Inici Actualitat L’advocat de Puigdemont diu a Taradell que en “no més de dos...

L’advocat de Puigdemont diu a Taradell que en “no més de dos anys” es guanyarà el procés judicial a l’estat espanyol

1
COMPARTIR

El jurista i advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, va ser el convidat estrella a l’acte unitari independentista que organitzen els partits polítics a Taradell abans de la Diada Nacional de Catalunya. Davant d’una sala gran del Centre cultural Costa i Font plena de gom a gom, Cuevillas va afirmar que “malgrat que vindran moments durs i patirem, el poble català sabrà canalitzar el patiment amb actitud cívica i pacífica, i estic convençut que ben aviat guanyarem”. Quan se li va preguntar per quants anys significava el ‘ben aviat’, va dir que “no més d’un parell d’anys” perquè “és insostenible”.

Durant la seva intervenció l’advocat de Puigdemont va recordar que feia exactament un any que havia acceptat la responsabilitat de defensar el Govern català i que ha estat un “any carregat d’emocions fortes”. També va recordar que l’1 d’octubre va significar una batalla important perquè a partir d’aquí “l’estat espanyol va començar a perdre i actuar amb mentalitat imperial i rabiós”. I va afegir que ha anat perdent batalles malgrat la repressió o el 155: “Al segle XXI la repressió es fa a través de les togues”, va manifestar.

Cuebillas també va insistir que els càrrecs per delictes de rebel·lió i sedició no s’aguanten per enlloc però “no hi ha prou valentia per retirar uns càrrecs tan injustos”. I va acabar exposant que “el desllorigador” pot venir a través d’una crisi en l’economia que obligui a la intervenció d’Europa.

L’acte va comptar també amb l’actuació de la Coral l’Arpa que va interpretar el cant dels indignats i Els Segadors, i amb la lectura del manifest a càrrec de l’hereu i la pubilla de Taradell. Va ser l’acte previ al sopar groc (crònica en una altra notícia) que va tenir lloc al mateix espai.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments