Inici Opinió Podem ajudar

Podem ajudar

0
COMPARTIR

Aquest cap de setmana vaig tenir l’ocasió de posar el meu granet de sorra en un acte per la Marató de TV3. De fet, més que posar el granet, vaig posar la cara perquè, a iniciativa dels botiguers de Taradell, la gent pogués tirar-me pastissets. Més enllà de l’activitat en concret, és un plaer poder col·laborar d’alguna manera en una iniciativa solidària.

Com es diu popularment, ‘diu molt de nosaltres’. Tothom pot col·laborar d’alguna manera o altra. Fa anys, vaig participar en una cursa solidària per la Marató de TV3 que organitzaven a Manlleu. Crec que encara l’organitzen. Aquell dia, coincidia amb la fira de Santa Llúcia de Taradell, recordo que tornant i recuperant-nos del fred, vam comentar amb algun amic que estaria bé que a Taradell es fes alguna activitat per la Marató. Segur que n’hi havia alguna, però no ha estat fins aquest any que, amb una estructura integrada per diferents entitats, s’ha pogut visualitzar que a Taradell també es fan actes solidaris per la Marató de TV3.

Ja sabem els taradellencs que som solidaris quan cal. Ho hem demostrat en moltíssimes iniciatives on bona part del poble s’ha bolcat ja fos assistint a un acte o organitzant-se amb batudes de voluntaris. Però teníem un buit amb la Marató i, finalment, l’hem omplert. I és que tenim, per exemple, una Fira de Santa Llúcia que sempre coincideix amb la festa solidària per excel·lència de Catalunya i és una bona ocasió per organitzar algun acte per recollir diners.

No enumeraré les sensacions, beneficis o valors que envolten qualsevol acte solidari. Els que heu col·laborat ho sabeu. Però està bé que quan tenim l’ocasió d’ajudar, ho fem. Perquè avui podem ajudar, però demà potser caldrà que siguem ajudats. Però, sobretot, perquè qui és ajudat avui, demà ajudarà. N’estic convençut!

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments