el nom ‘Espai Muriel Casals’ a la...

L’Ajuntament de Taradell aprova donar el nom ‘Espai Muriel Casals’ a la placeta de la Torre de Don Carles

0
COMPARTIR

El ple ordinari d’aquest dijous de l’Ajuntament de Taradell va aprovar la denominació d’Espai Muriel Casals a la placeta que hi ha just al darrere de la Torre de Don Carles. El punt es va aprovar amb els vots a favor dels dos grups municipals: ERC Taradell i Junts per Taradell.

Aquesta era una aspiració de l’Associació Som Dones i l’ANC, amb el vist-i-plau d”Òmnium Cultural, que des del 2017 parlaven amb l’anterior equip de govern de l’Ajuntament perquè Taradell tingués un carrer o plaça amb el nom de Muriel Casals (ho van fer públic en aquesta carta). De fet, ja s’havia proposat aquest espai perquè, a més, no obligaria a cap veí a fer canvi de nom en les seves adreces, ja que no hi ha l’entrada de cap casa. Però al final l’Ajuntament el va descartar. En una entrevista a Ràdio Taradell, Lluís Verdaguer, va afirmar que s’havia descartat perquè van veure que portava per nom Passsatge de la Torre de Don Carles i que la seva idea era que el primer carrer nou que s’obrís es batejaria amb nom de dona.

De fet, a l’entrada pel carrer Guillem de Mont-rodon i a l’entrada per la Plaça hi ha dues plaques amb el nom ‘Passatge Torre de Don Carles’. Però resulta que el Passatge va des de la Plaça fins a l’acabament de la paret de la Torre. Per tant, l’Espai Muriel Casals serà la zona o placeta que es forma darrere la Torre fins al carrer Guillem de Mont-rodon.

L’alcaldessa, Mercè Cabanas, va exposar que “ens semblava de justícia que de 171 carrers en aquest poble, només dos La Plaça Santa Llúcia que porta el nom d’una Santa i el nom d’una futura ronda que portarà el nom d’una verge, ens semblava de justícia que en el primer ple una dona que ha lluitat per Catalunya tingui un nom al nostre poble”. El portaveu de Junts per Taradell, Santi Estragués, va dir que “ja s’havia parlat d’aquest espai, s’havia agafat el compromís que el següent carrer que s’obrís aniria amb el nom Muriel Casals i que s’havia posat el criteri de no canviar un lloc que ja tenia nom. Aquesta placeta a diferència del que crèiem en un inici no tenia nom, i benvingut sigui que la Muriel tingui un lloc a Taradell”. L’aprovació va ser rebuda amb aplaudiments pels assistents al ple.

Passatge de la Torre de Don Carles
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments