Inici Actualitat Taradell s’incorpora al projecte Viles Florides

Taradell s’incorpora al projecte Viles Florides

0
COMPARTIR

El municipi de Taradell s’ha incorporat al projecte Viles Florides que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. Actualment, ja són 134 municipis a tota Catalunya que formen part d’aquest moviment. Taradell és el dotzè municipi de la comarca d’Osona que entra a formar part del moviment Viles Florides.

En els darrers anys Taradell ha apostat per la reconversió de l’enjardinament ornamental dels seus espais verds per enjardinament productiu a partir de la plantació de plantes aromàtiques i medicinals. L’any 2017 es va iniciar el projecte Aromes de Taradell amb la creació del Parc de les Olors de Taradell que impulsa el conreu d’aromàtiques concretament del barballó, planta família de les lavandes i que té un fort lligam al municipi ja que d’aquesta planta sent realitzen les atxes o torxes que s’utilitzen per a rebre els reis mags d’orient la nit del 5 de gener.

Segons el regidor de Medi ambient, Jordi Baucells, la voluntat és “promoure entre el ciutadans l’ús de les plantes aromàtiques més enllà de la nit de la cavalcada dels Reis d’Orient, plantant els seus jardins, els seus balcons, decorant aparadors i vestint els nostres carrers de flors i aromes tot l’any”.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments